7-daagse fietsvakantie Neckarradweg

Zwarte Woud, Duitsland

  • Prachtige fietsreis langs de Neckar
  • Start vanuit Tübingen tot aan Heidelberg
  • Inclusief rondvaart bij Heidelberg
  • Prettig te fietsen fietsroutes
Neckarradweg - Gundelsheim
Neckarradweg - BadWimpfen
Neckarradweg - Tuebingen
Neckarradweg - Offenau
Neckarradweg - Lauffen
Neckarradweg - Wendelingen
Bekijk alle fotos (20 )

Volg de Neckar door het Zwarte Woud

De Neckarradweg is voor velen de meest interessante en afwisselende fietsvakantie in Duitsland. De rivier ontspringt in het koele Schwenninger moeras en baant zich eerst een weg langs de geweldige bergen aan de rand van de Schwäbische Alb en het Zwarte Woud.

Via markante bochten waar vaak burchten en kastelen bovenuit prijken stroomt de steeds breder wordende Neckar langs Nürtingen naar de landshoofdstad Stuttgart. Vanaf het barokke Ludwigsburg stroomt de Neckar in scherpe bochten door het wijnbouwgebied van Württemberg. Op weg naar Heilbronn komt u langs mooie idyllische dorpjes zoals de Schillerstad Marbach, die omgeven wordt door wijnterrassen, Besigheim of Lauffen. Naar Bad Wimpfen wordt het Neckardal weer smaller en stroomt de rivier in indrukwekkende bochten door het wilde Odenwald. Vroeger werd de loop van de rivier beheerst door talrijke bekende burchten zoals Burg Hornberg, Zwingenberg en Hirschhorn tot aan de beroemde universiteitsstad Heidelberg met z’n vele bezienswaardigheden. De fietsroute loopt niet altijd direct langs de rivier in het dal, zodat lichte stijgingen onvermijdelijk zijn. Er zijn slechts enkele soms korte sterke stijgingen. 

De goed beschreven fietsroute voert grotendeels over rustige land- en fietswegen. Korte stukken zullen deels over drukkere straten afgelegd moet worden,vooral door dorpskernen. Vanwege de lengte van de Neckarradweg hebben we deze in twee delen onderverdeeld. De twee fietsreizen zijn ook heel mooi met elkaar te combineren.

Karakter: Voornamelijk vlakke fietspaden, meestal langs geasfalteerde fietspaden en rustige zijstraten, af en toe lichte stijgingen.

Dag 1: Tübingen – individuele heenreis

U komt aan in de universiteitsstad Tübbingen.

Dag 2: Tübingen – Esslingen

Afstand ca. 55 km

U laat de levendige universiteitsstad achter u en fietst de Neckar stroomafwaarts. Onderweg komt u enkele prachtige meren tegen voor een heerlijke verkoeling. U komt langs Nürtingen waar de dichter Hölderlin naar de Latijnse School ging. De bezichtiging van de Hundertwassertoren in Plochingen is de moeite waard. En in Esslingen kunt u genieten van de historische charme van de stad die grotendeels verschoond is gebleven van oorlogsgeweld.

Dag 3: Esslingen – Marbach/Freiberg

Afstand ca. 45 km

Proeft u eens het water uit de mineraalbronnen in Stuttgart-Canstatt en bezoek de Wilhelma. Stroomafwaarts volgt een lieflijk Rebenlandschap en de Koninklijke zomerresidentie Ludwigsburg. Het Neckardal als wieg van de dichters en filosofen voel je vooral in Marbach, de geboortestad van Friedrich Schiller. Werkelijk de moeite waard is het gerenoveerde Schillermuseum.

Dag 4: Marbach – Neckarsulm/Bad Friedrichshall

Afstand ca. 55 km

Langs wijngaarden en meanders voert de weg verder naar Lauffen. Gun uzelf gerust een slokje van de lekkere Katzenbeisser. De wijnbouw is ook de belangrijkste industrie van de Käthchenstad Heilbronn. Over de romantische Burgenstrasse fietst u verder tot Neckarsulm.

Dag 5: Neckarsulm – Eberbach

Afstand ca. 50 km

Het NSU museum met zijn vele historische fietsen en auto's is een bezoek waard. Sprookjesachtig is de blik op Bad Wimpfen met de vele erkers en torens. Tussen de wijngaarden en woudhellingen vangt u een blik op de burcht Horberg waar ooit Götz von Berlichingen woonde. De Staufferstad Eberbach stond lange tijd bekend om zijn handwerk, bijzonder was de zandwinning in de steengroeven.

Dag 6: Eberbach – Heidelberg

Afstand ca. 40 km

De Neckar slingert zich romantisch door het Odenwald, afhankelijk van welke rivierzijde fietst u n Baden of Hessen. U komt langs de Vier Burchten Stad Neckarsteinach en in Neckargemünd is de middeleeuwse architectuur indrukwekkend. De beroemde Universiteitsstad Heidelberg wacht u op met zijn bekende Slotruïne, de barokke binnenstad en een actief cultureel leven. Ter afsluiting van de tour staat een rondvaart op de Solarpont op het programma.

Dag 7: Heidelberg - vertrek of verlenging

Einde van uw fietstour. U vertrekt na het ontbijt naar huis

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie Neckarradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Neckarradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.5
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.5
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.5
9.0
Prachtige fietstocht
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Jul 2020
Prachtige fietstocht, samen met mijn zoon, langs heel diverse landschappen en plaatsen. Perfecte Corona proof vakantie!
9.0
Prima verzorgd, telefonische hulp voor een probleem met de E-bike was prima. Snel contact en op afstand werd het probleem snel opgelost.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2019
Heel prettig. Mooie tocht en alles goed verzorgd. We gaan zeker weer een volgende reis boeken.
Lees meer