5x Istrië met kinderen

Of je nu een kasteel wilt bezoeken of een tochtje in een onderzeeër wilt maken: in het Kroatische Istrië kan het allemaal.

waterpret bij zwembad camping Park Umag
ViaLora
Vestar

Semi Submarine– Vrsar
Altijd al eens een tochtje in een onderzeeër willen maken? Ga met hele gezin op avontuur in de Semi Submarine en ontdek de onderwaterwereld van Vrsar. In deze onderwatercabine gaan jullie gedeeltelijk 'onder water' en bewonderen jullie op een diepte van 1,5 meter de prachtige flora en fauna van de Adriatische Zee. Misschien komen jullie wel zeesterren of een intvis tegen! Bovendien kan de tocht zowel overdag als ’s nachts gemaakt worden. Als dat geen bijzondere ervaring is!

Aquapark Istralandia - Nova Vos
Op ruim twintig kilometer van Porec ligt Aquapark Istralandia, een ruim opgezet waterpark met ruim een kilometer aan waterglijbanen. Maar er is meer. Zo is er een Jumping Kids Pool, verspreid over 150 meter en tot drie meter diepte met drie verschillende springniveaus. En daarnaast ook een Spray Kids Arena, een kleurrijk kinderrijk met een interactief waterspeeltoestel en een leuke speeltuin. Zelf kom je helemaal tot rust in de Hydromassage Pool van Istralandia, waar je heerlijk neerstrijkt op een hydromassagebank of ontspanningsbed.

Dinopark Funtana – Funtana
Zijn jouw kids ook zo gek op dinosaurussen? Op zeventien kilometer van de stad Porec ligt het themapark Dinopark, waar voor kinderen van alles te beleven is. Je kleine dinofans staat hier oog in oog met een levensgrote dino: eén druk op de knop en de dino beweegt of maakt een angstaanjagend geluid. Geen zorgen over een eventuele ‘taalbarrière', want naast de dino's staan informatieve bordjes met feiten en fabels over de bijzondere dieren.

Bovendien zijn er in het grootste dinopark van Kroatië allerlei leuke attracties voor kinderen te vinden. Van de Dragon Coaster (familieachtbaan) tot de zweefmolen en van boogschieten tot het piratenschip, jullie hoeven je geen seconde te vervelen. Prettige bijkomstigheid: in de Show Arena van het park worden allerlei circusvoorstellingen gegeven met clowns, dansacts, jongleeracts én clowns.

Zip Line Pazin Cave - Pazin
De echte durfals vermaken zich met een zipline! In Pazin – in het midden van het schiereiland Istrië - maken kinderen, met behulp van kabels en katrollen, een avontuurlijke vlucht over de kloof van Pazin. De lijn is geschikt voor kinderen tot vier jaar en tot hun tiende mogen ze niet zonder een professionele begeleider op de zipline. De eerste zipline is 220 meter lang (veertig km per uur) en daalt af naar het ‘schrijvershuis’ van Jules Verne, terwijl jullie de abdij van Pazin van bovenaf bewonderen. Op zoek naar een echte adrenalinekick? De tweede lijn - 280 meter lang – gaat vijftig kilometer per uur en biedt de kans om van het uitzicht op de afgrond en het beroemde kasteel erboven te genieten. En deze eindigt bij het prieel boven de grot van Babine.

De grot van Pazin - Pazin
Als dit te veel avontuur is, kunnen jullie natuurlijk ook op ontdekkingstocht door de grot van Pazin. Deze mysterieuze grot ligt op 32 kilometer afstand van de bekende stad Porec en is een prachtig beschermd natuurgebied, dat bestaat uit een canyon en de honderd meter diepe afgrond van Pazin.

Een schitterend wandelgebied en bovendien vind je rondom de grot een educatief looppad. Het wandelpad begint vlakbij het kasteel van Pazin op de brug Vrši en loopt door de prachtige natuurlijke canyon tot aan de oevers van de rivier Pazin. Op dit schitterende uitkijkpunt begin je aan een kronkelende klim naar de zogenaamde ‘Piramide’ en een terras, een heerlijk sportief uitje! Langs het pad vinden jullie borden met uitleg in diverse talen, waardoor jullie alles leren over beroemde ontdekkingsreizigers, erosie, hydrografie en legenden.

Camping Park Umag zwembad

Camping Park Umag

Tussen hoge bomen in de mooie natuur vindt u, op slechts een paar minuten van een kiezelstrand, familiecamping Park Umag.

speeltuin camping Lanterna

Lanterna Premium Camping Resort

Tussen Porec en Novigrad ligt Lanterna Premium Camping Resort, waar tussen de bomen altijd wel een schaduwrijke plek te vinden is.

Camping Bijela Uvala

Camping Bijela Uvala

In een bosrijke omgeving aan een baai ligt camping Bijela Uvala. Omgeven door een prachtig blauwe zee en vele eilandjes vlak voor de kust een aangename vakantiebestemming!

Camping Valkanela zwembad

Valkanela

Camping Valkanela is een grote, gezellige camping in een fraaie, groene baai tussen Vrsar en Funtana in Istrië. Langs de baai vind je rots- en kiezelstrandjes waar je kunt zonnebaden. Het strand beschikt over een Blue Flag, een internationale aanduiding van een schoon strand en schoon zeewater.