Autovakanties in de Dordogne

De Dordogne is onder de Nederlanders een populaire vakantiestreek. De Dordogne staat bekend om haar vele kastelen. In de groene heuvels liggen pittoreske dorpen met oude kerken en fraaie pleinen. In de diverse grotten vind je veel terug over de prehistorie. Belangrijke hoogtepunten zijn Bergerac, Sarlat, Lascaux, Montignac, Château Castelnaud en Château Montaigne. Rocamadour is een veel bezochte en bekende bedevaartplaats.

Zonnebloemvelden Frankrijk
Dordogne
Rivier Camping Chateau de Verdoyer
Bekijk alle fotos (4 )

De streek is op te splitsen in vier gebieden, namelijk de Périgord Blanc met een afwisselend landschap op kalkstenen grondlagen, de Périgord Noir met donkere eikenbossen en truffels, de Périgord Poupre met wijngaarden en de Périgord Vert met een groen landschap waar doorheen de rivieren Dronne en Auvézère kronkelen.

In Sarlat geniet je van overheerlijke streekproducten en maak je een wandeling maken door de oude historische binnenstad. Ook een tocht per kano is een leuke activiteit in deze regio voor het hele gezin. Voor jouw verblijf in de Dordogne kies je uit een comfortabele stacaravan of een luxe en volledig ingerichte bungalowtent.

Lora tips voor jouw autovakantie in de Dordogne

Geniet op de mooie viersterrencamping met Nederlandse eigenaar Chateau le Verdoyer van een fijne kampeervakantie in de Dordogne en verblijf in een compleet ingerichte bungalowtent. Deze nette familiecamping onder Nederlandse leiding beschikt over een buitenzwembad en organiseert voor kinderen een uitgebreid animatieprogramma.

Limousin

De Limousin bestaat uit een golvend landschap afgewisseld met grasland en bos. Hier vind je veel landelijke dorpjes, kleine wegen en rivieren. Geniet van deze prachtige natuur! Op de camping in de Limousin kom je helemaal tot rust in een groene omgeving.

Gers

In het Zuidwesten van Frankrijk ligt Gers met als hoofdstad Auch, bekend om zijn kathedraal en om graaf d'Artagnan, de leider van de 3 musketiers. Het is genoemd naar de rivier die het gebied doorkruist. Het landschap bestaat uit zachtglooiende heuvels. In dit authentieke Zuid Franse plattelandsdepartment vind je een leuke familiecamping waar je een ingerichte bungalowtent kunt huren.