Fietsvakanties in Normandië

Ontdek Normandië tijdens een fietsreis! Normandië staat synoniem voor een diepblauwe zee, ivoorwitte kalksteenrotsen, felgele koolzaadvelden en knalrode klaprozen. Schilders zoals Monet hebben meerdere keren geprobeerd om dit betoverende Normandische kleurenpalet zo goed mogelijk op hun doeken vast te leggen.

U kunt het echter zelf gaan beleven tijdens een individuele fietsvakantie door Normandië! Met ADE wordt het bagage voor u vervoerd tijdens uw fietsvakantie in Normandië.

Utah Beach Normandie
Honfleur
Mont St Michel
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsreizen in Normandië

Al fietsend door Normandië ontdekt u een mooi groen landschap met fraaie stranden en kastelen, historische boerderijen en schilderachtige dorpen met vakwerkhuizen. Naast al dit moois staat Normandië bekend om haar rijke geschiedenis, waarvan u gedurende uw fietsreis vele overblijfselen tegenkomt. Zo brengt de fietsvakantie van Bayeux naar de Mont St. Michel u langs delen van de landingstranden en door het coulissenlandschap van Normandië. Wanneer u in Bayeux bent aangekomen zal het zeker uw tijd waard zijn om het wereldberoemde Tapijt van Bayeux op te zoeken, op dit tapijt is de verovering van Engeland te zien is. Ook kunt u de middeleeuwse kathedraal en het Commonwealth war museum van Bayeux bezoeken. In het coulissenlandschap van Normandië kunt u prachtige spelingen van de natuur zien, oude kerken, abdijen en kastelen. Vanaf de kust bij Bayeux tot aan de kust bij Pontorson is er daarnaast een groot verschil in landschap, waardoor de belevenis optimaal is. Het eindpunt is de Mont-Saint-Michel, een bijzonder eilandje en Werelderfgoed. Deze tour door Normandië is daarom een grote aanrader!

Wilt u Normandië op zijn mooist zien? Vanaf de D-day stranden richting Rouen is er een groot verschil in landschap en architectuur. Tijdens de 8-daagse fietsvakantie door Normandië verblijft u van Bayeux tot aan de impressionistische Seine vallei in mooie steden en dorpen. U komt langs historische Normandische abdijen, bij prachtige musea en u zult genieten van het beste cider en Calvados die Normandië te bieden heeft. In Benouville kunt u bovendien de prachtige Pegasus brug bezoeken, die een belangrijke rol speelde tijdens D-Day. Deze fietstocht van Bayeux naar Rouen is een echte ‘cross-country’ fietservaring!

Evenals in de rest van Frankrijk komt tijdens een fietsvakantie door Normandië ook de inwendige mens aan zijn trekken. Zo kunt in de stad Courseulles-sur-Mer genieten van heerlijke zeevruchten. De bekendste producten uit de regio zijn de overheerlijke camembert, oesters, Sint-Jacobsschelpen, appelcider en Calvados. Alle ingrediënten voor een fantastische fietsvakantie in Normandië...

Individuele fietsvakanties Normandië

Bij alle fietsvakanties van ADE Actief door Europa kunt u een fiets huren of u neemt uw eigen fiets mee. Tegenwoordig wordt ook veel gebruik gemaakt van elektrische fietsen, zodat de fietswegen door iedereen bedwongen kunnen worden. Deze zijn ook te huur. U verblijft in comfortabele 3- en/of 4-sterrenhotels of pensions, inclusief ontbijt en bagagetransport. Tevens zijn er bij iedere fietsvakantie extra's, als routebeschrijvingen, toeristische informatie, kaarten en streekbeschrijvingen en natuurlijk diverse bezienswaardigheden onderweg, inbegrepen.