8-daagse fietsvakantie Moezel, Metz - Koblenz

Moezel, Duitsland

  • Fietsvakantie langs de Moezel
  • Vanuit Frankrijk naar Duitsland
  • Panoramische uitzichten
  • Gemakkelijk niveau, voor jong en oud
8-daagse fietsvakantie Moezel, Metz - Koblenz
8-daagse fietsvakantie Moezel, Metz - Koblenz
8-daagse fietsvakantie Moezel, Metz - Koblenz
8-daagse fietsvakantie Moezel, Metz - Koblenz
8-daagse fietsvakantie Moezel, Metz - Koblenz
8-daagse fietsvakantie Moezel, Metz - Koblenz
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Metz - Individuele heenreis

Het is de moeite waard om vroeg te arriveren in Metz, de hoofdstad van de regio Lotharingen. De stad beschikt over unieke gebouwen en is bekend als bisschop, universiteitstad en als centrum van hedendaagse kunst. De gerestaureerde oude vestingwerken van de stad zijn zeker een tour waard.

Dag 2: Metz – Perl (ca. 63 km)
Afstand ca. 63 km

Bijna de gehele dag brengt u door in Frankrijk. Verwen u zelf met de beroemde Franse keuken en geniet van de lekkere café au lait. Tussen Metz en Thionville (35 km) zitten er stukken tussen waar u moet fietsen op drukke wegen. Wij raden u aan dit gedeelte per trein te overbruggen, een directe verbinding (fietsen gratis). Vanaf Thionville kunt u genieten van de route dichtbij het water tot aan de Frans-Duitse grens. Net over de grens op Duitse bodem kunt u de veerboot nemen naar Schengen (andere kant van de Moezel/Luxemburg), bekend door de Europese overeenkomst van het vrije verkeer van goederen en passagiers. Of u maakt een mooie fietstocht naar de Romeinse Villa Borg (5 km ten oosten van Perl). U zult zich vergapen aan de opgravingen, de reconstructie van het landhuis en het nieuwe systeem van de oude Romeinse tuinen en kunt genieten van een verfrissing in de Romeinse herberg.

Dag 3: Perl – Trier (ca. 52 km)
Afstand ca. 52 km

Vandaag ziet u voor de eerste keer de uitgestrekte wijngaarden links en rechts van de Moezel. Bezoek Remich waar u de mediterrane flair in veel cafés en bistro's zult ontdekken langs de 3 km lange promenade. Bewonder de oude straatjes in de Romeinse plaats Remacun. U vervolgt de route langs de rechteroever van de Moezel richting Konz. Vanaf daar is het niet ver meer naar Trier en heeft u nog tijd voor een ontspannen wandeling met een bezoek aan de Porta Nigra, het amfitheater, de keizerlijke baden of de prachtige kathedraal.

Dag 4: Trier – Piesport (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

Hoogtepunt van de dag zijn de 2 beroemde steden Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach en het bekende wijngebied Kröver Nacktarsch. Bewonder het bonte, kleurrijke vakwerk op het marktplein van Bernkastel-Kues en geniet in Traben-Trarbach van een prachtige rondvaart per boot.

Dag 5: Piesport - Traben-Trarbach (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

De twee beroemde Moezelsteden Bernkastel-Kues en Traben-Trarbach evenals het bekende wijngebied 'Kröver Nacktarsch' bekronen de dag. Bewonder het kleurrijke, veelzijdige kader op de prentenboekmarkt van Bernkastel-Kues en geniet van een prachtige boottocht in Traben-Trarbach.

Dag 6: Traben-Trarbach - Cochem (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag Enkirch ontdekken, een juweel van de traditionele vakwerk architectuur van de Moezelregio. Later bereikt u Zell, het wijndorp met de Zeller Schwarzen Katz. Neemt u een ontspannen pauze in het kleine stadje Beilstein dat trots de bijnaam Rothenburg aan de Moezel draagt.Vervolgens gaat u naar Cochem met zijn pittoreske centrum en zijn 11e eeuws keizerlijke kasteel.

Dag 7: Cochem-Koblenz (ca. 49 km)
Afstand ca. 49 km

Vandaag is het de moeite waard een kleine omweg te maken naar de middeleeuwse Burg Eltz voordat u de Moezel fietsroute neemt via Koben Gondorf en Winningen. Geniet van het panoramische uitzicht op het prachtige Rijndal en kijk uit naar een prachtige avond in Koblenz.

Dag 8: Koblenz thuisreis

Vandaag eindigt uw mooie tour in het hartje van Koblenz. Wie terug wil naar Metz kan gebruik maken van onze terugkeertransfer via Saarbrücken of Trier per minibus met bagage en eigen fiets. Aankomst in Metz ligt rond 13.30 uur. Wie nog verder fietsen wil kan zijn fietstocht verlengen richting Keulen of Mainz.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Moezel, Metz - Koblenz?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Moezel, Metz - Koblenz.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.5
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.5
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Toch nog mogelijk gemaakt
Op vakantie in Mei 2024
Wij zijn laat geweest met onze booking, maar ADE heeft het toch nog mogelijk gemaakt.
7.0
Goede en mooie route, jammer van te late bagage
Op vakantie in Juli 2022
De bagage kwam 3 x te laat op de 6 dagen, heel storend als je in de namiddag aankomt in het hotel en je kan je niet opfrissen! In het contract staat ten laatste 17h00, tevens ook vervelend voor hotelreceptionist om achter dit probleem te gaan en op te volgen. Airconditioning zou aanbevolen zijn in alle hotels, terwijl wij comfort hebben geboekt! De routes waren heel goed aangegeven en de kaart was ook heel goed.
Lees meer