8-daagse fietsvakantie Canal du Midi

Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Van Sète naar Carcassonne
  • Geniet van zon, zee en water
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Proef de romeinse sfeer
  • Heerlijke streekgerechten
Canal du Midi
Canal du Midi
Canal du Midi Fietsen
Canal du Midi
Carcassonne
Canal du Midi fietsen
Bekijk alle fotos (15 )

Fietsen langs het Canal du Midi!

Het Canal du Midi slingert door het prachtige Zuid-Franse landschap van Sète aan de Middellandse Zee naar Toulouse aan de Garonne, en gaat daarbij dwars door enkele schitterende oude steden.
Deze fietsroute loopt over de oude jaagpaden langs het kanaal en volgt vanaf Toulouse het Canal de Garonne, waarmee het Canal du Midi een directe verbinding met de Atlantische Oceaan heeft.
De route is op gelijke hoogte waardoor deze fietsroute geschikt is voor iedereen, jong of oud, getraind of niet. Langs het Canal du Midi zijn de jaagpaden voor een belangrijk deel onverhard en soms flink hobbelig, waardoor het ook een uitdagende route is. 
Op route liggen dorpen en steden als Béziers en Narbonne waar restaurants u uitnodigen voor een culinaire verrassing. Probeert u eens de typische streekgerechten als oesters, mosselen en Cassoulet, een bonenstoofpot met worst en spek.  Maak gebruik van de gelegenheid om te zwemmen in zee en geniet van de prachtige natuur, de paleizen en kathedralen in romeinse stijl langs de route.

Niveau van de tour: de route is geschikt voor ervaren fietser. U fiets onder andere, jaag-, zand- en kiezelpaden. De route is gedeeltelijk geasfalteerd.

Dag 1: Individuele aankomst in Toulouse

Individuele aankomst in Toulouse. In de namiddag is het informatie gesprek en de fiets uitgave indien gehuurd. Toulouse is een prachtige stad met vele bezienswaardigheden.

Dag 2: Toulouse - Castelnaudary

Afstand ca. 60 km

Castelnaudary stond bekend om haar vele molens. Dankzij vakwerkhuizen en prachtige landhuizen die in de 17e eeuw gebouwd zijn, is de stad tevens een architectisch juweeltje geworden. Geniet van de streekspecialiteit hartige bonenstoofpot met ingrediënten als varkensvlees, eend, spek, rookworst en witte bonen.

Dag 3: Castelnaudary - Carcassonne

Afstand ca. 40 km

U bereikt de stad Carcassonne met een van de best bewaarde oude forten van Europa. Een drie kilometer lange stadsmuur met 52 torens beschermt de stad. Door de kerkelijke instanties werden imposante gebouwen als de basiliek St.Nazaire en St. Celse gebouwd. Genieten van de natuur in het recreatiepark Raymond Chesa.

Dag 4: Carcassonne - Olonzac

Afstand ca. 45 km

Carcassonne, een van de beste bewaarde middeleeuwse steden van Europa, staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad wordt doorsneden door de rivier de Aude en het Canal du Midi. Carcassonne is verdeeld in de benedenstadVille Basseen deCité. De benedenstad heeft een grote dubbele ommuring met stadspoorten, ophaalbruggen, kastelen, torens, huisjes en leuke middeleeuwse straatjes. De ommuring heeft 52 torens en is alles bij elkaar 2.5 kilometer. Dé bezienswaardigheid van Carcassonne is de Cité op de rechteroever van de Aude. Het is de grootste vesting van Europa. In de Cité bevinden zich veel historische gebouwen, waaronder hetChâteau Comtal. Ook rond de Cité is een dubbele muur gebouwd. De buitenmuur heeft zestien torens, de binnenmuur vierentwintig. De enige kerk in de Cité is deBasilique Saint Nazaire, die in 1096 is gebouwd. De kerk is vooral bekend om de glas-in-loodramen, die tot de mooiste en oudste van Frankrijk gerekend worden.

Dag 5: Olonzac - Narbonne

Afstand ca. 45 km

Het schilderachtige dorp Homps bezit de op 2 na grootste haven van het Canal du Midi. Uw doel vandaag is Narbonne, de voormalig hoofdstad van de eerste Romeinse kolonie buiten Italië. U kunt hier bezienswaardigheden bewonderen zoals de overblijfselen van de straat 'Via Domitia' of de van oorsprong Romeinse huizenbruggen de 'Pont des Marchands'. Ook de latere eeuwen hebben hun sporen achtergelaten in deze indrukwekkende stad. Zo kunt u bijvoorbeeld het paleis van de aartsbisschop of de Gotische kathedraal bewonderen.

Dag 6: Narbonne - Béziers

Afstand ca. 45 km

U fietst naar Béziers, het centrum van de wijnproductie van deze regio en tevens de geboorteplaats van Paul Riquet, de grondlegger van het Canal du Midi. De Paul Riquet Allee is geheel aan hem gewijd. Het stadscentrum biedt nog vele historische gebouwen zoals chique herenhuizen en kerken. De Saint-Nazaire kathedraal staat hoog bovenop de heuvel en vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over Béziers.

Dag 7: Béziers - Sète

Afstand ca. 65 km

Sète staat ook wel bekend als het Venetië van de Languedoc, omdat deze stad bijna volledig omringd door water is. Geniet van een avondwandeling en een heerlijk diner.

Dag 8: Terugreis of verlenging in Sète

Einde van uw fietsvakantie langs het Canal du Midi.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Canal du Midi?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.