Autovakanties in Bretagne

Bretagne is een prachtige regio met een geheel eigen karakter. Typerend voor deze streek zijn de menhirs, merkwaardige stenen waarvan er bij Carnac wel drieduizend liggen. De lange kustlijn van Bretagne bestaat uit baaien met brede stranden en ruige rotsen. Het heuvelachtige binnenland kent grote steden als Rennes en Brest, maar je vindt er ook schilderachtige plaatsjes, havenstadjes met kleurrijke vissersbootjes en vele eilanden met elk hun eigen karakter. In Bretagne is een wandeling over de stadsmuren bij Saint Malo of een kopje koffie drinken op een terrasje in Dinard zeker aan te raden. De kustlijn bij Saint Brieuc en Carantec zijn erg fotogenieke en mooie locaties met prachtige uitzichten. Een bezoek aan Le Mont Saint-Michel op de grens met Normandië is zeker een aanrader!

Bretagne
Bretagne
Franse westkust
Bekijk alle fotos (4 )

De kustlijn en stranden op het schiereiland Finistère zijn een mooie locatie voor een heerlijke strandwandeling of om even languit te relaxen. In Zuid-Bretagne vind je Golfe du Morbihan, een binnenzee die is ingesloten door het schiereiland Rhuys. De golf is bezaaid met een veertigtal eilanden waarvan Île aux Moines misschien wel het mooiste is. Lange wandeltochten zijn populair in Bretagne. Langs de kust vind je maar liefst 2300 km aan wandelpaden, ook wel Sentier des Douaniers genoemd.

Ga je met kinderen op vakantie dan zijn de survivalparken bij Rennes en Carnac aan te raden of breng samen een bezoek aan het Oceánopolis in Brest, het Grand Auarium in Saint Malo of de dierentuin Pont Scorff. Kies voor een mooie camping of vakantiepark in Bretagne en verblijf in een ingerichte bungalowtent, stacaravan, appartement of chalet!

Lora’s tip voor jouw autovakantie

ViaLora biedt in Bretagne een breed assortiment aan campings en vakantieparken. Zoek de ideale campingvakantie en geniet met het hele gezin van een onvergelijke vakantie!