8-daagse fietsvakantie Eilanden Ostsee

Oostzee, Duitsland

  • Fietsvakantie van eiland naar eiland langs de Oostzee
  • Met alle hoogtepunten van de Oostzeekust
  • Inclusief de eilanden Rügen en Usedom
  • Dagetappes van 45 tot 60 km
Ostsee - Rugen
Ostsee - Usedom
Ostsee - Rugen Seelin
Ostsee - Usedom
Ostsee - Wolgast
Ostseeradweg Stralsund
Bekijk alle fotos (22 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Stralsund

Uw startpunt van de fietstocht is de oude Hanzestad Stralsund. Maak een wandeling door de oude stad die ooit werd opgericht door Slaven. In deze stad is een gebouw met een Zweeds ontwerp zelfs tot UNESCO werelderfgoed genoemd. Ook is een bezoek aan het Maritiem Museum de moeite waard.

Dag 2: Stralsund - Bergen - Göhren (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag bezoekt u Rügen, u gaat eerst met de trein van Stralsund naar Bergen. Breng een bezoek aan de Ernst Moritz Arndt-toren aan de rand van de stad. Geniet van het uitzicht over grote delen van Rügen voordat u naar de kust van de Oostzee gaat. Bij aankomst in Göhren is het tijd om naar het strand te gaan. Voel het zand onder uw voeten wanneer u een avondwandeling naar de pier maakt en de Baltische wind om uw neus laat waaien.

Dag 3: Rustdag in Göhren /Sellin

Voor vandaag is er een rustdag gepland. ADE tip: breng een bezoekje aan het schiereiland Mönchgut en geniet van de prachtige natuur. Of maak een ontspannende wandeling door de duinen of over het strand.

Dag 4: Göhren/Sellin - Greifswald (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag kunt u uitkijken naar een bijzonder hoogtepunt: 'Der Rasende Roland'. Deze historische stoomlocomotief uit de 19e eeuw brengt u naar Putbus. Na een paar kilometer fietsen, gaat u per veerpont (excl.) terug naar het vasteland naar Hanzestad Greifswald.

Dag 5: Greifswald - Wolgast (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U fietst vandaag over de Oostzee Radweg naar Wolgast, de toegangspoort van het eiland Usedom, het laatste eiland van deze fietsvakantie. Onderweg passeert u de moerasgebieden, meren en weides, het typische landschap van de Oostzeekust. Wolgast heeft een mooie oude binnenstad met vakwerkhuizen. Maak een wandeling door dit charmante stadje.

Dag 6: Wolgast - Heringsdorf/Mellenthin (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Usedom is gedeeltelijk Duits en gedeeltelijk Pools grondgebied. Usedom is vooral bekend door Peenemünde op de noordpunt van het eiland. Hier werden tijdens de 2e Wereldoorlog de V1 en V2 getest. U bereikt Usedom door over de Peenestrom te fietsen. De weg leidt u langs de zogenaamde Krumminer Wiek tot aan Ostseebad Zinnowitz. Vanaf daar gaat het langs de bosrijke kust naar de badplaats Heringsdorf. Onderweg kunt u altijd weer even stoppen om te zwemmen en lekker te relaxen op de prachtige zandstranden.

Dag 7: Mellenthin/Heringsdorf - Ueckermünde (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Uw fietstocht op Rügen en Usedom brengt u naar de lagune van Szczecin. U fietst naar Kamminke, het stadsbeeld van het oude vissersdorpje wordt gekenmerkt door huizen met rieten daken en idyllische rust. De Golm ligt op een korte afstand van het stadscentrum. De bijna 70 meter hoge ligging dient nu als gedenkteken en biedt ook een prachtig uitzicht op de naburige Poolse stad Swinoujscie. De veerboot brengt u over de lagune van Szczecin naar Ueckermünde. Maak een wandeling door de oude stad en maak het uzelf gemakkelijk op het strand.

Dag 8: Individueel vertrek of verlenging

Uw eilandentour eindigt na het ontbijt. U heeft de mogelijkheid uw verblijf uit te breiden als u nog geen afscheid kunt nemen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Eilanden Ostsee?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid