7-daagse fietsvakantie Wilde Alpenrijn

Zwitserse Rijn, Zwitserland

  • Volg de Rijn van de bron tot Bodensee
  • Indrukwekkend landschap
  • Inclusief trajecten per trein
  • Oudste stad van Zwitserland
  • Prachtige Bodensee
Wilde Alpenrijn Splugen
Fietsen Bodensee Seestrasse Konstanz
Rijndal
Wilde Alpenrijn Bonaduz
Bodensee Romanshorn
Zwitserse Meren Romanshorn
Bekijk alle fotos (15 )

Volg de Rijn van bron tot punt 0

Uw reis begint in het schliderachtige Konstanz aan de Bodensee. Bewonder de mooie gebouwen tijdens een stadswandeling en geniet van de gezellige sfeer aan het water. Officieël worden de Rijn kilometers geteld vanaf Konstanz maar u gaat nu de Rijn ontdekken vanaf de bron. Na eerste nacht aan de Bodensee heeft u de volgende ochtend een transfer naar de Zwitserse Bergen. Vanaf hier gaat u de Rijn volgen door het Graubünder en door de Zwitserse Bergen terug naar de Bodensee. Onderweg komt u ook door nog door Lichtenstein en Oostenrijk!

De bergen van Graubünden zijn verbonden met de Bodensee door de Zwitserse Alpenrijn. De 400 meter diepe Ruinaulta Schlucht (kloof) laat een indrukwekkend landschap zien wat door de Rijn gevormd is. De prachtig gelegen wijndorpen van de Bündner Herrschaft liggen langs uw route naar het vorstendom Liechtenstein, waar vooral het scherpe contrast tussen het moderne en het traditionele opvalt. Over de grens van Zwitserland en Oostenrijk fiets u terug naar de Bodensee waar u weer op de Rijn stoot die hier in de Bodensee stroomt.

Karakter van de tour:
U fietst voornamelijk over vlak terrein, hoofdzakelijk via geasfalteerde fietspaden of rustige zijstraten. In de stadjes loopt het traject soms over de weg. De Vorderrheinetappe loopt gedeeltelijk langs natuurlijke paden en er zijn kleine stijgingen, in de Ruinaulta is er ook een grote maar niet lange stijging. Waar de Rijn door smalle gedeelten stroomt, is het een beetje heuvelachtig.

Dag 1: Individuele reis naar Konstanz

Slenter door kronkelende steegjes in het historische centrum van Konstanz aan de Bodensee. Breng een bezoek aan Sealife of ga shoppen in Lago

Dag 2: Konstanz - Splügen - Bonaduz

Afstand ca. 45 km

Uw eerste etappe van uw fietsvakantie begint met een transfer van Konstanz naar de bergen van Graubünden. Vanuit Splügen fietst u bergafwaarts langs de Hinterrhein. Pauzeer bij de indrukwekkende kloven voordat u doorfietst naar Bonaduz.

Dag 3: Excursie naar Disentis

Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u door een van de meest beroemde wijnbouwgebieden van Zwitserland, de Bündner Herrschaft. U rijdt langs de geboorteplaats van Heidi naar Feldkirch. De middeleeuwse stad is het best te voet te verkennen. Een van de best bewaarde burchten, de Schattenburg, torent uit boven de stad.

Dag 4: Bonaduz - Vaduz

Afstand ca. 55 km

De Voder- en Hinterrhein komen samen in Reichenau. Vanaf hier fietst u langs de Rijn naar Chur, de oudste stad van Zwitserland. U rolt comfortabel bergafwaarts door het huis van de kinderheld Heidi naar Vaduz, de hoofdstad van het Vorstendom Liechtenstein. Kasteel Vaduz, de residentie van de prinselijke familie, is al van ver te zien. In de middeleeuwse binnenstad van Vaduz kun je de spannende dag afsluiten in een gezellig café.

Dag 5: Vaduz – Arbon

Afstand ca. 65 km

Uw Rijnreis brengt u vandaag weer terug naar Zwitserland. De Rijn mondt uit in de Bodensee en u fietst nu comfortabel langs de oever. In Rorschach is het de moeite waard om even te pauzeren bij de historische badhut, die op palen in het meer is gebouwd. Wat dacht je van een duik in het verfrissende water? Uitgerust en ontspannen fiets je langs de oever naar Arbon. De voormalige Romeinse nederzetting is nu een populaire bestemming. Wandel langs de lange oever door het park of door de historische oude binnenstad.

Dag 6: Arbon – Konstanz

Afstand ca. 30 km

Vandaag is de laatste fietsetappe aangebroken van uw reis langs de Rijn. U fietst gemakkelijk over de oever van het meer door het Zwitserse kanton Thurgau, langs talloze appelboomgaarden en door pittoreske, kleine dorpjes. U bent snel weer terug in Konstanz, het startpunt van uw reis. Wilt u nog een stukje fietsen? Het eiland Reichenau, op slechts een paar kilometer afstand, is de ideale afsluiting van uw fietstocht. Vanaf de Hochwart heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over het eiland.

Dag 7: Terugreis of verlenging

Na het ontbijt is uw fietsvakantie voorbij of begint hier uw verlenging.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie Wilde Alpenrijn?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.