Luxemburg: een veelzijdig vakantieland

Mooie zwemmeren, Luxemburg Stad, avontuurlijke hindernisbanen en schitterende châteaus: Luxemburg is een veelzijdig vakantieland vol mogelijkheden. Ook voor kinderen is het land een ware belevenis! Vanaf camping Fuussekaul kan je met het hele gezin leuke uitstapjes maken.

Zwem in het stuwmeer

Het fonkelende stuwmeer Esch-sur-Sure ligt op zo’n tien kilometer van de camping. Het zwemmeer leent zich perfect voor uitdagende activiteiten als kanovaren, duiken, surfen, zeilen en zwemmen. Het prachtige zwemmeer Obersauer is eveneens ideaal voor een dagje zwemmen, roeien of zeilen. Rondom het stuwmeer kunnen jullie heerlijk wandelen en er zijn prachtige mountainbikeroutes te vinden.

Luxemburg

Natuurlijk is een vakantie in Luxemburg niet compleet zonder een bezoek aan Luxemburg-stad, tweemaal uitgeroepen tot de Culturele hoofdstad van Europa met UNESCO Werelderfgoed. Wandel door het bruisende centrum van de stad Luxemburg, waar jullie geweldig kunnen winkelen, over prachtige bruggen lopen en interessante musea kunnen bezoeken. Veel belangrijke attracties liggen bovendien op loopafstand van elkaar.... Ontdek ook het historische verleden van ridders en bezoek de prachtige kastelen en kathedralen in het hart van de stad, zoals de Notre Dame en het Paleis van de Groothertog. Geniet op een terrasje in de stad van een heerlijke Luxemburgse wijn!

Schitterende kastelen

Camping Fuussekaul ligt zeer centraal in Luxemburg en van daaruit kun je alle kanten op. Rijd met de auto in een half uur naar het Kasteel Vianden, één van de grootste en mooiste overblijfselen uit de Romaanse en Gotische tijd. Bovendien kunnen jullie hier ook een rondleiding volgen...

Overnacht op camping Fuussekaul

Camping Fuussekaul in Heiderscheid staat al jaren bekend om het animatieteam, dat tijdens de schoolvakanties allerlei leuke activiteiten organiseert voor de jeugd. Bovendien ligt de camping in een beschermd natuurgebied, dat een prima uitvalsbasis is voor liefhebbers van wandelen, mountainbiken of andere outdooractiviteiten.

Leuke campingactiviteiten

Tijdens de zomermaanden worden er volop activiteiten georganiseerd op camping Fuussekaul. Zo vermaken de allerkleinsten zich tijdens de knutseluren, huifkartochten, lampionnenoptocht, bos- en zwembadspelletjes en er is een gigantisch indoorspeelpaleis van 5 verdiepingen, waar kinderen heerlijk kunnen uitrazen. Voor liefhebbers van spanning en avontuur, is het avontuurlijke high rope parcours - bestaande uit 13 onderdelen - een stoere activiteit. Willen jullie het liever rustiger aandoen? Ga gezellig met de hele familie minigolfen of bowlen (op 500 m van de camping)!

  • Deze informatie is afkomstig van derden. ViaLora is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.
adventurepark klimwand camping Fuussekaul
Luxemburg stad
Fuussekaul