Fietsvakanties in de Provence

Geniet van een fraaie regio waar okerkleurige rotsen, lichtgroene wijngaarden, gele zonnebloem- en met name de paarse lavendelvelden het landschap bepalen. Afgewisseld met kleine dorpen en kastelen die regelmatig in het beeld verrijzen staat de Provence garant voor een fantastische fietsvakantie.
De Provence is ook rijk aan historie en een enorme variëteit aan smaakvolle wijnen, groentes, fruit, truffels en olijven. Een fietsreis door de Provence is dan ook zeer geschikt voor culinaire liefhebbers van lichte en geurige recepten uit de Provençaalse en mediterrane keuken. Gerechten als ratatouille, aïoli, pistou, bouillabaisse en bourride brengen de zon op uw bord!

fietsvakantie van provence naar camargue
Markt in Provence
zonnebloem en lavendel
Bekijk alle fotos (4 )

Fietsen in de Provence!

De naam van Vincent van Gogh is onlosmakelijk verbonden met de Provence. De omgeving van Arles en Saint Rémy de Provence was een enorme inspiratiebron voor hem en is herkenbaar in zijn vele schilderwerken.
Na meer dan 100 jaar lijkt al het kleurrijke van zijn doeken in deze streek nog even levend. De sfeervolle stad Arles, waar Van Gogh heeft gewoond, verdient tijdens een fietsvakantie door de Provence zeker een bezoek. U vindt er een fraai Romeinse amfitheater dat een indrukwekkende herinnering is aan het roemruchte verleden van de stad.

Avignon is de culturele hoofdstad van de Provence. Hier vinden met name in de zomermaanden talloze festivals plaats. Bezoek tijdens een fietsvakantie door de Provence met name de gezellige ommuurde binnenstad van Avignon, de bekende Pont Saint-Bénezet en het Palais des Papes.