7-daagse fietsvakantie Lahn-Radweg

Hessen, Duitsland

  • Geheimtip voor de fietsliefhebbers
  • Van Marburg naar Braubach/Koblenz
  • Groot deel over de Oranjeroute
  • Bezoek de dom in Limburg a.d. Lahn
  • Inclusief boottocht over de Rijn
Lahnradweg - Limburg
Lahn-Radweg
7-daagse fietsvakantie Lahn-Radweg
Lahnradweg
Lahnradweg - Marburg
Lahnradweg - arburg
Bekijk alle fotos (19 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Marburg

Individuele aankomst in Marburg. Komt u een beetje op tijd want voor de bezichtiging van de historische oude stad en de Elisabethkerk heeft u wel wat tijd nodig.

Dag 2: Marburg – Wetzlar (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Vandaag fietst u door het wijdse Lahndal naar Wetzlar. 's Middags heeft u tijd om de oude stadskern van Wetzlar te verkennen. De Dom, de middeleeuwse marktplaats, de stijle trappen en de smalle steegjes zullen ook u bekoren. Vergeet niet het Optikparcours.

Dag 3: Wetzlar – Weilburg (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U verlaat Wetzlar over de zogenaamde "stenen brug" en bereikt al snel de Fortunamijn (ca. 10 km). De Fortuna is de enige ijzerertsmijn in Duitsland, waar overdag de bezoeker getuige kan zijn van ertswinning met originele machines. Door het prachtige landschap van het Lahndal fietst u naar Weilburg. Hier torent het Renaissanceslot op een rotsplateau hoof boven de Lahn. Bezoek het slot met de prachtige kamers, neem een kopje koffie in de barokke Schlossgarten met de interessante Orangerie. Neem in kijkje in de slotkerk en aanschouw het hof waar jaarlijks de beroemde slotconcerten gehouden worden.

Dag 4: Weilburg – Limburg (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vandaag kronkelt de rivier tussen Taunus en Westerwald. U fietst over het geasfalteerde jaagpad via Aumenau en Runkel tot het bekende Limburg a.d. Lahn met zijn wereldberoemde Dom, een van de mooiste bouwwerken van de laat-romeinse bouwkunst. De oude binnenstad van Limburg behoort tot een van de mooiste van Duitsland.

Dag 5: Limburg – Bad Ems (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km

Geniet vandaag van een landschappelijk hoogtepunt: weg van het jachtige verkeer door het ongerepte dallandschap van Diez tot Balduinstein. Twee hellingen voor vandaag waarvan u er één comfortabel per trein kunt afleggen (ca. 10 km). Relax dan tijdens een welverdiende rustpauze bij het klooster Arnstein, bij de burcht Nassau of in een oude herberg aan de Lahn, voordat u naar Bad Ems fietst.

Dag 6: Bad Ems – Koblenz (ca. 46 km)
Afstand ca. 46 km

Na 12 km opent zich het Rijndal voor uw ogen. Bekroon hier de fietstocht met een uitstapje (ca. 30 km) via Boppard en St. Goar tot aan de Loreley. Beklim de rots of ga met de stoeltjeslift omhoog en geniet van het prachtige uitzicht op de Rijn. De terugreis naar het wijndorp Braubach gaat per boot. Op aanvraag is ook Koblenz als overnachtingsplaats mogelijk.

Dag 7: Terugreis vanaf Koblenz

Na het ontbijt eindigt uw mooie fietsvakantie. Wij adviseren u onze terugtransfer-service (vertrek ca. 09.00 uur, duur ca. 2 uur). Of geniet nog even na en boek een verlengingsnacht in Koblenz.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Lahn-Radweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Lahn-Radweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.2
Locatie/gebied: 7.5
Hotels: 7.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.3
Bezienswaardigheden: 8.3
Reisbescheiden: 8.3
7.0
groot verschil in hotels
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Veel kwaliteitverschil in de hotels variërend van erg luxe (Marburg) tot onder de maat (Limburg). Liever wat gelijkmatiger zodat je weet waar je op kunt rekenen.
8.0
Prima geregeld. Goede hotels
Op vakantie in Augustus 2022
Het was een heerlijke vakantie
9.0
Uitstekend verzorgde reis.
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2022
Mooie reis met schitterende steden en een prachtige Lahn.
Lees meer
8.0
Mooie fietstocht langs de Lahn
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
Wij hebben een mooie fietstocht langs de Lahn gemaakt met goede bewegwijzering. De hotels waren goed maar geen goede prijs kwaliteit bij zeker drie hotels. Bij de meeste hotels hadden wij geen mooi uitzicht binnenplaatsen, uitkijk op buizen,daken etc. Hotel 1 Villa Vita Marburg was echt goed met zeer vriendelijk personeel.goede parkeergarage en prima service. Hotel2 Goethe Wetzlar een echte aanrader een echt charme hotel met bijzonder aardige eigenaresse. Hotel3 Schlosshotel Weilburg mooi uitzicht op de Lahn en hulp bij de koffers op de kamer te krijgen. Er was een bruiloft dus de ‘gewone’ gast kon geen gebruik maken van enige faciliteit van het hotel , wel ontbijt. Hotel 4 Domhotel Limburg a d L. Piepklein kamertje cq badkamer wel hartje stad maar veel te duur voor hetgeen we kregen.Geen koffie-thee faciliteiten op de kamer. Hotel 5 Hackers Grand hotel Bad Ems,echt groot kuurhotel met ouderwetse grandeur. Heel lelijk uitzicht in mooie ruime kamer. Hotel6 Kleine Riesen Koblenz. Onaardige ontvangst alsof we ‘teveel’ waren. Grote gedateerde kamers met waterketel zonder kopjes of theezakjes. Hoge prijs voor een drankje om half elf met ‘nachttarief’ Dit is in het kort hoe wij de hotels hebben ervaren nogmaals de tocht was prachtig met erg aangenaam weer. Vriendelijke groet, Yvonne van Vugt
9.0
Alles goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Gefietst langs de Lahn. Hotels waren goed. Eigenlijk de hele organisatie van begin tot einde. We hebben genoten.
8.0
Nieuwe energie opdoen!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Onbekommerd fietsen door de prachtige natuur van de Lahn.
Lees meer