8-daagse fietsvakantie Moezel & Saar

Moezel, Duitsland

  • Fietsreis over de Moselradweg en de Saar
  • Fietsen door het mooiste Duitse wijngebied
  • Van Saarbrücken naar Koblenz
  • Makkelijk begaanbare fietspaden
Moezel - uitzicht
Moezel - Trier
Moezel & Saar
Moezel Cochem
Moezel & Saar
Mosel
Bekijk alle fotos (21 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Saarbrücken - Individuele heenreis

Wandelt u lekker door Saarbrücken met zijn Franse flair, over de St. johanner Markt met vele café's, bistro's en restaurants en langs barokke huizen en nobele antiekwinkeltjes. Een vroege aankomst loont zich!

Dag 2: Saarbrücken – Mettlach (ca. 59 km)
Afstand ca. 59 km

U vervolgt de fietsroute langs de Saar door het voormalige kolenbouwgebied tot aan Völklingen. Hier moet u beslist een tussenstop nemen voor de Völklinger Hütte als UNESCO-werelderfgoed. Aansluitend volgt u de slingerende Saar-radweg door het mooie Merziger Land tot aan Mettlach.

Dag 3: Mettlach - Trier (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

Via de Saarradweg fietst u vandaag gemoedelijk door bosrijke gebiden naar Saarburg, een leuk plaatsje voor een tussenstop! Verder volgt u de sporen van de Romeinen via Konz naar Trier met de Porta Nigra.

Dag 4: Trier - Piesport (ca. 46 km)
Afstand ca. 46 km

Vandaag gaat u naar het Romeinse wijnschip in Neumagen-Dhron en het liefdevol bewaard gebleven Romeinse wijnplantage in Piesport bij Bernkastel-Kues. Het ensemble van de markt, met haar vakwerkhuizen uit de 15-17e eeuw en het Renaissance stadhuis, zijn de moeite waard.

Dag 5: Piesport - Traben-Trarbach (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Onderweg fietst u door idyllische wijnproducerende steden met veel bezienswaardigheden. Rondom decharmante stad Traben-Trarbach groepeert zichde Grevenburg (14.Jh), de Starkenburg en het fort van Mont Royal.

Dag 6: Traben-Trarbach - Cochem (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

Grandioos torent de Marienburg boven de Zeller Hamm. Keltische en Romeinse nederzettingen leiden u naar Bremm. De Calmont (65 graden) is de steilste wijngaard in Europa. Absolute pittoreske hoogtepunten zijn Cochem en de Reichsburg (11e/12e eeuw).

Dag 7: Cochem – Koblenz (ca. 49 km)
Afstand ca. 49 km

Vanaf de kern van de Moezel is het de moeite waard de omweg naar de Burg Eltz (12e eeuw) te nemen. Onbeschadigd gebleven en zodoendeéén van de mooiste kastelen in Duitsland. Ook indrukwekkend is het kasteel van Thurant (13e eeuw), in Alken. U vindt vele wijnplaatsen aan de oevers van de Obermoezel. Het indrukwekkende slotstuk van de dag is het meer dan 2.000 jaar oude Koblenz met haar historische binnenstad en het Deutsches Eck bij de Moezeluitmonding.

Dag 8: Koblenz - Terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Moezel & Saar?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Moezel & Saar.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.7
Hotels: 8.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.7
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.3
Reisbescheiden: 8.7
8.0
Fietsplezier langs de rivieren Saar en Moezel
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2024
Over het algemeen fijne hotels, in het centrum van de steden Saarbrucken, Koblenz en Trier en ook in de kleine stadjes. Enige uitzondering vormde Cochem, de toegewezen kamer in hotel Karel Noss was, in vergelijking met de overige accomodaties, aan de onderkant van bandbreedte
8.0
Een ontspannende fietstocht
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Ondanks dat we voor de 3e keer langs de Moezel hebben gefietst is het altijd weer genieten. Goede en nette hotels, de gastvrijheid maakten dat we met volle teugen konden genieten. De app die we konden downloaden was ook erg plezierig, makkelijk in gebruik, met veel informatie over de bezienswaardigheden en plaatsen onderweg, maar ook de route naar het hotel. Al met al een fijne vakantie.
8.0
Prachtige reis gehad
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2019
Geweldig. Uitstekende fietspaden. Vooral het Moezel gedeelte mooie omgeving . Het Saar gedeelte is wat meer industrieel maar interessant. Goede hotels. 1 x geen bagage gearriveerd in het hotel maar na telefonisch contact werd het na een uur alsnog bezorgd. 1x bleek bij aankomst een hotel gereserveerd op de 'Ruhetag' . Velociped gebeld en er bleek al een vervangend adres te zijn geregeld dat ons nog veel beter beviel. Ook de bagage was daar al afgeleverd. Extra dag in zowel Trier als Koblenz doorgebracht.
Lees meer