8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse

Beierse Alpen, Duitsland

  • Fietsreis in de sferen van de Romantische Strasse
  • Start- en eindpunt in de universiteitsstad Augsburg
  • Ludwig's sprookjeskastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau
  • Fiets een gedeelte van de "Via Claudia Augusta"
  • Doorkruis Pfaffenwinkel en bezoek de Wieskirche
  • Totale fietsafstand ca. 315 km
Romantische Strasse - Neuschwanstein
Romantische Strasse- fietspand met koe
8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse
8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse
8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse
Fussen Romantische Strasse
Bekijk alle fotos (25 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Augsburg - Individuele heenreis

De oude Rijksstad Augsburg geldt als één van de oudste steden in Duitsland. Volg hier het spoor van de Romeinen op de nog bestaande Via Claudia Augusta, bezoek de historische oude binnenstad met de Augsburg kathedraal, de middeleeuwse stadsmuren en het prachtige stadhuis.

Dag 2: Augsburg - Wörthsee (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Door uitgestrekte weiden en authentieke Beierse plaatsen voert deze eerste fietsetappe u naar de Ammersee. Bij de oevers van het meer nodigen de gezellige café's met zonnige terrassen en schaduwrijke tuinen u uit voor een rustpauze. Dan reist u verder naar de Wörthsee.

Dag 3: Wörthsee - Murnau (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Fietsend langs de Wörthsee en de Pilsensee komt u allereerst bij het klooster Andech. Nergens vindt u in Duitsland een dergelijke hoeveelheid kloosters bij elkaar als in de regio van Pfaffenwinkel die u nu doorkruist. Voor een verfrissende duik biedt zich niet alleen de Ammersee aan maar ook de Staffelsee en de Riegsee bij Murnau.

Dag 4: Murnau - Füssen / Schwangau (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Prachtige weidelandschappen en bergweides begeleiden u op weg naar Füssen. Onderweg wacht u de wereldberoemde Wieskirche, het voorbeeld van de Beierse Rococo. Natuurlijk moet u deze kerk absoluut vereren met een bezoekje.

Dag 5: Füssen / Schwangau - Schongau (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Hohenschwangau en Neuschwanstein, de sprookjesachtige kastelen van koning Ludwig, zijn een absolute "must" om te bezoeken. Bij het bergstation van de Tegelberg vindt u de restanten van opgegraven Romeinse baden. Vol indrukken fietst u fietst via Steingaden en Peiting en langs Via Claudia Augusta naar uw eindbestemming van vandaag, Schongau.

Dag 6: Schongau - Landsberg / Lech (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Schongau is een voormalige Beierse grensvesting. De begaanbare kantelen van de stadsmuren zijn een bewijs van een indrukwekkend verleden. Het prachtige uitzicht over de Lech-vallei is veelbelovend. Altenstadt met de Romeinse basiliek, Hochenfurch, Epfach (met het Romeinse Abodiacum en het Romeinse museum) en Vilgertshofen met haar barokke bedevaartskerk zijn indrukwekkende bezienswaardigheden voordat u uw einddoel Landsberg bereikt.

Dag 7: Landsberg / Lech - Augsburg (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

De middeleeuwse stadkern van Landsberg / Lech wordt omgeven door een romantische rivierbedding genaamd Flussbett. In de stadskern zijn het historische stadhuis en de gotische Bayerntor de toeristische trekpleisters. Over 11 km van het best bewaarde deel van de Via Claudia fietst u van Kaufering am Lech naar Königsbrunn en de oude Beierse hertogstad Friedberg. Zo arriveert u weer in de Rijksstad Augsburg, een van de oudste steden van Duitsland met de beroemde Fuggerei uit 1516, de oudste sociale wijk ter wereld.

Dag 8: Augsburg - terugreis of verlenging

Het einde van uw fietstour. U kunt ook verlengen in het romantische Augsburg om de stad verder te ontdekken. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Romantische Strasse.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 7.5
Hotels: 7.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.5
Route: 5.7
Dag-tot-dagprogramma: 7.3
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 7.0
7.0
Prima voor elkaar, met 1 minpuntje
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Mooie routes, prachtige omgeving. Minpuntje: in de beschrijving wordt gesproken over: Af en toe stijgingen maar meestal vlak Dat klopt niet, misschien gebaseerd op elektrische fietsen ? Een van ons reed op een elektrische fiets (geen probleem) en de ander op een zgn. trekfiets. Dan is het echt heftig, behalve de laatste twee dagen. Hierdoor hebben we soms meer aandacht gehad voor de beklimmingen dan voor de omgeving. Dat vinden we jammer
7.0
slechte route beschrijving
Op vakantie in Juni 2023
goed weer een dag regen, hotels waren gemiddeld goed. De route is zonder app ( hadden we niet) bijna niet te doen. Je had veel verschillende bordjes en niet allemaal even duidelijk en als je het boekje raad pleegt was het ook zoeken. Verder was het fijn als de route boekje ook in het Nederlands is. Het was voor ons een gewone fietsvakantie vergeleken met de fietsvakanties die we al gefietst hebben. We zullen deze ook niet meteen toe juichen.
7.0
Mooi,met hindernissen.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2020
Routeaanwijzing was minder verzorgd. Veel pijlen niet aanwezig of niet duidelijk aanwezig. Daardoor extra kilometers gemaakt.Vooral dag 1 was daardoor 76 km voor ons. Hotels prima.
Lees meer