Vakantie Overijssel

Overijssel staat bekend als een groene, gastvrije provincie. Van Salland tot Twente, het Vechtdal en de Weerribben: het landschap is rijk, historisch en prachtig afwisselend met slingerende beken, uitgestrekte heidevelden en levendige textielsteden. Het veelzijdige Overijssel verrast je keer op keer en leent zich uitstekend voor een heerlijke kampeervakantie!

Veelzijdig Overijssel

Overal in Overijssel vind je bruisende steden met fijne winkels, sfeervolle restaurants en prachtige monumenten. De Sallandse hanzesteden Deventer, Kampen en Zwolle hebben elk hun eigen karakter en sfeervolle ambiance: de perfecte omgeving om cultuur op te snuiven tussen de vele monumentale panden. In Twente vind je levendige textielsteden als Enschede, Oldenzaal en Nijverdal.

Boerenlandsfeer

In het oosten van Nederland komt u echt even tot rust in de natuur. Het afwisselende Twentse coulissenlandschap van bossen, houtwallen, beekjes, heidevelden en boerenland – en charmante kastelen niet te vergeten – maakt het écht een bezoekje waard. De boerenlandsfeer van vroeger beleeft u het best in Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Zo ligt boven Ootmarsum het fraaie Springendal, een sprookjesachtig landgoed met watervallen, smalle beekjes en schitterende vijvers. Hier hebben boerderijen rode daken die achter de glooiingen in het veld tevoorschijn komen.

Shopparadijs van het oosten

In de energieke studentenstad Enschede is er bovendien van alles te doen: het is een paradijs voor liefhebbers van kunst, cultuur en historie. De textielnijverheid heeft in deze stad veel sporen nagelaten, onder meer in de vorm van voor die tijd moderne woonwijken als Roombeek. Breng in de grootste stad van Overijssel een bezoek aan Rijksmuseum Twente, pak een terrasje op de Oude Markt en bezoek de historische St. Jacobuskerk. Of ga heerlijk shoppen; in het stadshart vindt u allerlei hippe modezaken en kleine, gezellige winkelstraatjes met second-hand shops & verrassende boetiekjes!

De Sallandse Heuvelrug

Natuurlijk hoef je tijdens uw kampeervakantie in Overijssel niet stil te zitten: het afwisselende Overijsselse landschap van bossen, heidevelden en boerenland maakt het echt een bezoek waard. Voor wandelaars, fietsers, vogelaars en vissers een absolute aanrader! Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, het Twents Reggedal en De Borkeld lenen zich perfect voor wandelingen, fietstochten, wild spotten of mountainbiken op één van de beste mtb-route van Nederland: de Rijssense MTB-route. Of struin door de sprookjesachtige omgeving van Diepenheim en Delden in het zuidwesten van Twente, waar je prachtige kastelen en monumenten bekijkt uit vervlogen tijden.

Uitjes met kinderen

Op zoek naar een stoere en spannende activiteit voor het hele gezin? Bij Recreatiepark Het Hulsbeek vermaken kinderen zich uren: in het speelbos zijn meer dan twintig stoere speeltoestellen te vinden. Of ga eropuit in het Klimbos AvaTarZ te Deurningen, Attractiepark de Waarbeek in Hengelo of Avonturenpark Hellendoorn! Bij slecht weer zijn het overdekte Kinderspeelparadijs Dolle Pret in Almelo of Kids-City in Borne een goed alternatief. Ook bijzonder: bij Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen kunnen jullie mee met een ouderwetse stoomtrein.

Of je nu een weekendje, midweek of langer in de streek verblijft: geniet tijdens jouw vakantie van de rust en het natuurschoon van Overijssel!

Foto's: MarketingOost (Gijs Versteegt)

Pelmolen Rijssen o.v.v. fotograaf TBT
Overijssel o.v.v. Marketing Oost (auteursrech
Campings in Overijssel
Bekijk alle fotos (4 )

Campings en actieve vakanties in Overijssel