8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse

Beierse Alpen, Duitsland

  • Fietsreis in de sferen van de Romantische Strasse
  • Start- en eindpunt in de Rijksstad Augsburg
  • Ludwig's sprookjeskastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau
  • Fiets de "Via Claudia Augusta"
  • Doorkruis Pfaffenwinkel en bezoek de Wieskirche
  • Af en toe stijgingen maar meestal vlak
8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse
Beieren Neuschwanstein
Romantische Strasse
Fussen Romantische Strasse
Alpen see Romantische Strasse
8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse
Bekijk alle fotos (6 )

De Romantische Strasse in vol ornaat!

Bij het gebied van de Beierse meren, het Oberbeierse Alpenvoorland, daar denken veel fietsers aan de weilanden en meren, aan de tradities en Lederhosen, aan het bier en de leverknoedels. En u zult niet teleurgesteld worden! Prachtige landschappen en koebellen, uitgestrekte grasvelden en romantische bergweides, barokke kerken en diepblauwe meren - alles wat u kunt verwachten van deze fietsvakantie. De Rijksstad Augsburg, het Rococo, Koning Ludwig’s kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau en de sporen van de Romeinen laten u langs de ‘Via Claudia Augusta’ in lang vervlogen tijden onderdompelen. 

Niveau van de fietstour:
U fietst over zeer veel fietspaden en verkeersarme zijstraten. Bij de eerste drie etappes zijn enkele behoorlijke stijgingen te overbruggen waar enige ervaring vereist is. Overwegend geasfalterde fietspaden, soms over onverharde paden.

Dag 1: Augsburg - Individuele heenreis

De oude Rijksstad Augsburg geldt als één van de oudste steden in Duitsland. Volg hier het spoor van de Romeinen op de nog bestaande Via Claudia Augusta, bezoek de historische oude binnenstad met de Augsburg kathedraal, de middeleeuwse stadsmuren en het prachtige stadhuis.

Dag 2: Augsburg - Wörthsee

Afstand ca. 65 km

Door uitgestrekte weiden en authentieke Beierse plaatsen voert deze eerste fietsetappe u naar de Ammersee. Bij de oevers van het meer nodigen de gezellige café's met zonnige terrassen en schaduwrijke tuinen u uit voor een rustpauze. Dan reist u verder naar de Wörthsee.

Dag 3: Wörthsee - Murnau

Afstand ca. 60 km

Fietsend langs de Wörthsee en de Pilsensee komt u allereerst bij het klooster Andech. Nergens vindt u in Duitsland een dergelijke hoeveelheid kloosters bij elkaar als in de regio van Pfaffenwinkel die u nu doorkruist. Voor een verfrissende duik biedt zich niet alleen de Ammersee aan maar ook de Staffelsee en de Riegsee bij Murnau.

Dag 4: Murnau - Füssen / Schwangau

Afstand ca. 60 km

Prachtige weidelandschappen en bergweides begeleiden u op weg naar Füssen. Onderweg wacht u de wereldberoemde Wieskirche, het voorbeeld van de Beierse Rococo. Natuurlijk moet u deze kerk absoluut vereren met een bezoekje.

Dag 5: Füssen / Schwangau - Schongau

Afstand ca. 50 km

Hohenschwangau en Neuschwanstein, de sprookjesachtige kastelen van koning Ludwig, zijn een absolute "must" om te bezoeken. Bij het bergstation van de Tegelberg vindt u de restanten van opgegraven Romeinse baden. Vol indrukken fietst u fietst via Steingaden en Peiting en langs Via Claudia Augusta naar uw eindbestemming van vandaag, Schongau.

Dag 6: Schongau - Landsberg / Lech

Afstand ca. 35 km

Schongau is een voormalige Beierse grensvesting. De begaanbare kantelen van de stadsmuren zijn een bewijs van een indrukwekkend verleden. Het prachtige uitzicht over de Lech-vallei is veelbelovend. Altenstadt met de Romeinse basiliek, Hochenfurch, Epfach met het Romeinse Abodiacum en het Romeinse museum) en Vilgertshofen met haar barokke bedevaartskerk zijn indrukwekkende bezienswaardigheden voordat u uw einddoel Landsberg bereikt.

Dag 7: Landsberg / Lech - Augsburg

Afstand ca. 45 km

De middeleeuwse stadkern van Landsberg / Lech wordt omgeven door een romantische rivierbedding genaamd Flussbett. In de stadskern zijn het historische stadhuis en de gotische Bayerntor de toeristische trekpleisters. Over 11 km van het best bewaarde deel van de Via Claudia fietst u van Kaufering am Lech naar Königsbrunn en de oude Beierse hertogstad Friedberg. Zo arriveert u weer in de Rijksstad Augsburg, een van de oudste steden van Duitsland met de beroemde Fuggerei uit 1516, de oudste sociale wijk ter wereld.

Dag 8: Augsburg - terugreis of verlenging

Het einde van uw fietstour. U kunt ook verlengen in het romantische Augsburg om de stad verder te ontdekken. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 5.7
Locatie/gebied: 6.7
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.7
Route: 4.7
Dag-tot-dagprogramma: 6.7
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 3.7
7.0
Mooi,met hindernissen.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2020
Routeaanwijzing was minder verzorgd. Veel pijlen niet aanwezig of niet duidelijk aanwezig. Daardoor extra kilometers gemaakt.Vooral dag 1 was daardoor 76 km voor ons. Hotels prima.
5.0
Matige organisatie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2017
De tocht was door Euro-bike zeer matig voorbereid en georganiseerd. 1. De Eurobike persoon was niet tijdig op de afgesproken plek in hotel van vertrek. Wellicht niet te vermijden door file maar wij kregen geen reispakket. 2.Bij reispakket in hotel 2 ontbrak de inhoud; geen route beschrijving, geen kaartje(balpen en 3 stadsplattegronden. 3.Route stickers slecht geplakt, onduidelijk, soms afwezig soms overplakt.(kostte vele kilometers extra!!!)Heb er foto's van. Kleurverschil blauw en groen onzichtbaar door zon verkleurd en we wisten niet welke te volgen, overigens. 4, Koffers prima op tijd in volgende hotel. Het viel ons tegen tov vorige trip bij Eurobike.
5.0
Afzien
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2017
De vakantie was de eerste dagen afzien zware fiets dagen De laatste dagen was het gemakkelijker Mooie hotels en mindere hotels Een paar overnachtingen in uitgestoven dorpjes Ook overnachtingen in mooie dorpen
Lees meer