8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg Lübeck - Flensburg

Oostzee, Duitsland

  • Oostzee fietsvakantie
  • Fietsvakanties inclusief veerboottochten
  • Langs prachtige oude Hanzesteden
  • Mooie stranden
Lübeck - Timmemdorfer
Lübeck - Lübeck
Lübeck - Neustadt
Lübeck - Eckernfoerde
Lübeck - Husum Hafen
8-daagse fietsvakantie Lübeck - Flensburg
Bekijk alle fotos (21 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele heenreis naar Lübeck

De oude prachtige Hanzestad werd in 1987 door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard en elk hoekje bruist van charme. De meesten associëren met Lübeck het Holstentor, marsepein en Thomas Mann. Maar er valt veel meer te zien: de scheve bakstenen huizen, stegen en hoven, het stadhuis. En een broodje met vis aan de Trave smaakt bij zonsondergang bijzonder lekker.

Dag 2: Lübeck – Neustadt (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Tijdens de eerste fietsetappe heeft u steeds weer een heerlijk uitzicht op de Lübecker en Neustädter Bucht. U passeert niet enkel de badplaatsen Timmendorfer Strand en Scharbeutz maar kunt ook een bezoek brengen aan de oudste vuurtoren van Duitsland. Het havenstadje Holstein, waar u overnacht, wordt gekenmerkt door een fjordachtige haven met een pagodevormig pakhuis en een mooi historisch centrum. Overnachting in Neustadt in Holstein.

Dag 3: Neustadt - Heiligenhafen (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag fietst u langs de Mecklenburger Bucht tot aan de badstad Grömitz waar zich een 400 meter lange pier bevindt. Hier heeft u een fantastisch uitzicht over het acht kilometer lange zandstrand. Langs Grossenbrode, de springplank naar het eiland Fehmarn, fietst u naar uw bestemming Heiligenhafen. Het prachtige historische centrum en de opmerkelijke zoutpakhuizen zijn een wandeling waard. Overnachting in Heiligenhafen.

Dag 4: Heiligenhafen – Schönberg (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Het eerste doel van uw etappe van vandaag is Oldenburg, de stad met de oudste gilde van Duitsland. Oude herenhuizen en stegen, de typische heggenmuurtjes van Sleeswijk-Holstein liggen op uw weg. Al gauw bent u in 'Brasilien" en 'Kalifornien'. Neen, dit is geen schrijffout, zo heten de strandgedeelten van Schönberg, waar u vandaag overnacht. Door ongerepte natuur en voormalige zoutmoerassen fietst u nog drie kilometer in het Kieler achterland. Overnachting in Schönberg.

Dag 5: Schönberg – Eckernförde (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u eerst naar Laboe, de zwanenstad. Daar stapt u op de veerboot over de Kieler Fjord waarin het Noord-Oostzee-kanaal uitmondt en u vaart naar Friedrichsort. U kunt ook op het schip blijven en verder naar Kiel varen om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van het bondsland Sleeswijk-Holstein. Vervolgens fietst u via het fietspad langs de fjord door het 'Schwedeneck' en langs weg en wei naar Eckernförde. Overnachting in Eckernförde.

Dag 6: Eckernförde – Kappeln (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U verlaat de badstad en rijdt in noordelijke richting over het schiereiland Schwansen naar Kappeln. U fietst door snoezige dorpen en de badstad Damp en passeert dolmen en megalieten. In Kappeln, de stad aan de Schlei, zult u zich tijdens een ontdekkingstocht zeker niet vervelen. Hier bevinden zich bijvoorbeeld de grootste windmolen van het bondsland, de 'Heringszaun' en de museumhaven. Overnachting in de regio Kappeln.

Dag 7: Kappeln – Flensburg (ca. 75 km)
Afstand ca. 75 km

Op weg naar Flensburg fietst u door het beschouwelijke Angeln, het land tussen Schlei en Flensburg. Ten slotte rijdt u langs de Flensburger Fjord naar één van de mooiste waterburchten van Duitsland - het Renaissancekasteel in Glücksburg. Na de bezichtiging steekt u de fjord per schip over en bent na een klein half uurtje in Flensburg, de stad der 'Punkte' en de eindbestemming van deze reis. Overnachting in Flensburg.

Dag 8: Individuele terugreis van Flensburg

Na het ontbijt is uw fietsreis van Lübeck naar Flensburg voorbij. Vanzelfsprekend verlengen we uw verblijf in Flensburg graag.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg Lübeck - Flensburg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg Lübeck - Flensburg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 10.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 10.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
9.0
het waren telkens afwisselende bestemmingen met uitstekende service
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2021
- zeer goede en volledige documentatie door de organisatie bezorgd - gezien 's avonds geen eten was voorzien, was dit telkens een echte ontmoedigende zoektocht voor ons, zelfs de hotels waar men 's avonds kon eten waren al volledig gereserveerd waardoor wij er niet terecht konden. - fietsroute zelf was heel mooi en afwisselend - borden met bewegwijzering stonden soms verkeerd gedraaid, of achter een boom( gebladerte) verstopt - fietspaden zelf waren soms is slechte staat - verblijf en ontbijt heel goed tot fantastisch in orde - ook toen men onze bagage niet volledig had afgeleverd in het volgende hotel, werd dit met een speciale taxirit efficiënt opgelost
Lees meer