Volop waterpret aan de Hennesee

De glinsterende Hennesee in Sauerland leent zich uitstekende voor spannende en uitdagende outdooractiviteiten. Zon, zee en Deutsche Stuben in ‘het land der duizend bergen!'

Camping Henessee meer in groene omgeving
Omgevingsfoto Knaus camping Hennesee
Kinderanimatie Camping Knaus Hennesee

Verken de Hennesee

Of je nu verkoeling zoekt op een warme zomerdag of lekker wilt roeien op het meer, de Hennesee biedt waterpret voor iedereen. Dit prachtige meer ligt ingeklemd tussen de bergen van het Sauerland, dicht bij de natuurparken Homer en Arnsberger Wald.

Lekker Watersporten

Om de ongerepte natuur van het fonkelende bergmeer te ontdekken, stap je aan boord van de MS Hennesee. Vanaf de boot heb je een geweldig uitzicht op de imposante bergen en uitgestrekte bossen rondom het bergmeer. Natuurlijk kun je ook heerlijk gaan zwemmen, vissen of ontspannen op het zandstrand. Liever een uitdagende watersport? Huur een supboard, kano of kajak bij het watersportcentrum en maak een sportief tochtje!

Freizeitpark For Fun

Op zoek naar een leuk dagje uit met het hele gezin? Van achtbanen tot een gigantisch reuzenrad, waterattracties en de langste rodelbaan van Europa: Freizeitpark For Fun heeft het allemaal. Dit spectaculaire Sauerlandse attractiepark in Bestwig, op circa twintig autokilometers van de Hennesee, biedt vermaak voor iedereen! Eén van de topattracties is de Wild Eagle, waarbij je als een adelaar met meer dan tachtig kilometer per uur hoog boven de bomen zweeft. Durf je het aan?

Op Grote Hoogte

Op het hoogste punt van het natuurpark Arnsberger Wald beklim je de 35-meter hoge Lörmecke-Turm in Warnstein. Eenmaal de top bereikt, geniet je van een adembenemend uitzicht over het Hochsauerland. Een absolute must-see is de 581 meter hoge Himmelstreppe (Hemeltrap) op het hoogste punt van het Arnsberg-bospark, met een grandioos uitzicht op de Hennesee, de Hennedam en de duizend jaar oude stad Meschede. 's Avonds wordt de hemeltrap feestelijk verlicht en is het panorama betoverend mooi.

Kinderboerderij Xavers Ranch

Families die van een stevige wandeling houden, wagen zich aan het gloednieuwe SinnePfad: een educatief pad waar kinderen op speelse wijze kennismaken met de natuur. Onderweg passeren de kinderen tien educatieve doe-stations waar alle zintuigen aan bod komen. Een leuk vervolg van deze wandeling is 'Xavers Ranch' in Meschede. Op deze gezellige kinderboerderij vermaken de allerkleinsten zich met dieren als schapen, mini-shetlanders, geiten en lama’s.

Eeuwenoude Ruïne

Prachtige historische gebouwen zoals Slot Laer en de abdij van Köningsmunster vind je in Meschede. Dit dorp in het dal van de Ruhr is ruim duizend jaar oud! Bijzonder is de Abdij Köningsmünster, waar tot op de dag van vandaag de monniken van de Benedictijnen wonen. Eet mee met de monniken aan de Klosterberg 11 of haal heerlijke zelfgemaakte monnikendelicatessen bij het nabijgelegen kloosterwinkeltje. Ook het pittoreske Eversberg, waar het uitzicht vanaf de burchtruïne Eversberg spectaculair is, is een bezoek waard!

Heerlijk Midgetgolfen

Ter afsluiting van de dag kun je in Eversberg gaan schaken of midgetgolfen in de buitenlucht, een sportief uitje voor het hele gezin! Bij slecht weer kun je een bezoek brengen aan de mijn van het Sauerländer Besucherbergwerk of de Veltins brouwerij, op circa twintig minuten rijden van KNAUS Campingpark Hennesee.

Meer bij knaus camping Hennesee

Camping KNAUS Hennesee

4-sterrencamping KNAUS Camping Hennesee ligt temidden van de bergen van het Sauerland, direct aan de oostelijke oever van de Hennesee tussen de natuurparken Arnsberger Wald en Homert.