5x Istrië met kinderen

Ga met hele gezin op avontuur in een onderzeeër of bezoek het grootste dinopark van Kroatie. Of rijd met de auto naar Aquapark Istralandia, een ruim opgezet waterpark waar jullie de hele dag kunnen zwemmen, roetsjen en spetteren... In het Kroatische Istrië kan het allemaal!

Kroatië kids
camping Zelena
Vestar

Semi Submarine– Vrsar
Altijd al eens een tochtje in een onderzeeër willen maken? Ga met hele gezin op avontuur in de Semi Submarine en ontdek de onderwaterwereld van Vrsar. In deze onderwatercabine gaan jullie gedeeltelijk 'onder water' en bewonderen jullie op een diepte van 1,5 meter de prachtige flora en fauna van de Adriatische Zee. Misschien komen jullie wel zeesterren of een intvis tegen! Bovendien kan de tocht zowel overdag als ’s nachts gemaakt worden. Als dat geen bijzondere ervaring is!

Aquapark Istralandia - Nova Vos
Op ruim twintig kilometer van Porec ligt Aquapark Istralandia, een ruim opgezet waterpark met ruim een kilometer aan waterglijbanen. Maar er is meer. Zo is er een Jumping Kids Pool, verspreid over 150 meter en tot drie meter diepte met drie verschillende springniveaus. En daarnaast ook een Spray Kids Arena, een kleurrijk kinderrijk met een interactief waterspeeltoestel en een leuke speeltuin. Zelf kom je helemaal tot rust in de Hydromassage Pool van Istralandia, waar je heerlijk neerstrijkt op een hydromassagebank of ontspanningsbed.

Dinopark Funtana – Funtana
Zijn jouw kids ook zo gek op dinosaurussen? Op zeventien kilometer van de stad Porec ligt het themapark Dinopark, waar voor kinderen van alles te beleven is. Je kleine dinofans staat hier oog in oog met een levensgrote dino: eén druk op de knop en de dino beweegt of maakt een angstaanjagend geluid. Geen zorgen over een eventuele ‘taalbarrière', want naast de dino's staan informatieve bordjes met feiten en fabels over de bijzondere dieren.

In het grootste dinopark van Kroatië vind je allerlei leuke attracties voor kinderen: van de Dragon Coaster (familieachtbaan) tot de zweefmolen en het piratenschip. In dit park kunnen jullie je urenlang vermaken! Prettige bijkomstigheid: in de Show Arena van het park worden allerlei circusvoorstellingen gegeven met clowns, dansacts, jongleeracts én clowns.

Zip Line Pazin Cave - Pazin
De echte durfals vermaken zich met een zipline! In Pazin – in het midden van het schiereiland Istrië - maken kinderen, met behulp van kabels en katrollen, een avontuurlijke vlucht over de kloof van Pazin. De lijn is geschikt voor kinderen tot vier jaar en tot hun tiende mogen ze niet zonder een professionele begeleider op de zipline. De eerste zipline is 220 meter lang (veertig km per uur) en daalt af naar het ‘schrijvershuis’ van Jules Verne, terwijl jullie de abdij van Pazin van bovenaf kunnen bewonderen.

De grot van Pazin - Pazin
Als dit te veel avontuur is, kunnen jullie natuurlijk ook op ontdekkingstocht door de grot van Pazin. Deze mysterieuze grot ligt op 32 kilometer afstand van de bekende stad Porec en is een prachtig beschermd natuurgebied, dat bestaat uit een canyon en de honderd meter diepe afgrond van Pazin.

Een schitterend wandelgebied en bovendien vind je rondom de grot een educatief looppad. Het wandelpad begint vlakbij het kasteel van Pazin op de brug Vrši en loopt door de prachtige natuurlijke canyon tot aan de oevers van de rivier Pazin. Op dit prachtige uitkijkpunt begin je aan een kronkelende klim naar de zogenaamde ‘Piramide’ en een terras, een heerlijk sportief uitje! Langs het pad vinden jullie borden met uitleg in diverse talen, waardoor jullie alles leren over beroemde ontdekkingsreizigers, erosie, hydrografie en legenden.

  • Deze informatie is afkomstig van derden. ViaLora is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.
Camping Park Umag Nieuw Zwembad

Camping Park Umag

Tussen hoge bomen in de mooie natuur vindt u, op slechts een paar minuten van een kiezelstrand, familiecamping Park Umag. Vanaf Park Umag bereik je (met de auto) binnen 20 minuten Aquapark Istralandia.

speeltuin camping Lanterna

Lanterna Premium Camping Resort

Tussen Porec en Novigrad ligt Lanterna Premium Camping Resort, waar tussen de bomen altijd wel een schaduwrijke plek te vinden is. Vanaf camping Lanterna bereik je (met de auto) binnen 35 minuten Aquapark Istralandia.

Camping Bijela Uvala

Camping Bijela Uvala

In een bosrijke omgeving aan een baai ligt camping Bijela Uvala. Omgeven door een prachtig blauwe zee en vele eilandjes vlak voor de kust een aangename vakantiebestemming! Vanaf camping Bijela Uvala bereik je (met de auto) binnen 20 minuten Aquapark Istralandia.

Camping Valkanela zwembad

Valkanela

Camping Valkanela is een grote, gezellige camping in een fraaie, groene baai tussen Vrsar en Funtana in Istrië. Langs de baai vind je rots- en kiezelstrandjes waar je kunt zonnebaden. Vanaf camping Valkanela bereik je (met de auto) binnen 25 minuten Aquapark Istralandia.