Fietsvakanties in Vlaanderen

Vlaanderen is het noordelijke deel van België waar Nederlands de officiële taal is. De regio wordt gekenmerkt door levendige stadjes met Vlaamse kasseien, mooie vergezichten, kilometers autovrije jaagpaden en oude spoorlijnen. Dit alles maakt Vlaanderen een zeer geschikte regio voor een fietsvakantie.

Als rustmoment in uw fietsvakantie door Vlaanderen zijn er mogelijkheden te over om neer te strijken op een van de vele terrassen en te genieten van een heerlijk Vlaams streekbiertje of om typische Vlaamse gerechten als de ‘Paling in ’t Groen’ te nuttigen.

fietsen buitenland
Chocolade belgie
België
Bekijk alle fotos (4 )

De hoogtepunten van Vlaanderen

Opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst zijn de 13 Vlaamse begijnhoven vanwege hun unieke karakter in steden als Kortrijk, Brugge en Gent. Tijdens uw fietsreis door Vlaanderen komt u ook door het historisch centrum van Brugge met haar fraaie middeleeuwse architectuur, ook dit staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Tijdens uw fietsvakantie in Vlaanderen mogen natuurlijke streeklekkernijen niet ontbreken. Eén van de belangrijkste export streekproducten is chocolade en naast dit lekkers vindt u in de Vlaamse banketbakkerswereld nog tot nationaal uitgegroeide symbolen als Antwerpse koffiekoeken, boterkoeken, peperkoek, de Brugse kletskoppen, de Gentse mokken, Kortrijkse peperbollen, Brusselse wafels.

Op de fiets door Vlaanderen!

Bij alle fietsvakanties in Vlaanderen kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransfer. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, zoals routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen. Ook hebben wij voor de meeste fietsvakantie GPX-bestanden beschikbaar, zo kunt u de route eenvoudig volgen op uw telefoon of fietscomputer.

De voordelen voor uw fietsvakantie bij ADE "Actief door Europa":

  • Specialist in fietsvakanties door heel Europa
  • Inclusief bagagetransfers bij rondreizen
  • Overnachtingen inclusief ontbijt of boek op basis van halfpension
  • Voeg verlengingsnachten toe of pas rustdagen in
  • Deel uw fietsvakanties zelf in!