Vakantieland Luxemburg

Op slechts enkele uren rijden van Nederland ligt het schitterende Groothertogdom Luxemburg, ingeklemd tussen Frankrijk, Duitsland en België. Vormgegeven door prachtige natuur en pittoreske stadjes doet het landschap lieflijk aan, vlakbij de Belgische Ardennen. Een vakantie in Luxemburg is niet compleet zonder een bezoek aan Luxemburg-stad, tweemaal uitgeroepen tot de Culturele hoofdstad van Europa met UNESCO Werelderfgoed.

St. Johns church Luxemburg
Luxemburg
Luxemburg
Bekijk alle fotos (4 )

Perfecte uitvalsbasis

Veel Nederlandse toeristen rijden voor hun vakantie in Frankrijk of Spanje door dit kleine land en zien Luxemburg slechts als tussenstop, terwijl het een enorm verrassende vakantiebestemming is. Het prachtige landschap is rijk aan bossen, bergen en valleien, een uitgelezen gebied voor wandelaars en bergbeklimmers. Boek een volledig ingerichte bungalowtent of comfortabele stacaravan in Luxemburg!

Veelzijdig Luxemburg

Met talrijke musea, prachtige architectuur, kastelen en vestingen, biedt Luxemburg-stad een ongelooflijke waaier van fascinerende culturele plaatsen aan. De kunst en cultuur van Luxemburg zijn een ware weerspiegeling van haar bevolking: uiteenlopend en multicultureel.

Fietsen en wandelen

Laat je betoveren door middeleeuwse dorpen, groene heuvels, bergen, kastelen en wijngaarden langs rivier de Moezel. Fiets heerlijk langs oude spoorlijnen, tunnels en idyllische wijndorpen. De Ardennen, in het noorden van Luxemburg, is met rivieren en beboste valleien een ideaal wandelgebied, terwijl mountainbikers in de uitlopers van de Ardennen genieten.

Europees Parlement

De Luxemburgse taal is een mengelmoes van een beetje Nederlands, een beetje Frans en een beetje Duits. Bijzonder is dat in de gelijknamige hoofdstad het Europees Parlement zetelt en Luxemburg één van de rijkste landen ter wereld is.

Zonnige maanden: mei en juni

Het West-Europese land is een prima vakantieland voor kampeerders. Over het algemeen zijn mei en juni zonnige maanden, in juli en augustus is het aangenaam warm. De Ardennen houden aardig wat regenwolken tegen. Camping Birkelt ligt in het prachtige Müllerthal en is één van de topcampings van Luxemburg. Geniet van een heerlijke vakantie op een camping vol activiteiten en een prachtige omgeving om te verkennen!

Boek een ingerichte bungalowtent of comfortabele stacaravan op deze kindvriendelijke camping in Luxemburg!

Wist je dat: Luxemburg heeft als eerste land het openbaar vervoer gratis gemaakt: bus, tram en trein.

Boek nu een geweldige campingvakantie in Luxemburg: