Autovakanties in de Harz

De regio Harz is het noordelijkste middelgebergte in Duitsland. In het schitterende landschap zie je helderblauwe meren, groene dalen en bergen, steile rotsen en glooiende heuvels. Breng tijdens jouw vakantie in de deelstaat Saksen-Anhalt ook een bezoek aan Nationaal Park Harz, waar je met het hele gezin leuke uitjes kunt ondernemen of heerlijk tot rust komt in de natuur.

blauvogel
Marshmallows braden Knaus Walkenried
camping knaus Walkenried
Bekijk alle fotos (4 )

Nationaal Park Harz

Voor een bijzondere natuurbelevenis is Nationaal Park Harz zeer zeker aan te raden, hier kun je genieten van de wilde beken, meren en granietrotsen. Voor een cultureel hoogtepunt kan je, op slechts 1,5 kilometer, naar het Zisterzienser Museum in Kloster Walkenried. Verder valt er op cultureel gebied nog veel meer te zien en te ontdekken: Goslar, Ilsenburg, Bad Sachsa, de smalspoorbaan naar ´de Brocken´ en het prachtige Quedlinburg behoren tot de mogelijkheden om te bezoeken.

Hasselfelde

Op een 500 m hoog plateau in het Harzlandschap ligt het 1000 jaar oude Hasselfelde: een klein en rustig dorp, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Rondom het dorp vindt je dichte bossen en het romantische Bodedal, met tal van wandelroutes, het bergtheater Thale met de heksenplaats, het Waldseebad voor vissen, een speeltuin en tennisbaan en mogelijkheden voor paardrijden. Beroemd is het wildweststadje ‘Pullmann City II’, met shows, indianenmuseum, waar je allerlei attracties vindt voor jong en oud!

En wat dacht je van een ritje met de historische smalspoorlijn Brockenbahn, het Unesco-stadje Quedlinburg of de 'Keizerstad' Goslar? Voor een aangename vakantie verblijf je in een luxe caravan of stacaravan op camping Walkenried of het Naturerlebnispark Blauwvogel!