Costa Brava

Zon, zee & strand in Platja d'Aro!

Eén van de mooiste badplaatsen aan de ruige kust van de Spaanse Costa Brava: Platja d'Aro. Tussen de goudkleurige stranden en weelderige pijnbomen is er van alles te beleven. ,,Vooral de kermis was erg leuk voor mijn kinderen”, vertelt reizigster Marije Winkels enthousiast.

Costa Brava
Platja d'Aro
Valldaro

Een levendige badplaats aan de Costa Brava, op ruim honderd kilometer van Barcelona: Platja d’Aro. Deze toeristische kustplaats, al jarenlang geliefd onder Nederlanders, telt acht discotheken, tachtig restaurants, negentig bars, 250 winkels én een magic park met grote speelhal.

Relaxte vakantie
Samen met haar man, dochtertje van vier en zoontje van anderhalf ging Marije twee keer op vakantie naar de Spaanse badplaats. Daar bracht de familie in een luxe stacaravan de vakantie door. ,,Erg prettig, omdat je zo ook de beschikking hebt over een eigen toilet en douche: handig met kleine kinderen! Het was trouwens een erg relaxte vakantie: overdag bleven we op de veranda bij onze stacaravan en zo konden we de kinderen goed in de gaten houden." De familie had de stacaravan via een Nederlandse reisorganisatie gehuurd. ,,Om die reden stonden we op de camping in Nederlandse straat, dat was erg gezellig."

Uitgestrekte kustlijn
De stranden van Platja d’Aro bestaan uit (fijn)grind, die worden omgeven door prachtige rotsen, keien en rotsplateaus. Het populairste strand is Platja Gran, het Grote Strand dat bekend staat om haar diepe wateren, goudgeel fijn zand en een drie kilometer lange kustlijn. Ook Marije bezocht tijdens haar vakantie het goudgele zandstrand. ,,Mijn man houdt niet zo van het strand”, lacht ze. ,,Dus hij ging lekker op de waterscooter, terwijl ik op het strand bleef met de kinderen."

Zwemmen
Het zand van het strand beschrijft ze als ‘warm.’ ,,Het plakt niet, maar ’s zomers wordt het behoorlijk heet aan je voeten. Het zeewater is best gevaarlijk, na een paar stappen ben je al behoorlijk diep. Met kleine kinderen kun je daarom beter naar het campingzwembad van Valldaro gaan, daar is meer overzicht en een speciaal zwemgedeelte voor kinderen.”

Vakantietip
,,Overdag gingen we vaak zwemmen in het zwembad, fietsen of leuke dingen doen in de stad, ’s avonds waren we meestal op de boulevard te vinden. Daar zijn allerlei leuke winkels, restaurants, cafés en discotheken”, vervolgt ze vrolijk. De buggy van haar kinderen nam ze achterop de fiets mee. ,,In principe is alles op loopafstand. Maar het is ’s avonds, zeker met vermoeide kinderen, erg fijn om snel weer op de camping terug te zijn. Het is daarom zeker een goed idee om fietsen mee te nemen”, geeft Marije als tip mee.

Tropisch zwembad camping Valldaro

Camping Valldaro

zwembad bij camping El Delfin Verde

Camping El Delfin Verde

Zwembad camping Playa Brava

Camping Playa Brava

Interpals zwembad en groene ligweide

Camping Interpals

strand Platja d Aro

Playa d'Aro

Playa – in het Catalaans Platja de Aro genoemd – ligt in één van de mooiste inhammen van de Costa Brava en heeft ruige kustlijn: kleine baaien, afgewisseld met langgerekte stranden. Liever rustig baden en zonnen? Ga naar één van de groene, idyllische baaien als Calanche Artigues, Platja d’en Ros & Platja de Balladona.

waterpark costa brava

Campings met waterparken

Een echte aanrader: Waterpark Aquadiver, een groot waterpark voor jong en oud met negentien fantastische attracties. Naast kamikazeglijbanen, zigzagglijbanen en een avonturenmeer vind je op het park te Platja d'Aro ook soft runs: zestig meter lange glijbanen waar je met z’n allen tegelijk naar beneden suist.

auto vialora

Lora's nieuwsoverzicht

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de allerbeste vakantietips en nieuwste reisbestemmingen. Van Slovenië tot aan de Zeeuwse kust: vind de allerleukste vakantieadresjes!