10-daagse fietsvakantie Canal du Midi

Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Van Toulouse naar Sète
  • Carcassonne, Narbonne en Béziers
  • Bezoek aan Mirepoix
  • In de voetsporen van de Katharen en Romeinen
  • Genieten van het Canal du Midi
Toulouse
Canal du midi fietsen
Canal du Midi Fietsen
Canal du Midi fietsen
Canal du Midi
Canal du midi fietsen
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Toulouse

Individuele aankomst in Toulouse. In de namiddag is het informatiegesprek en de fiets uitgave (indien gehuurd). Door de roodachtige stenen van de gebouwen wordt Toulouse ook wel de roze stad genoemd. De stad is vol culturele schatten als de basiliek van St. Sermin de Toulouse en het 18 eeuwse kapitool tegenwoordig het stadhuis. Ook bezienswaardig zijn de kathedraal van St. Etienne, een vreemde mix van verschillende bouwstijlen, en het oude klooster.

Dag 2: Toulouse – Castelnaudary (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Vandaag staat Castelnaudary op het programma voor uw fietsreis. Castelnaudary heeft de grootste haven van het Canal du Midi. De plaats stond ook bekend om haar vele molens. Door de prachtige landhuizen en vakwerkhuizen die in de 17e eeuw gebouwd zijn, is deze stad een architectonisch juweeltje geworden. Geniet in Castelnaudary van de streekspecialiteit "Cassoulet", een hartige bonenstoofpot met ingrediënten als varkensvlees, eend, spek, rookworst en witte bonen.

Dag 3: Castelnaudary – Mirepoix (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U volgt het Canal du Midi tot aan Bram en gaat vervolgens richting de Pyreneeën. Langzaam stijgt de weg terwijl u fietst over een oude spoorlijn, tegenwoordig een fietspad. U rolt aks het ware door spoortunnels, over viaducten en bruggen naar Mirepoix, een betoverende vestingstad uit de Middeleeuwen.

Dag 4: Mirepoix - Carcassonne (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

U fietst terug door het platteland van de Ariége, een rustig en agrarisch landschap met glooiende heuvels, naar Carcassonne. De indrukwekkende Cité, de grootste vestingstad van Europa, wacht daar op u. U bevindt zich in het hart van de Katharen.

Dag 5: Fietstocht naar Montolieu (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

De prachtige boekenstad Montelieu ligt aan de rand van de Montagne Noire. Hier vindt u wel 15 antiquariaten met ruim 200.000 boeken. De voormalige koninklijke textielfabriek werd geklasseerd als historisch monument en veel kunstenaars hebben hier nu een atelier. U kunt deze dag ook gebruiken om de stad Carcassonne te bekijken want de overnachting is wederom in Carcassonne.

Dag 6: Carcassonne - Olonzac of omgeving (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vanuit Carcassonne fietst u richting Olonzac en Homps. Olonzac is het centrum van de wijnmakers in de Minervois. Homps was in vroeger tijden de haven voor het transport van de wijn. Overal waar u kijkt ziet u wijngaarden met uitzicht op de Montagne Noire en de Corbière. Overnachting in Olonzac of Homps.

Dag 7: Olonzac – Narbonne (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Het schilderachtige dorp Homps bezit de op 2 na grootste haven van het Canal du Midi. Uw doel vandaag is Narbonne, de voormalig hoofdstad van de eerste Romeinse kolonie buiten Italië. U kunt hier bezienswaardigheden bewonderen zoals de overblijfselen van de straat 'Via Domitia' of de van oorsprong Romeinse huizenbruggen de 'Pont des Marchands'. Ook de latere eeuwen hebben hun sporen achtergelaten in deze indrukwekkende stad. Zo kunt u bijvoorbeeld het paleis van de aartsbisschop of de Gotische kathedraal bewonderen.

Dag 8: Narbonne – Béziers (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U fietst via Capestand naar Béziers en passeert de beroemde tunnel van het Canal du Midi. Béziers is het centrum van de wijnproductie van deze regio en tevens de geboorteplaats van Paul Riquet, de grondlegger van het Canal du Midi. De Paul Riquet Allee is geheel aan hem gewijd. Het stadscentrum biedt nog vele historische gebouwen zoals chique herenhuizen en kerken. De Saint-Nazaire kathedraal staat hoog bovenop de heuvel en vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over Béziers.

Dag 9: Béziers – Sète (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Hoe verder u fietst, hoe zouter de lucht wordt. Het fietspad leidt direct langs de zee naar Sète, het grootste Franse vissersdorp aan de Middellandse Zee, ook wel het “Kleine Venetië van de Languedoc” genoemd vanwege de vele kanalen. Hier kunt u een avondwandeling prima combineren met een goede maaltijd. De oorsprong van de stad is Italiaans, net als de keuken.

Dag 10: Vertrek of verlenging

De fietsvakantie eindigt na het ontbijt. U zult individueel weer naar huis gaan, maar u kunt uiteraard ook verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 10-daagse fietsvakantie Canal du Midi?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 10-daagse fietsvakantie Canal du Midi.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 8.7
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.7
Reisbescheiden: 8.5
8.0
Zeer tevreden
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2024
Mooie beleving
8.0
Op naar de volgende fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
Fijne vakantie, actief bezig en veel gezien. Hotels wisselend, met name qua ligging. Over het algemeen goed met goed ontbijt. In Olonzac erg goed, tot overdreven luxe bijv. Narbonne. Vaak kleime kamers. Sommige hotels, Beziers met name, zeeer slecht aangegeven. Pad is een uitdaging, maar uiteindelijk toch minder erg dan verwacht. Jammer dat je de route pas in het eerste hotel krijgt. Je kunt niets voorbereiden. Ook jammer alles in het Engels.
9.0
goed
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2019
goed. Wel een aandachtspunt: Omdat de paden grotendeels onverhard zijn, hadden de elektrische fietsen (met overigens uitstekende batterijen) last dat de electronica los rammelde waardoor de support uitviel. Wij hadden geluk dat dit twee keer gebeurde in de buurt van het hotel. Maar halverwege de route zou vervelender geweest zijn. Onze reisbegeleider Robert Goldberg is overigens een zeer dienstverlenende, kundige man die goed bereikbaar was en onze problemen altijd oploste. Tweede aandachtspunt: de eerste dag met 64 km is voor ongeoefende fietsers wat ver, omdat je ook nog moet wennen aan de wegwijssystematiek, de fiets, hoe vind je lunch etc.
Lees meer