Bretagne

Autovakanties in Bretagne

Bretagne is een prachtige regio met een geheel eigen karakter. Typerend voor deze streek zijn de menhirs, merkwaardige stenen waarvan er bij Carnac wel drieduizend liggen. De lange kustlijn van Bretagne bestaat uit baaien met brede stranden en ruige rotsen. Het heuvelachtige binnenland kent grote steden als Rennes en Brest, maar je vindt er ook schilderachtige plaatsjes, havenstadjes met kleurrijke vissersbootjes en vele eilanden met elk hun eigen karakter. In Bretagne is een wandeling over de stadsmuren bij Saint Malo of een kopje koffie drinken op een terrasje in Dinard zeker aan te raden. De kustlijn bij Saint Brieuc en Carantec zijn erg fotogenieke en mooie locaties met prachtige uitzichten. Een bezoek aan Le Mont Saint-Michel op de grens met Normandië is zeker een aanrader!

Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Bretagne
Bretagne
Franse westkust
Bekijk alle fotos (4)

De kustlijn en stranden op het schiereiland Finistère zijn een mooie locatie voor een heerlijke strandwandeling of om even languit te relaxen. In Zuid-Bretagne vind je Golfe du Morbihan, een binnenzee die is ingesloten door het schiereiland Rhuys. De golf is bezaaid met een veertigtal eilanden waarvan Île aux Moines misschien wel het mooiste is. Lange wandeltochten zijn populair in Bretagne. Langs de kust vind je maar liefst 2300 km aan wandelpaden, ook wel Sentier des Douaniers genoemd.

Ga je met kinderen op vakantie dan zijn de survivalparken bij Rennes en Carnac aan te raden of breng samen een bezoek aan het Oceánopolis in Brest, het Grand Auarium in Saint Malo of de dierentuin Pont Scorff. Kies voor een mooie camping of vakantiepark in Bretagne en verblijf in een ingerichte bungalowtent, stacaravan, appartement of chalet!

Lora’s tip voor jouw autovakantie

ViaLora biedt in Bretagne een breed assortiment aan campings en vakantieparken. In de omgeving van Saint Malo vind je in Lora's aanbod de kindvriendelijke camping en vijfsterrencamping Domaine des Ormes.

Chateau le Galinee zwemparadijs

Camping Castel Château de Galinée

La Baie du Kernic zwembad

Camping La Baie du Kernic

glijbaan 3 Atlantique

Camping Atlantique

Bois de Pleuven Zwembad met glijbaan

Camping Bois de Pleuven

Overzicht zwembad Escale St Gilles

Camping Escale St Gilles

Camping Port l Epine

Camping Port L'Epine

zwembad Chatelet

Camping Châtelet

pool

Camping Domaine des Ormes

roze 2CV

Frankrijk

Andere gebieden en streken in Frankrijk:

Etretat en kust

Normandië

Saint Tropez

Côte d'Azur

Fietsen in Picardië

Picardië