8-daagse wandelvakantie Wachauer

Donau, Duitsland

  • Prachtige wijn en boomgaarden
  • Mooie boottouren
  • Teeltgebied abrikozen
  • Donau, prachtig schone rivier
  • Melk, leuke plaats met veel bezienswaardigheden
  • Spitz, dorpje op 520 meter hooggelegen
Aggtein Wachauer
8 daagse wandelvakantie Wachauer
8 daagse wandelvakantie Wachauer
8 daagse wandelvakantie Wachauer
midi pyreneen
8-daagse wandelvakantie Wachauer Durmstein
Bekijk alle fotos (45 )

In Wachau is de Donau nog wonderbaarlijk schoon, met het zachte klimaat en de steile opknopingen is het gebied ideaal voor de wijn en boomgaarden, al met al dus een prachtig beeld. Deze wandelweek leidt in de voetsporen van het wandelpad Welterbesteig Wachau. Bij de gevarieerde wandelpaden geniet u volop van fantastische uitkijkposten op een van de oudste cultuurlandschappen in Oostenrijk. Langs ruige rotsen en stijle heuvels dwaalt u door de wijngaarden om u reis te vervolgen. Met een bijzonder schoon landschap en gezellig authentieke dorpjes is dit naast de wijn werkelijkwaar fantastisch. Deze tour is eigenlijk gewoon puur genieten!

Karakter van de tour:
Deze wandeling voert u over goed aangelegde wandelpaden en geasfalteerde bergwegen. De bergen in Wachau zijn niet hoog, maar soms wat steil. Deze wandelvakantie biedt u een combinatie van natuur en bezienswaardigheden. Op deze route is ook u hond van harte welkom! Neemt u uw hond mee? Laat het ons weten in verband met de hotels.

Dag 1: Individuele aankomst Krems

Dit is de eerste dag van uw wandelvakantie en deze dag begint in Krems. U kunt een mooie wandeling maken rond om Krems en in de avond lekker uit eten.

Dag 2: Krems - Dürnstein

Afstand ca. 12 km

Vandaag gaat u hoog door de wijngaarden wandelen waar u een prachtig uitzicht heeft op de mooie blauwe rivier Donau, Krems en op het klooster Göttweig. U kunt door de heuvels wandelen naar Dürnstein of via het veel belovende Talweg naar Dürnstein.

Dag 3: Dürnstein - Weißenkirchen

Afstand ca. 16 km

Vanaf Dürnstein reist u met de boot over de Donau naar Rosatz. Aankomen wandelt u langs een gebied waar de abrikoos wordt geteelt en u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de Alpen. Er is ook de mogelijkheid om door de bossen en boomgaarden te lopen langs de Donau. In Weißenkirchen volgt u de Weinwanderweg door de wijngaarden.

Dag 4: Rustdag Weißenkirchen

Omgeven door de zonnige heuvels en het groene bos ligt het plaatsje Weißenkirchen. De kleine dorpjes wösendorf en St. Michael vormen samen met Weißenkirchen de grootte wijnbouw van de gemeente Wachau. Weißenkirchen biedt vele mogelijkheid zoals musea's, mooie paden en natuurlijk de mooie rivier de Donau. probeer eens een glas wijn uit Wachau te proeven, deze wijn krijgt u maar eens per jaar dus geniet er van!

Dag 5: Weißenkirchen - Spitz

Afstand ca. 12 km

De wijnweg leidt u Weißenkirchen uit. Als u door het bos loopt is het eerste instantie behoorlijk stijl, uiteindlijk bovenaan bereikt u een ontzettend mooi uitzichtspunt met een grandioos uitzicht. U heeft ook de keuze door de wijngaarden te lopen, langs de Donau, door het beroemde wijndorp Spitz.

Dag 6: Spitz - Melk

Afstand ca. 15 km

U vaart vandaag over de Donau door Maria Langegg. Aangekomen bij het gewelde uitzichtpunt moet u de kans niet laten liggen om even te genieten. Bergafwaarts volt u de weg naar Aggsbach, vanaf daar gaat u met de bus naar Melk.

Dag 7: Melk - Krems

In melk moet u zeker weten even een kijkje nemen bij Stit met zijn fantastiche tuin voordat u aan boord van het schip gaat.

Dag 8: Individueel vertrek

De laatste dag is aangebroken en u vertrekt vandaag naar huis, het is ook mogelijk uw reis te verlengen.

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Wachauer?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse wandelvakantie Wachauer.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 5.0
Reisbescheiden: 8.0
7.0
Goed met wat akkefietjes
Op vakantie in Jul 2019
Prachtige routes Goede hotels Info soms wat summier Moeilijkere bagagetransfers Vouchers niet steeds geldig
Lees meer