Camino de Santiago

Leg de beroemde weg naar Santiago de Compostella af

Heeft u altijd al de pelgrimsroute willen lopen naar Santiago de Compostella, maar wilt u geen gedoe hebben met uw bagage? Met ADE kunt u de Camino de Santiago lopen waarbij uw in fijne hotels verblijft en uw bagage voor u vervoert wordt.

De pelgrimsroute die u met ADE kunt lopen begint in de Franse Pyreneeën, waarna u de route volgt naar Logroño en Leon om aan te komen in Santiago de Compostella. Onderweg komt u door vele Spaanse dorpjes die leven van de pelgrims en wandelaars die het hele jaar rond de dorpjes passeren. Alle mensen die onderweg tegenkomt hebben één doel, het graf van apostel Jakobus bereiken in Santiago de Compostella. Bij aankomst in Santiago de Compostella ontvangt u de oorkonde "Compostela" als bewijs van het afleggen van de route.

Naast deze Franse weg zijn er meerdere route die u naar Santiago de Compostella brengen, zo kunt u ook vanaf Lissabon of Porto de wandeltocht maken. Of u kiest in Spanje voor de Camino del Norte, bij deze noordelijke route loopt u langs de mooie Spaanse kust.

Santiago de Compostella
Camino de Santiago
Camino de Santiago

De weg naar Santiago de Compostella

Met ADE - Actief door Europa, kunt u de wandelroute opdelen in drie wandelvakanties. In deze drie wandelvakantie loopt van het Franse stadje Navarrenx door de Pyreneeën naar het Spaanse Pamplona en richting de Spaanse provincie La Rioja. Onderweg ervaart u de geschiedenis van de regio en zult u vele oude gebouwen, kastelen en kerken tegenkomen die een bezoek waard zijn. Vanuit La Rioja volgt u de Sint-Jakobsschelpen van de Camino de Santiago richting León, onderweg loopt u door het prachtige heuvelachtige Spaanse landschap en komt u verschillende kleine en grotere dorpen tegen waar u even een pauze kunt inlassen.

Vanuit León begint u aan de laatste derde en etappe van de tocht naar Santiago de Compostella, wandelt door het Spaanse landschap, langs koren velden, over heuvels en door de Miño-vallei vanaf Monto de Gozo heeft het eindpunt inzicht. Vanaf hier ziet u de torens van de kathedraal van Santiago de Compostella en is het nog een klein stukje naar de beroemde stad.

In welk seizoen kunt het beste de pelgrimstocht afleggen?

De wandelspecialisten van ADE raden aan om in het voor- of najaar de wandelvakantie naar Santiago de Compostella te maken. In de zomer kan het zeer warm zijn in de Spaanse binnenlanden, daarnaast is het vaak drukker in de maanden juli en augustus.

Tijdens uw wandelvakanties wordt u goed verzorgt in fijne authentieke hotels en hostels. Iedere ochtend staat het ontbijt voor u klaar en over het diner hoeft u zich ook geen zorgen te maken, bij vele overnachtingen is dit voor u geregeld. De enkele keer dat u in de stad verblijft kunt u zelf kiezen waar u gaat dineren. Ook bagagetransporten zijn geregeld en u wordt naar u hotel gebracht als er geen hotel is in het eindpunt van de dag.

wandelen natuur Polen

Alle wandelbestemmingen

Bekijk alle wandelbestemmingen van ADE - Actief door Europa! Van Polen tot Spanje en van Nederland tot Italië...

7-daagse wandelvakantie eifelsteig

Vragen?

Heeft u vragen over de Camino de Santiago of een andere wandelvakantie, neem dan contact op met de wandelspecialisten van ADE.