8-daagse fietsvakantie Moezel & Saar

Moezel, Duitsland

  • Fietsreis over de Moselradweg en de Saar
  • Fietsen door het mooiste Duitse wijngebied
  • Van Saarbrücken naar Koblenz
  • Makkelijk begaanbare fietspaden
Moezel - uitzicht
Moezel - Trier
Moezel & Saar
Moezel Cochem
Moezel & Saar
Mosel
Bekijk alle fotos (21 )

Fietsen langs de Saar en de Moezel

Een fietsvakantie langs de Moselradweg voor levensgenieters, al fietsend langs de Moezel even alles vergeten en tot rust komen in het mooiste Duitse wijngebied: de Moezel en de daarbij behorende Saar. Het uitgebreide en uitstekend onderhouden routenet van de Moselradweg voert u langs indrukwekkende wijnhellingen en wijndorpjes en talrijke bezienswaardigheden.

Bij de wijnregio Moezel behoort ook het Saargebied met haar mooie fietsroutes tussen de uitgestrekte bossen en bizarre rotslandschappen. Saarburg wacht u op met haar prachtige oude binnenstad, met een waterval en het Molenmuseum.

In de dromerige Moezelvallei wemelt het altijd van de mensen. Hier is het uitgangspunt van de tour: Koblenz en Trier, de oudste steden van Duitsland. Hier vindt u de culturele schatten van meer dan 2 millennia, uit de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de recentere geschiedenis, zoals bijvoorbeeld de Deutsche Eck in Koblenz.

Om de ontspanning verder te verfijnen kunt u idyllische Moezelboottochten tussendoor plannen. Bij de finish van uw fantastische fietsreis, bij de uitmonding van de Moezel bij Koblenz, tussen de Deutsche Eck en talrijke burchten, vindt u pas echte ontspanning. Hier beëindigt u de fietsvakantie in een relaxte sfeer en denkt u wellicht al aan de volgende fietsvakantie langs de Moezel.

Niveau van de tour:
De kwaliteit van het Saar-Moezel-fietspad is uitstekend. Er zijn praktisch geen onverharde of slecht begaanbare stukken weg. De route loopt vrijwel uitsluitend over verharde paden en is van Trier naar Koblenz consequent bewegwijzerd. De verkeersbelasting langs de Moezel varieert, maar tussen Trier en Cochem loopt vrijwel altijd een apart fietspad aan de rechter- of linkerkant van de Moezel, dat wegloopt van de hoofdweg. Allleen op de laatste fietsdag loopt een gedeelte van het traject over een breed fietspad naast de hoofdweg.

Dag 1: Saarbrücken - Individuele heenreis

Wandelt u lekker door Saarbrücken met zijn Franse flair, over de St. johanner Markt met vele café's, bistro's en restaurants en langs barokke huizen en nobele antiekwinkeltjes. Een vroege aankomst loont zich!

Dag 2: Saarbrücken – Mettlach

Afstand ca. 59 km

U vervolgt de fietsroute langs de Saar door het voormalige kolenbouwgebied tot aan Völklingen. Hier moet u beslist een tussenstop nemen voor de Völklinger Hütte als UNESCO-werelderfgoed. Aansluitend volgt u de slingerende Saar-radweg door het mooie Merziger Land tot aan Mettlach.

Dag 3: Mettlach - Trier

Afstand ca. 42 km

Via de Saarradweg fietst u vandaag gemoedelijk door bosrijke gebiden naar Saarburg, een leuk plaatsje voor een tussenstop! Verder volgt u de sporen van de Romeinen via Konz naar Trier met de Porta Nigra.

Dag 4: Trier - Piesport

Afstand ca. 46 km

Vandaag gaat u naar het Romeinse wijnschip in Neumagen-Dhron en het liefdevol bewaard gebleven Romeinse wijnplantage in Piesport bij Bernkastel-Kues. Het ensemble van de markt, met haar vakwerkhuizen uit de 15-17e eeuw en het Renaissance stadhuis, zijn de moeite waard.

Dag 5: Piesport - Traben-Trarbach

Afstand ca. 40 km

Onderweg fietst u door idyllische wijnproducerende steden met veel bezienswaardigheden. Rondom decharmante stad Traben-Trarbach groepeert zichde Grevenburg (14.Jh), de Starkenburg en het fort van Mont Royal.

Dag 6: Traben-Trarbach - Cochem

Afstand ca. 56 km

Grandioos torent de Marienburg boven de Zeller Hamm. Keltische en Romeinse nederzettingen leiden u naar Bremm. De Calmont (65 graden) is de steilste wijngaard in Europa. Absolute pittoreske hoogtepunten zijn Cochem en de Reichsburg (11e/12e eeuw).

Dag 7: Cochem – Koblenz

Afstand ca. 49 km

Vanaf de kern van de Moezel is het de moeite waard de omweg naar de Burg Eltz (12e eeuw) te nemen. Onbeschadigd gebleven en zodoendeéén van de mooiste kastelen in Duitsland. Ook indrukwekkend is het kasteel van Thurant (13e eeuw), in Alken. U vindt vele wijnplaatsen aan de oevers van de Obermoezel. Het indrukwekkende slotstuk van de dag is het meer dan 2.000 jaar oude Koblenz met haar historische binnenstad en het Deutsches Eck bij de Moezeluitmonding.

Dag 8: Koblenz - Terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Moezel & Saar?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Moezel & Saar.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.5
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.5
8.0
Prachtige reis gehad
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
Geweldig. Uitstekende fietspaden. Vooral het Moezel gedeelte mooie omgeving . Het Saar gedeelte is wat meer industrieel maar interessant. Goede hotels. 1 x geen bagage gearriveerd in het hotel maar na telefonisch contact werd het na een uur alsnog bezorgd. 1x bleek bij aankomst een hotel gereserveerd op de 'Ruhetag' . Velociped gebeld en er bleek al een vervangend adres te zijn geregeld dat ons nog veel beter beviel. Ook de bagage was daar al afgeleverd. Extra dag in zowel Trier als Koblenz doorgebracht.
10
Een aanrader!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2019
Het enige wat kon tegenvallen was het weer en dat zat ook mee. Wij beleefden een heel fijne vakantie, lekker eten, mooie hotels en verblijven, aangename sfeer. Perfect!
Lees meer