Fietsvakanties in de Loire

Wilt u graag fietsen in een gebied dat niet al te ver van Nederland ligt en waar het niet te warm en te druk is? Dan is een fietsreis door de Loire-vallei iets voor u!

Een fietsvakantie door de regio Loire et Cher staat synoniem voor het genieten van een adembenemend glooiend landschap met spectaculaire kastelen en landhuizen. Maak al fietsend over de landelijke weggetjes langs de Loire en de Sologne kennis met een sprookjeswereld, waarin de hoge adel van weleer haar fraaie optrekjes heeft gebouwd.

Tijdens een fietsreis door de Loire-streek wordt u betoverd door de schoonheid van wijngaarden, jaagpaden, meren en uitgestrekte kasteelwouden. Niet voor niets staat de Loire-vallei, met haar vele historische dorpen en steden en wereldberoemde kastelen, dan ook op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Château de Chambord is het bekendste kasteel en was in een rijk verleden een koninklijk jachtterrein met een omvang van vele honderden hectaren.

Kasteel Chenonceaux Loire
Amboise stadsaanzicht
Kasteel Cheverney Loire
Bekijk alle fotos (4 )

Nog meer fietsvakanties in de Loire!

Behalve de prachtige 8-daagse fietsvakantie Kastelen Loire hebben wij nog veel meer mogelijkheden. Hieronder een overzicht:

Natuurlijk bieden de fietsvakanties langs de Loire overnachtingen in goede tot zeer goede hotels, ontbijt, bagagetransport, mogelijkheden voor het huren van een fiets of e-bike en zeer goede routebeschrijvingen vaak in combinatie met GPS data.

Wilt u toch net even iets anders dan de door ADE "Actief door Europa" voorgestelde fietsroutes in de Loire. Er is nog veel meer mogelijk. Aarzel niet en neem contact op met een van onze fietsspecialisten (op telefoonnummer: (0547) 38 09 45) of stuur ons een berichtje via de mail of de chat.