10-daagse fietsvakantie Canal du Midi

Languedoc-Roussillon, Frankrijk

  • Van Sète naar Toulouse
  • Laat u culinair verrassen
  • Fietsen langs de waterweg
  • Romeinse cultuur snuiven
  • Heerlijk zwemmen in de Middellandse Zee
Toulouse
Canal du midi fietsen
Canal du Midi Fietsen
Canal du Midi fietsen
Canal du Midi
Canal du midi fietsen
Bekijk alle fotos (11 )

Optimaal genieten langs het Canal du Midi!

Zo’n 60.000 bomen zijn geplant om de oevers van het Canal du Midi te verstevigen. En tot op de dag van vandaag staan populieren, pijnbomen, cipressen en platanen langs de waterweg die van de Middellandse Zee tot Toulouse voert. Heerlijk fietsen in de schaduw van de bomen van Sète tot aan de kust van Carcassonne of Toulouse.

Op route liggen dorpen en steden als Béziers en Narbonne waar restaurants u uitnodigen voor een culinaire verrassing. De wijngaarden langs het Canal leveren een uitstekende wijn en heerlijk daarbij zijn de typische streekgerechten als oesters, mosselen en Cassoulet, een bonenstoofpot met worst en spek.  Maak gebruik van de gelegenheid om te zwemmen in zee en geniet van de prachtige natuur, de paleizen en kathedralen in romeinse stijl langs de route. Het is een feest in dit mooie landschap te fietsen!

Niveau van de fietstour
Middelzwaar. U fietst gedeeltelijk op geasfalteerde-, zand- en grindpaden en wegen evenals verkeersluwe zijstraten. Op enkele wegen zijn er stenen en boomwortelen waar u dus extra voorzichtig dient te zijn.

Dag 1: Aankomst in Toulouse

Individuele aankomst in Toulouse. In de namiddag is het informatiegesprek en de fiets uitgave (indien gehuurd). Door de roodachtige stenen van de gebouwen wordt Toulouse ook wel de roze stad genoemd. De stad is vol culturele schatten als de basiliek van St. Sermin de Toulouse en het 18 eeuwse kapitool tegenwoordig het stadhuis. Ook bezienswaardig zijn de kathedraal van St. Etienne, een vreemde mix van verschillende bouwstijlen, en het oude klooster.

Dag 2: Toulouse – Castelnaudary

Afstand ca. 60 km

Vandaag staat Castelnaudary op de planning voor uw fietsreis. Deze plaats stond bekend om haar vele molens. Door de prachtige landhuizen en vakwerkhuizen die gebouwd zijn in de 17e eeuw, is deze stad een architectisch juweeltje geworden. In Castelnaudary kunt u tevens genieten van de streekspecialiteit hartige bonenstoofpot met ingrediënten als varkensvlees, eend, spek, rookworst en witte bonen. Overnachting in Castelnaudary.

Dag 3: Castelnaudary – Carcassonne

Afstand ca. 40 km

U bereikt de stad Carcassonne met een van de best bewaarde oude forten van Europa. Een drie kilometer lange stadsmuur met 52 torens beschermt de stad. Door de kerkelijke instanties werden imposante gebouwen als de basiliek St.Nazaire en St. Celse gebouwd. Genieten van de natuur in het recreatiepark Raymond Chesa.

Dag 4: Rondreis naar Montolieu

Afstand ca. 40 km

Vandaag kunt u Carcassonne ontdekken of u fietst naar Montolieu. In deze prachtige boekenstad aan de rand van de Montagnes Noires, kunt u ca. 15 boekhandels met meer dan 200.000 boeken vinden. Overnachting wederom in Carcassonne.

Dag 5: Carcassonne - Olonzac

Afstand ca. 45 km

Uw tocht leidt u door athentieke dorpjes, wijngaarden en langs prachtige wijnboederijen. Als u Olonzac bereikt, heeft u de mogelijkheid om een aantal heerlijke wijnen te proeven.

Dag 6: Olonzac – Narbonne

Afstand ca. 45 km

Het schilderachtige dorp Homps bezit de op 2 na grootste haven van het Canal du Midi. Uw doel vandaag is Narbonne, de voormalig hoofdstad van de eerste Romeinse kolonie buiten Italië. U kunt hier bezienswaardigheden bewonderen zoals de overblijfselen van de straat 'Via Domitia' of de van oorsprong Romeinse huizenbruggen de 'Pont des Marchands'. Ook de latere eeuwen hebben hun sporen achtergelaten in deze indrukwekkende stad. Zo kunt u bijvoorbeeld het paleis van de aartsbisschop of de Gotische kathedraal bewonderen.

Dag 7: Narbonne – Béziers

Afstand ca. 45 km

U fietst naar Béziers, het centrum van de wijnproductie van deze regio en tevens de geboorteplaats van Paul Riquet, de grondlegger van het Canal du Midi. De Paul Riquet Allee is geheel aan hem gewijd. Het stadscentrum biedt nog vele historische gebouwen zoals chique herenhuizen en kerken. De Saint-Nazaire kathedraal staat hoog bovenop de heuvel en vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over Béziers.

Dag 8: Béziers – Cap d’Agde

Afstand ca. 40 km

Dit gedeelte van uw fietsreis voert u langs de mooiste bouwwerken van het Canal du Midi, waaronder het technische kunstwerk 'lock of Adge'. Het is de enige ronde sluis van het Canal du Midi en werd gebouwd met vulkanisch gesteente. Het doel van vandaag is Cap d'Agde, met zijn grote jachthaven. U kunt kiezen tussen verschillende mooie stranden en tal van watersporten.

Dag 9: Cap d’Agde – Sète

Afstand ca. 35 km

De stad Sète wordt bijna in het geheel omringd door water en wordt derhalve ook wel 'het klein Venetië' van de Languedoc genoemd. Een groot aantal restaurants in het vissersdorp nodigen uit voor een heerlijke maaltijd.

Dag 10: Vertrek of verlenging

De fietsvakantie eindigt na het ontbijt. U zult individueel weer naar huis gaan, maar u kunt uiteraard ook verlengen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 10-daagse fietsvakantie Canal du Midi?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 10-daagse fietsvakantie Canal du Midi.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 10.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 10.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 10.0
Reisbescheiden: 10.0
9.0
goed
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2019
goed. Wel een aandachtspunt: Omdat de paden grotendeels onverhard zijn, hadden de elektrische fietsen (met overigens uitstekende batterijen) last dat de electronica los rammelde waardoor de support uitviel. Wij hadden geluk dat dit twee keer gebeurde in de buurt van het hotel. Maar halverwege de route zou vervelender geweest zijn. Onze reisbegeleider Robert Goldberg is overigens een zeer dienstverlenende, kundige man die goed bereikbaar was en onze problemen altijd oploste. Tweede aandachtspunt: de eerste dag met 64 km is voor ongeoefende fietsers wat ver, omdat je ook nog moet wennen aan de wegwijssystematiek, de fiets, hoe vind je lunch etc.
Lees meer