Camino de Santiago

Leg de beroemde weg naar Santiago de Compostella af

Heeft u altijd al de pelgrimsroute willen lopen naar Santiago de Compostella, maar wilt u geen gedoe hebben met uw bagage? Met ADE kunt u de Camino de Santiago lopen waarbij u in fijne hotels verblijft en uw bagage voor u vervoerd wordt. En tegenwoordig kunt u ook al fietsend over de Camino.

De oudste pelgrimsroute van Europa is zondermeer de Camino de Santiago, de Sint Jacobsweg. Maar er zijn vele wegen die naar Santiago leiden. De meest bekende en meest populaire is de Camino Frances. Deze start in Saint Jean Pied de Port in de Franse Pyreneeën en loopt via Logroño, Burgos naar Léon om te eindigen in Santiago de Compostella.

Naast deze Franse weg, Camino Frances, zijn er meerdere routes die u naar Santiago de Compostella brengen. Zo kunt u ook vanaf Lissabon of Porto, de Caminho Portugues, de wandeltocht maken of zelfs de route per fiets afleggen. Of u kiest in Spanje voor de Camino del Norte. Bij deze noordelijke route loopt u langs de mooie Spaanse kust. Of u kiest de Camino Primitivo, volgens velen de enige echte pelgrimsroute.

Santiago de Compostella - Spanje
Bewegwijzering Camino del Norte Spanje
Camino Frances van Pamplona naar Logrono

De weg naar Santiago de Compostella

De gehele pelgrimsroute, Camino Frances, die u met ADE kunt lopen begint in de Franse Pyreneeën, waarna u de route volgt naar Logroño en Leon om aan te komen in Santiago de Compostella. Onderweg komt u door vele Spaanse dorpjes die leven van de pelgrims en wandelaars die het hele jaar rond de dorpjes passeren. Alle mensen die onderweg tegenkomt hebben één doel, het graf van apostel Jakobus bereiken in Santiago de Compostella. Bij aankomst in Santiago de Compostella ontvangt u de oorkonde "Compostela" als bewijs van het afleggen van de route.

Met ADE - Actief door Europa, kunt u de wandelroute, Camino Frances, opdelen in vier wandelvakanties. In deze vier wandelvakanties loopt u van het Franse stadje Saint Jean de Port door de Pyreneeën en via het Spaanse Pamplona naar Logroño. Het tweede deel begint dan in Logroño en door de Spaanse provincie La Rioja wandelt u naar Burgos. Onderweg ervaart u de geschiedenis van de regio en zult u vele oude gebouwen, kastelen en kerken tegenkomen die een bezoek waard zijn. Vanuit La Rioja volgt u de Sint-Jakobsschelpen van de Camino de Santiago richting Burgos en León, het derde deel van de Camino. Onderweg loopt u door het prachtige heuvelachtige Spaanse landschap van Castilië en komt u verschillende kleine en grotere dorpen tegen waar u even een pauze kunt inlassen.

Vanuit León begint u aan de vierde en laatste deel van de tocht naar Santiago de Compostella. U wandelt door het Spaanse landschap, langs korenvelden, over heuvels en door de Miño-vallei. Vanaf Monto de Gozo heeft u het eindpunt in zicht. Vanaf hier ziet u de torens van de kathedraal van Santiago de Compostella en is het nog een maar klein stukje naar de beroemde stad.

In welk seizoen kunt het beste de pelgrimstocht afleggen?

De fiets- en wandelspecialisten van ADE raden aan om in het voor- of najaar de wandel- of fietsvakantie naar Santiago de Compostella te maken. In de zomer kan het zeer warm zijn in de Spaanse binnenlanden, daarnaast is het vaak drukker in de maanden juli en augustus.

Tijdens uw wandel- of fietsvakanties wordt u goed verzorgd in fijne authentieke hotels en hostels. Iedere ochtend staat het ontbijt voor u klaar en over het diner hoeft u zich ook geen zorgen te maken, bij vele overnachtingen is dit voor u geregeld. De enkele keer dat u in de stad verblijft kunt u zelf kiezen waar u gaat dineren. Ook bagagevervoer is geregeld en u wordt naar uw hotel gebracht als er geen hotel is in het eindpunt van de dag.

Wandelaars op de Camino de Santiago

Tourvarianten Camino Frances

  • Het is mogelijk om de vier wandelvakanties van de Camino Frances te combineren tot één wandelvakantie van 45 dagen.
  • Wilt u maar een een bepaald deel wandelen van de pelgrimsroute, het is mogelijk om te beginnen in ieder gewenste stad of dorp.

Heeft u interesse in een van de bovenstaande tourvarianten of heeft u een specifieke wens voor uw wandel- of fietsvakantie naar Santiago de Compostella?
Vraag onze wandel- en fietsspecialisten naar de mogelijkheden!

Camino do Norte Spanje laatste stuk

De andere pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella

Behalve de "Franse Weg", Camino Frances, kunnen wij u ook de volgende pelgrimsroutes aanbieden:

  • Caminho Portugues, de Portugese weg vanaf Porto naar Santiago de Compostella.
  • Camino del Norte, de Noordelijke route langs de Spaanse kust.
  • Camino Primitivo, de échte pelgrimsroute door de bergen.
Sarria Camino de Santiago

Vragen?

Heeft u vragen over de Camino de Santiago of een andere fiets- of wandelvakantie, neem dan contact op met de fiets- en wandelspecialisten van ADE.

Salzkammergut - looppad wandelaars

Alle wandelbestemmingen

Bekijk alle wandelbestemmingen van ADE - Actief door Europa! Van Polen tot Spanje en van Nederland tot Italië...