We zijn er bijna... met ViaLora

De leukste autovakanties in Europa

Ga je dit jaar met de auto op vakantie? Hier vind je de beste tips en tricks voor een onbezorgde autovakantie.

auto mensen ViaLora

Met het vliegtuig op vakantie met kinderen is niet altijd even praktisch. In de auto kan dat wel zo zijn. Zorg bijvoorbeeld voor leuke spelletjes onderweg of kleine cadeautjes die uitgepakt kunnen worden als ze een bepaald voertuig zien op de weg. Wees creatief, want uren lang in de auto zitten is niet altijd even makkelijk voor kinderen.

Goed voorbereid op pad gaan is dus heel belangrijk. Neem een leuk reisspel mee voor onderweg maar bijvoorbeeld geen knutselspullen. Je moet er toch niet aan denken dat er een pot lijm omvalt of de stoelen helemaal volgekleurd worden met stiften. Een portable DVD-Speler kan ook erg handig zijn. Zet een leuke film op en de kinderen zijn vaak weer anderhalf uur afgeleid (wel handig om ook koptelefoons mee te nemen). Zorg ook voor voldoende stops onderweg. Laat ze lekker rennen of ga picknicken. Onderweg zijn er tal van goede voorzieningen om dit te realiseren.

Een tip: Ga rijden wanneer het tijd is om te slapen. Grote kans dat de kinderen in slaap vallen en dat je op deze manier vele kilometers kunt maken. Zorg ook dat de benzinetank vol zit. Tank bij iedere stop, zo voorkom je dat de kinderen net slapen en de tank gevult moet worden waardoor ze misschien weer wakker worden.

Het allerbelangrijkste is wel dat je wanneer je in de auto stapt al begint met de vakantie. Probeer relaxed te zijn want als jij dat bent komt de rest vanzelf.