8-daagse fietsvakantie Drau-Radweg klassieker

Tirol, Oostenrijk

  • Fietsen langs de rivier de Drau
  • Meest geliefde fietsroute van Oostenrijk
  • Bezoek Lienz, Villach en Spittal
  • Geniet van bergen, bergmeren en alpenweides
  • Oostenrijkse gastvrijheid en mediterrane sfeer
Drauradweg - Oostenrijk
Drauradweg - Oostenrijk
Drauradweg - Oostenrijk
Drauradweg - Oostenrijk
Drauradweg
Drauradweg - Oostenrijk
Bekijk alle fotos (17 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Lienz

U arriveert op eigen gelegenheid in Lienz. Lienz ligt precies daar waar de Isel en de Drau samenkomen. Met tweeduizend zonuren per jaar bevindt u zich nu in de zonnigste vakantieregio van Oostenrijk. Het adembenemende panorama van de Alpen en de Lienzer Dolomieten zal u inspireren.

Dag 2: Lienz - Innichen - Lienz (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U begint comfortabel met een treinrit naar Innichen. Hier start uw fietstocht bij de nog jong Drau. Vanaf Innichen fietst u dan door het smalle Pustertal. Trotse vestingen, burchten en kastelen kijken uit over het dal en getuigen van een rijk verleden. Talrijke kapelletjes, gotische en barokke kerkjes begeleiden u op uw terugweg naar Lienz.

Dag 3: Lienz – Berg im Drautal/Greifenburg (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Vanaf Lienz, waar de Isel en de Drau samenkomen, volgt u de inmiddels grijze Drau weer. Deze kleur wordt door de lokale bevolking ook wel gletsjermelk genoemd. Fiets door het pittoreske bovenste Drau-dal en over oude Romeinse handelsroutes, langs ruïnes, kastelen, kleine kerken en de zo bekende kapelletjes langs de weg. U komt langs aantrekkelijke plaatsen als Pirkach, Oberdrauburg en Dellach, de eerste stad die u tegenkomt in Karinthië.

Dag 4: Berg im Drautal/Greifenburg – Spittal an der Drau of omgeving (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Door bloeiende weiden en akkers fietst u rustig verder langs de Drau, naar Spittal. U passeert gezellige dorpjes, fietst over historische marktplaatsen en suist door koele boslandschappen. De laatste kilometers van vandaag leiden u langs het Drauenland naar Spittal. Bezoek de betoverende oude binnenstad met het slot "Porcia". De Millstätter See ligt op slechts een korte afstand.

Dag 5: Spittal a.d. Drau of omgeving - Villach (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vandaag wachten de prachtige landschappen van het lagere Drautal op u! Daarom laat u de cultuurstad Spittal achter u en fietst u verder langs de oevers van de Drau naar Villach. Langs de gemoedelijke fietsroute moet u zeker een korte stop maken in Molzbichl om het Carantana Museum te bezoeken. Want hier kunt u veel leren over de oorsprong van de eerste bewoners van Karinthië. Op warme dagen zorgt een ommetje naar het buitenzwembad in Paternion of naar het natuurbad in Puch voor verkoeling in het koude water. Maar blijf hier niet te lang want aan het einde van de etappe wacht u de "geheime hoofdstad van het Drau-fietspad", Villach.

Dag 6: Villach - St. Jakob im Rosental (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Het Karawankengebergte en de Drau bieden een meer dan indrukwekkend decor voor een onvergetelijke fietsdag. Indrukwekkende rotsen flankeren de rivier en bieden altijd fascinerende uitzichten op weg naar St. Jakob in het betoverende Rosental.

Dag 7: St. Jakob im Rosental - Klopeiner See (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Over mooi aangelegde paden, door weiden en velden en langs kleine dorpjes fietst u in de richting van de enorme Völkermarkter Stausee. Nu is het tijd om afscheid te nemen van uw trouwe metgezel de Drau, zodat u kunt genieten van de prachtig gelegen Klopeiner See.

Dag 8: Klopeiner See - individuele thuisreis

Het einde van uw fietsvakantie is aangebroken. Na het ontbijt vertrekt u op eigen gelegenheid huiswaarts of misschien naar uw volgende bestemming.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Drau-Radweg klassieker?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid