8-daagse fietsvakantie Eilanden Ostsee

Oostzee, Duitsland

  • Fietsvakantie van eiland naar eiland langs de Oostzee
  • Met alle hoogtepunten van de Oostzeekust
  • Inclusief de eilanden Rügen en Usedom
  • Dagetappes van 15 tot 50 km
Rugen
Usedom
Usedom Oostzee
Rugen Seelin
Kust Rugen
Ostseeradweg Stralsund
Bekijk alle fotos (10 )

Ontdek Usedom en Rügen per fiets!

Ontdek 2 eilanden tijdens deze fietstocht langs de mooie Oostzeekust: Rügen met de bekende krijtrotsen en het vakantie-eiland Usedom met de keizerlijke badplaatsen. Uw fietsweek begint op het vasteland, in het pittoreske Stralsund, waarvan het historische centrum sinds 2002 een UNESCO werelderfgoed is. In Stralsund is zeker ook een bezoek aan het Zeemuseum de moeite waard.

Geniet van de levendigheid op de pieren en van de schoonheden van de natuur die u elke dag weer kunt ontdekken. Beleef de uitgestrekte zandstranden, vuurtorens, eenzame dennenwouden. Het nationaal park Jasmund is een natuurparadijs par exellence met zijn 500 hectare beukenwoud, venen, weiden en meren. Geniet ook van de wereldberoemde krijtrotsen.

Fietsend langs de kust waar u de mogelijkheid heeft om aan een van de mooie zandstranden te gaan zwemmen. De route loopt gedeeltelijk over vlak en regelmatig over heuvelachtig terrein. De wegen in het nationaal park Jasmund zijn veeleisend. U fietst voornamelijk langs rustige wegen en fietspaden, veld- en boswegen, af en toe ook over zandig terrein of betonplaten.

Niveau van de fietstour
De route leidt u over gedeeltelijk vlak maar ook heuvelachtig terrein. De wegen in het natuurpark Jasmund (Rügen) zijn zeker uitdagend met enkele stevige stijgingen en dalingen. U fietst voornamelijk op rustige landwegen, fiets- en bospaden. Af en toe zitten er ook zandpaden tussen evenals betonplateaus.

Dag 1: Individuele aankomst in Stralsund

Uw startpunt van de fietstocht is de oude Hanzestad Stralsund. Maak een wandeling door de oude stad die ooit werd opgericht door Slaven. In deze stad is een gebouw met een Zweeds ontwerp zelfs tot UNESCO werelderfgoed genoemd. Ook is een bezoek aan het Maritiem Museum de moeite waard.

Dag 2: Stralsund - Bergen - Göhren

Afstand ca. 45 km

Vandaag bezoekt u Rügen, U gaat eerst met de trein van Stralsund naar Bergen. Breng een bezoek aan de Ernst Moritz Arndt-toren aan de rand van de stad. Geniet van het uitzicht over grote delen van Rügen voordat u naar de kust van de Oostzee gaat. Bij aankomst in Göhren is het tijd om naar het strand te gaan. Voel het zand onder uw voeten wanneer u een avondwandeling naar de pier maakt en de Baltische wind om uw neus laat waaien.

Dag 3: Rustdag in Göhren /Sellin

Voor vandaag is er een rustdag gepland. ADE tip: breng een bezoekje aan het schiereiland Mönchgut en geniet van de prachtige natuur. Of maak een ontspannende wandeling door de duinen of over het strand.

Dag 4: Göhren/Sellin - Greifswald

Afstand ca. 50 km

Vandaag kunt u uitkijken naar een bijzonder hoogtepunt: 'Der Rasende Roland'. Deze historische stoomlocomotief uit de 19e eeuw brengt u naar Putbus. Na een paar kilometer fietsen, gaat u per veerpont (excl.) terug naar het vasteland naar Hanzestad Greifswald.

Dag 5: Greifswald - Wolgast

Afstand ca. 50 km

U fietst vandaag over de Oostzee Radweg naar Wolgast, de toegangspoort van het eiland Usedom, het laatste eiland van deze fietsvakantie. Onderweg passeert u de moerasgebieden, meren en weides, het typische landschap van de Oostzeekust. Wolgast heeft een mooie oude binnenstad met vakwerkhuizen. Maak een wandeling door dit charmante stadje.

Dag 6: Wolgast - Heringsdorf/Mellenthin

Afstand ca. 45 km

Usedom is gedeeltelijk Duits en gedeeltelijk Pools grondgebied. Usedom is vooral bekend door Peenemünde op de noordpunt van het eiland. Hier werden tijdens de 2e Wereldoorlog de V1 en V2 getest. U bereikt Usedom door over de Peenestrom te fietsen. De weg leidt u langs de zogenaamde Krumminer Wiek tot aan Ostseebad Zinnowitz. Vanaf daar gaat het langs de bosrijke kust naar de badplaats Heringsdorf. Onderweg kunt u altijd weer even stoppen om te zwemmen en lekker te relaxen op de prachtige zandstranden.

Dag 7: Mellenthin/Heringsdorf - Ueckermünde

Afstand ca. 25 km

Uw fietstocht op Rügen en Usedom brengt u naar de lagune van Szczecin. U fietst naar Kamminke, het stadsbeeld van het oude vissersdorpje wordt gekenmerkt door huizen met rieten daken en idyllische rust. De Golm ligt op een steenworp afstand van het stadscentrum. De bijna 70 meter hoge ligging dient nu als gedenkteken en biedt ook een prachtig uitzicht op de naburige Poolse stad Swinoujscie. De veerboot brengt u over de lagune van Szczecin naar Ueckermünde. Maak een wandeling door de oude stad en maak het uzelf gemakkelijk op het strand.

Dag 8: Individueel vertrek of verlenging

Uw eilandentour eindigt na het ontbijt. U heeft de mogelijkheid uw verblijf uit te breiden als u nog geen afscheid kunt nemen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Eilanden Ostsee?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Eilanden Ostsee.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 10.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 9.0
9.0
Prachtige reis, heel goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2017
We hadden nogal laat besloten deze reis te maken, gelukkig heeft Judith Wolters ons goed geholpen en gezorgd dat het allemaal in orde kwam. De reis is schitterend, voert door prachtige landschappen, langs bezienswaardige plekken en door leuke stadjes en dorpjes. Alleen bevatte de eerste dag wel erg veel bootreis, terwijl Hiddensee niet per se een hele dag waard is. De hele reis was beschreven in een op maat gemaakt boekje met alle routes, veel informatie over bezienswaardigheden en over de hotels, die alle goed tot zeer goed zijn. De meeste fietsroutes zijn goed te doen, soms bospaden, soms betonplaten. Vooral in Nationaal park Jasmund zijn veel fietspaden echter verhard met kasseien, wat heel onplezierig fietst. Gelukkig maakt de prachtige omgeving veel goed. Helaas zijn niet alle routes even goed bewegwijzerd, het meeleveren van een digitaal routebestand zou een goede aanvulling zijn. Er kon voor onze reis geen retourtransfer geregeld worden. Doordat er aan het spoor gewerkt werd en de vervangende bus geen of nauwelijks fietsen kon meenemen, hebben we onze reis met een dag verlengd om de auto op te halen uit Stralsund. Het hotel in Heringsdorf was uitstekend dus dat was geen straf, maar wel een flinke deuk in het vakantiebudget... Al met al een prachtige reis die we iedereen kunnen aanraden!
Lees meer