Dordogne

Autovakanties in de Dordogne

De Dordogne is onder de Nederlanders een populaire vakantiestreek. De Dordogne staat bekend om haar vele kastelen. In de groene heuvels liggen pittoreske dorpen met oude kerken en fraaie pleinen. In de diverse grotten vindt u veel terug over de prehistorie. Belangrijke hoogtepunten zijn Bergerac, Sarlat, Lascaux, Montignac, Château Castelnaud en Château Montaigne. Rocamadour is een veel bezochte en bekende bedevaartplaats.

Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Zonnebloemvelden Frankrijk
Dordogne
Rivier Camping Chateau de Verdoyer
Bekijk alle fotos (4)

De streek is op te splitsen in vier gebieden, namelijk de Périgord Blanc met een afwisselend landschap op kalkstenen grondlagen, de Périgord Noir met donkere eikenbossen en truffels, de Périgord Poupre met wijngaarden en de Périgord Vert met een groen landschap waar door heen de rivieren Dronne en Auvézère kronkelen.

In Sarlat kunt u genieten van overheerlijke streekproducten en een wandeling maken door de oude historische binnenstad. Ook een tocht per kano is een leuke activiteit in deze regio voor het hele gezin. Voor uw verblijf in de Dordogne kunt u kiezen uit een stacaravan, ingerichte bungalowtent, appartement, chalet of zelfs voor een Pipo-wagen!

Lora tips voor uw autovakantie in de Dordogne

Geniet op de mooie viersterrencamping Moulin de la Pique van een fijne kampeervakantie in de Dordogne en verblijf in een compleet ingerichte bungalowtent. Deze nette familiecamping onder Nederlandse leiding beschikt over een buitenzwembad en organiseert voor kinderen een uitgebreid animatieprogramma. Ook camping la Rivière vlakbij de plaatsen le Bugue en Sarlat is een leuke vakantiebestemming in deze mooie regio. Wilt u met z'n tweeën de Dordogne gaan ontdekken en verblijven in een comfortabel appartement aan een meertje? Reserveer dan. Een andere aanrader van Lora is vakantiepark les Coteaux de Sarlat. Een mooi vakantiepark met buitenzwembad en kinderbadje voor jong en oud.

Limousin

De Limousin bestaat uit een golvend landschap afgewisseld met grasland en bos. U vindt er veel landelijke dorpjes, kleine wegen en rivieren. Geniet van deze prachtige natuur! Op de camping in de Limousin komt u helemaal tot rust in een groene omgeving.

Gers

In het Zuidwesten van Frankrijk ligt de Gers met als hoofdstad Auch, bekend om zijn kathedraal en om graaf d'Artagnan, de leider van de 3 musketiers. Het is genoemd naar de rivier die het gebied doorkruist. Het landschap bestaat uit zachtglooiende heuvels. In dit authentieke Zuid Franse plattelandsdepartment vindt u een leuke familiecamping waar u een ingerichte bungalowtent kunt huren.

Terras Camping Moulin de la Pique

Camping Moulin de la Pique

kinderbad camping Le Moulin de Paulhiac

Een familieaanrader van Lora

Camping Le Moulin de Paulhiac

Zwembad Camping La Riviere

In prachtige groene omgeving

Camping La Rivière

kinderbad camping Le Moulin de Paulhiac

Een familieaanrader van Lora

Camping Le Moulin de Paulhiac

Camping Palombiere

Camping Palombière