Informatie en veelgestelde vragen

Europa is helaas nog niet vrij van het Coronavirus. Uiteraard begrijpen wij dat je vragen hebt over jouw vakantieplannen en/of jouw geboekte vakantie bij ViaLora. Graag houden wij je op de hoogte houden van de huidige informatie en omstandigheden in Nederland en het buitenland. Deze informatievoorziening is gebaseerd op de meest actuele situatie op dit moment. Indien de ontwikkelingen zodanig wijzigen, dan zal - indien noodzakelijk - deze pagina aangepast worden.

Camping le Ranolien
Lago Maggiore
Familie op strand Serignan Plage

Kan ik een vakantie boeken naar een camping of vakantiepark?

Ja, het is mogelijk om te reserveren voor een vakantie op een camping of vakantiepark in binnen en buitenland. Wij houden uiteraard de maatregelen voor de desbetreffende landen in de gaten. Mocht de situatie wijzigen dan kijken wij uiteraard naar de mogelijkheden betreffende de openingsdata, reisadviezen, maatregelen ter plaatse en zoeken wij uiteraard naar een oplossing indien van toepassing.

Kan ik annuleren vanwege het Coronavirus?

Wij volgen de laatste berichtgeving omtrent de informatie in de verschillende land, op de campings en de maatregelen genomen die dienen te worden voor de veiligheid en gezondheid van onze gasten. Momenteel gelden tot de daadwerkelijke openingsdata van onze accommodaties, de reguliere boekingsvoorwaarden. Voor reserveringen gemaakt voor een verblijf in 2022 is er momenteel nog geen reden tot annulering. Uw boeking wijzigen naar een andere periode of bestemming kan in overleg met de reserveringsafdeling, houdt rekening met mogelijke wijzigingskosten en/of of bijbetaling.

Wanneer hoor ik of mijn vakantie niet door kan gaan vanwege een negatief reisadvies?

Mocht het reisadvies voor aankomst op de vakantiebestemming wijzigen, dan zal onze reserveringsafdeling je informeren over jouw reservering en de actuele situatie. Indien 2 weken voor aankomst het reisadvies voor jouw bestemming nog rood is, dan nemen wij persoonlijk contact op per telefoon of e-mail om een passende oplossing te zoeken.

Kan ik de vakantie annuleren wanneer ik bij aankomst op thuiskomst in quarantaine moet?

Mocht de overheid van het land van bestemming een quarantaine instellen bij aankomst in het land, of mocht de Nederlandse overheid een quarantaine plicht instellen bij thuiskomst vanuit een bepaald land, dan wordt dit land door de overheid aangemerkt met een negatief reisadvies. Het is bij een negatief reisadvies mogelijk om de vakantie te wijzigen of kosteloos te annuleren.

Kan ik op vakantie als ik kort voor vertrek positief gestest ben op corona?

Indien jij (of iemand uit jouw reisgezelschap) kort voor vertrek positief getest wordt op corona en nog geen 24 uur klachtenvrij bent, dan zul je de moeten vakantie annuleren. Dit geldt ook als je in thuisquarantaine bent door nauw contact met iemand bij wie het coronavirus vastgesteld is. Wij raden aan om voor het maken van een boeking te controleren of jouw annuleringsverzekering of verzekering dit dekt. Een annuleringsverzekering dient uiterlijk 7 dagen na reservering te zijn afgesloten.

Kan ik kosteloos annuleren als ik bij aankomst op mijn vakantiebestemming een negatieve PCR test moet laten zien?

Indien de vakantiebestemming een negatieve PCR test eist, is dat geen geldige reden om de vakantie kosteloos te annuleren. De kosten voor de PCR test zijn voor rekening van de vakantiegangers.

Kan ik naar het buitenland op vakantie als ik niet gevaccineerd ben?

Het is mogelijk dat een vakantieland van toeristen eist dat zij bij aankomst een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR test kunnen tonen of dat je kunt aantonen Corona te hebben gehad. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de maatregelen en eisen op onze bestemmingen gaan worden. Wij kunnen je hier dan ook, tot nader orde, geen verdere informatie over geven.

Krijg ik compensatie wanneer blijkt dat niet alle faciliteiten (volledig) beschikbaar zullen zijn?

Nee, mocht het zo zijn dat bepaalde faciliteiten niet of niet volledig beschikbaar zijn als gevolg van Covid-19 dan ontvang je geen compensatie.

Wij helpen graag!

Heb je een vraag over jouw vakantie, of wil je een vakantie boeken? Er is op het moment natuurlijk nog veel onzekerheid, maar je kunt erop vertrouwen dat wij onze uiterste best voor je doen om jouw vragen te beantwoorden en je een fijne camping vakantie te bezorgen.


Wij zijn bereiken van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 - 17.30 uur.

  • Je kunt ons bellen op telefoonnummer (0547) 36 70 40
  • of jouw vraag via een e-mail sturen naar info@vialora.nl
  • Of stuur jouw vraag in via het Contactformulier op onze website.

    E-mails en berichten tijdens het weekend worden op maandagmorgen in behandeling genomen.
Camping Polari zeezicht

ViaLora Reisadvies

Meer weten over een kampeervakantie? Lees hier het ViaLora reisbeleid

Tip van Lora

Download hier de Reisapp van Buitenlandse Zaken!