Canal du Midi

8-daagse fietsvakantie Canal du Midi

Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Van Sète naar Carcassonne
  • Geniet van zon, zee en water
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Proef de romeinse sfeer
  • Heerlijke streekgerechten
Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag. Let op: voor fiets- en wandelvakanties rekenen wij €40 reserveringskosten.
Canal du Midi
Canal du Midi
Canal du Midi Fietsen
Canal du Midi
Carcassonne
Canal du Midi fietsen
Bekijk alle fotos (15)

Fietsen langs het Canal du Midi!

Het Canal du Midi slingert door het prachtige Zuid-Franse landschap van Sète aan de Middellandse Zee naar Toulouse aan de Garonne, en gaat daarbij dwars door enkele schitterende oude steden.
Deze fietsroute loopt over de oude jaagpaden langs het kanaal en volgt vanaf Toulouse het Canal de Garonne, waarmee het Canal du Midi een directe verbinding met de Atlantische Oceaan heeft.
De route is op gelijke hoogte waardoor deze fietsroute geschikt is voor iedereen, jong of oud, getraind of niet. Langs het Canal du Midi zijn de jaagpaden voor een belangrijk deel onverhard en soms flink hobbelig, waardoor het ook een uitdagende route is. 
Op route liggen dorpen en steden als Béziers en Narbonne waar restaurants u uitnodigen voor een culinaire verrassing. Probeert u eens de typische streekgerechten als oesters, mosselen en Cassoulet, een bonenstoofpot met worst en spek.  Maak gebruik van de gelegenheid om te zwemmen in zee en geniet van de prachtige natuur, de paleizen en kathedralen in romeinse stijl langs de route.

Dag 1: Individuele aankomst in Toulouse

Individuele aankomst in Toulouse. In de namiddag is het informatie gesprek en de fiets uitgave indien gehuurd. Toulouse is een prachtige stad met vele bezienswaardigheden.

Dag 2: Sète – Cap d’Agde

Afstand ca. 35 km

De stad Sète wikkelt zich rond de rotsachtige Mont St-Clair voorgebergte. De stad is de belangrijkste vissershaven aan de Franse Middelandse Zee en biedt in de overdekte markthal alle soorten zeevruchten aan. De tocht gaat naar Cap d'Agde, met zijn grote jachthaven. U kunt genieten van mooie stranden en watersporten.

Dag 3: Cap d’Agde – Béziers

Afstand ca. 40 km

Béziers is gebouwd op een rots boven de rivier de Orb en heeft een 6500 jaar oude geschiedenis. Er zijn prachtige monumenten, waaronder de Basilique St-Nazaire. Verder is er te genieten van een rijke gastronomie met streekproducten. Het Canal du Midi stroomt dwars door de stad. Ten westen van Beziers liggen de écluses de Fonseranes, een complex van negen sluizen die een hoogte van 22 meter overbruggen.

Dag 4: Béziers – Narbonne

Afstand ca. 40 km

Het mooie dorp Capestang met zijn collegiale kerk van Saint-Etienne en het kasteel zijn een bezoek waard. De route brengt u verder naar Narbonne, door de Romeinen gesticht. Het Place de l'Hotel de Villeis het centrum van de stad. Aan dit plein bevinden zich het stadhuis en het vroegere aartsbisschoppelijk paleis, waarin nu een aantal musea is gehuisvest. Vlak achter dit plein verheft zich de Cathedrale Saint Just et Saint Pasteur. Deze fraaie kathedraal, waaraan gebouwd werd in de 13e en 14e eeuw, is nooit voltooid.De ongeveer 100 jaar oude overdekte markt van Narbonne is bezienswaardig, hier worden producten als honing, oesters en wijn aangeboden.

Dag 5: Narbonne – Olonzac

Afstand ca. 45 km

De warmte van de Middellandse Zee-zon gecombineerd met de schaduw van de talrijke platanen, cipressen en pijnbomen die het kanaal omzomen zullen u bekoren. De kleine haven van Homps was ooit van grote betekenis voor de verscheping van vaten uit de Minervois- en Corbieresstreek naar Bordeaux. Het pittoreske dorpje aan het Canal du Midi heeft de derde grootste haven van het kanaal. Wijnhandelaren wachten op uw bezoek, het is een van de belangrijkste bronnen van inkomst. Neem de tijd voor een wandeling door de prachtige natuur, geniet van goede wijn en lekker eten. U verblijft in het naburige Olonzac.

Dag 6: Olonzac – Carcassonne

Afstand ca. 42 km

Carcassonne, een van de beste bewaarde middeleeuwse steden van Europa, staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad wordt doorsneden door de rivier de Aude en het Canal du Midi. Carcassonne is verdeeld in de benedenstadVille Basseen deCité. De benedenstad heeft een grote dubbele ommuring met stadspoorten, ophaalbruggen, kastelen, torens, huisjes en leuke middeleeuwse straatjes. De ommuring heeft 52 torens en is alles bij elkaar 2.5 kilometer. Dé bezienswaardigheid van Carcassonne is de Cité op de rechteroever van de Aude. Het is de grootste vesting van Europa. In de Cité bevinden zich veel historische gebouwen, waaronder hetChâteau Comtal. Ook rond de Cité is een dubbele muur gebouwd. De buitenmuur heeft zestien torens, de binnenmuur vierentwintig. De enige kerk in de Cité is deBasilique Saint Nazaire, die in 1096 is gebouwd. De kerk is vooral bekend om de glas-in-loodramen, die tot de mooiste en oudste van Frankrijk gerekend worden.

Dag 7: Einde van uw reis

Einde van uw fietsvakantie langs het Canal du Midi.