10-daagse fietsvakantie Neckarradweg

Zwarte Woud, Duitsland

  • Fantastische fietsvakantie langs de Neckar
  • Vanaf de oorpsrong bij Donaueschingen
  • U eindigt in het wonderschone Heidelberg
  • Inclusief museabezoeken
Neckarradweg - Sulz
Neckarradweg - Neckargerach
Neckarradweg Neurtingen
Neckarradweg - Rottweil
Neckarradweg - Hesssigheim
Neckarradweg - Sulz
Bekijk alle fotos (21 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Donaueschingen - individuele heenreis

De Romeinen beschouwden de bron in het Park van het vorstelijke slot Fürstenberg al als de wieg van de Donau. Het slot in de stijl van de Belle Epoque weerspiegelt indrukwekkend de betekenis van de familie von Fürstenberg volgens de natuurkundige verzameling.

Dag 2: Donaueschingen - Rottweil (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Op het hoge plateau van de Baar fietst u tussen het Zwarte Woud en Schwäbische Alb naar Schwenningen, waar u de steeds smallere Neckar bereikt. Ga verder naar Rottweil, de oudste stad in Baden-Württemberg met een middeleeuwse kern.

Dag 3: Rottweil – Sulz/Glatt (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Vandaag fietst u rivierafwaarts door het Neckardal, dit dal wordt steeds breeder. U passeert de plaats Oberndorf, een belangrijke plaats in de carnavalstijd. Vanuit daar fietst u verder richting het eindpunt van deze dag, Sulz.

Dag 4: Sulz/Glatt – Tübingen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U fietst verder naar Horb waarvan de Stiftskerk en Schavuitentoren al van verre zichtbaar zijn. In Rottenburg is het einde van het smalle Neckardal. Vanwege talrijke stadsbranden toont de stad niet middeleeuws, maar barok. Na enkele kilometers bereikt u tenslotte uw einddoel van de dag, de stad Tübingen. Hier is de binnenstad en het Slot Hohentübingen zeker een bezoek waard.

Dag 5: Tübingen – Esslingen (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U laat de levendige metropool achter u en fietst de Neckar stroomafwaarts. Onderweg komt u enkele prachtige meren tegen voor een heerlijke verkoeling. De bezichtiging van de Hundertwassertoren in Plochingen is de moeite waard. En in Esslingen kunt u genieten van de historische charme van de stad die grotendeels verschoond is gebleven van oorlogsgeweld.

Dag 6: Esslingen – Marbach/Freiberg (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag bereikt u de stad Stuttgart, de grootste en hoofdstad van de deelstaat Baden-Württemberg. Bezoek het Mercedes Benz museum of het oude Slot. U vervolgt uw fietstour richting Ludwigsburg, hier leert u het Neckardal als wieg van de dichters en filosofen kennen vooral in Marbach, de geboortestad van Friedrich Schiller.

Dag 7: Marbach – Neckarsulm / Bad Friedrichshall (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Langs wijngaarden en meanders voert de weg verder naar Lauffen. Gun uzelf gerust een slokje van de lekkere Katzenbeisser. De wijnbouw is ook de belangrijkste industrie van Heilbronn. Over de romantische Burgenstrasse fietst u verder tot Neckarsulm.

Dag 8: Neckarsulm / Bad Friedrichshall - Eberbach (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Het NSU-museum in Neckarsulm met zijn vele historische fietsen en auto's is een bezoek waard. Tussen de wijngaarden en woudhellingen vangt u een blik op de burcht Horberg waar ooit Götz von Berlichingen woonde. De stad Eberbach stond lange tijd bekend om zijn handwerk, bijzonder was de zandwinning in de steengroeven.

Dag 9: Eberbach – Heidelberg (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

De Neckar slingert zich romantisch door het Odenwald, afhankelijk van welke rivierzijde fietst u naar Baden of Hessen. U komt langs de Vier Burchten Stad Neckarsteinach en in Neckargemünd is de middeleeuwse architectuur indrukwekkend. De beroemde Universiteitsstad Heidelberg wacht u op met zijn bekende Slotruïne, de barokke binnenstad en een actief cultureel leven.

Dag 10: Heidelberg – vertrek of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 10-daagse fietsvakantie Neckarradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid