8-daagse fietsvakantie Canal du Midi

Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Van Toulouse naar Séte
  • Carcassonne, Narbonne en Béziers
  • Land van de Katharen en Romeinen
  • Heerlijke wijnen en streekgerechten
  • Geschikt voor alle leeftijden
Canal du Midi
Canal du Midi
Canal du Midi Fietsen
Canal du Midi
Carcassonne
Canal du Midi fietsen
Bekijk alle fotos (15 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Toulouse

Individuele aankomst in Toulouse. In de namiddag is het informatie gesprek en de fiets uitgave indien gehuurd. Toulouse is een prachtige stad met vele bezienswaardigheden.

Dag 2: Toulouse - Castelnaudary (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Castelnaudary stond bekend om haar vele molens. Dankzij vakwerkhuizen en prachtige landhuizen die in de 17e eeuw gebouwd zijn, is de stad tevens een architectonisch juweeltje geworden. Maar Castelnaudary is ook de grootste haven van het Canal du Midi. Geniet van de streekspecialiteit hartige bonenstoofpot met ingrediënten als varkensvlees, eend, spek, rookworst en witte bonen.

Dag 3: Castelnaudary - Carcassonne (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U bereikt de stad Carcassonne met een van de best bewaarde oude forten van Europa. Een drie kilometer lange stadsmuur met 52 torens beschermt de stad. Door de kerkelijke instanties werden imposante gebouwen als de basiliek St. Nazaire en St. Celse gebouwd. Geniet van de natuur in het recreatiepark Raymond Chesa.

Dag 4: Carcassonne - Olonzac of omgeving (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Carcassonne, een van de beste bewaarde middeleeuwse steden van Europa, staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad wordt doorsneden door de rivier de Aude en het Canal du Midi. Carcassonne is verdeeld in de benedenstad Ville Basse en de Cité. De benedenstad heeft een grote dubbele ommuring met stadspoorten, ophaalbruggen, kastelen, torens, huisjes en leuke middeleeuwse straatjes. De ommuring heeft 52 torens en is alles bij elkaar ca. 2,5 km. Dé bezienswaardigheid van Carcassonne is de Cité op de rechteroever van de Aude. Het is de grootste vesting van Europa. In de Cité bevinden zich veel historische gebouwen, waaronder het Château Comtal. Ook rond de Cité is een dubbele muur gebouwd. De buitenmuur heeft zestien torens, de binnenmuur vierentwintig. De enige kerk in de Cité is de Basilique Saint Nazaire, die in 1096 is gebouwd. De kerk is vooral bekend om de glas-in-loodramen, die tot de mooiste en oudste van Frankrijk gerekend worden. Vanuit Carcassonne fietst u richting Olonzac en Homps. Olonzac is het centrum van de wijnmakers in de Minervois. Homps was in vroeger tijden de haven voor het transport van de wijn.

Dag 5: Olonzac of omgeving - Narbonne (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Het schilderachtige dorp Homps bezit de op 2 na grootste haven van het Canal du Midi. Uw doel vandaag is Narbonne, de voormalige hoofdstad van de eerste Romeinse kolonie buiten Italië. U kunt hier bezienswaardigheden bewonderen zoals de overblijfselen van de straat 'Via Domitia' of de van oorsprong Romeinse huizenbruggen de 'Pont des Marchands'. Ook de latere eeuwen hebben hun sporen achtergelaten in deze indrukwekkende stad. Zo kunt u bijvoorbeeld het paleis van de aartsbisschop of de Gotische kathedraal bewonderen. U bereikt Narbonne door een stukje langs het Canal de la Robine te fietsen.

Dag 6: Narbonne - Béziers (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U fietst via Capestand naar Béziers en passeert de beroemde tunnel van het Canal du Midi. Béziers is het centrum van de wijnproductie van de regio en tevens de geboorteplaats van Paul Riquet, de grondlegger van het Canal du Midi. De Paul Riquet Allee is geheel aan hem gewijd. Het stadscentrum biedt nog vele historische gebouwen zoals chique herenhuizen en kerken. De Saint-Nazaire kathedraal staat hoog bovenop de heuvel en vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over Béziers. Bezienswaardig zijn ook de de sluizen aan het Canal du Midi, de Neuf Écluses.

Dag 7: Béziers - Sète (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Hoe verder u fietst, hoe zouter de lucht wordt. Het fietspad leidt direct langs de zee naar Sète, het grootste Franse vissersdorp aan de Middellandse Zee, ook wel het “Kleine Venetië van de Languedoc” genoemd vanwege de vele kanalen. Hier kunt u een avondwandeling prima combineren met een goede maaltijd. De oorsprong van de stad is Italiaans, net als de keuken.

Dag 8: Terugreis of verlenging in Sète

Einde van uw fietsvakantie langs het Canal du Midi.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Canal du Midi?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Canal du Midi.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.0
9.0
Mooie vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in April 2024
Mooie reis. Behapbare afstanden en goed lopende wegen/paden. Prima toelichting vooraf en app door Rückenwind. Bagagevervoer goed geregeld. Goede hotels/B&Bs. Ook restauranttips prima.
Lees meer