8-daagse wandelvakantie Erzgebirge

Saksen, Duitsland

  • Wandelen door voormalig Oost-Duitsland met een vleugje Tsjechië
  • Standplaatshotel in kuuroord Oberwiesenthal
  • Inclusief halfpension
  • Bezoek Annaberg-Buchholz
  • Maak een tochtje met de stoomtrein
wandelen actief
Rotspartij Oybin
Kabelbaan bij Oberwiesenthal
Notenkraker Oberwiesenthal
erzgebirge-kleinbahn-oberwiesenthal
Oude ambachten Erzgebirge Saksen
Bekijk alle fotos (7 )

Wandelen in Duitsland en Tsjechië

Geniet van de wandeltochten rond de Fichtelberg, met de mooiste vergezichten in een prachtige natuur, de beste voorwaarden voor een heerlijke wandelvakantie!

De wandelroute voert u door de omgeving van Oberwiesenthal, voormalig Oost-Duitsland, over de hoogste berg van het Erzgebergte, de Fichtelberg, over de Keilberg (Klinovec), de Kammweg en Gottesgab (Bozi Dar). Zo wandelt u over de duits-tsjechische grens en weer terug. En vergeet als aandenken niet een orginele Notenkraker uit Oberwiesenthal mee te nemen!

Tijdens deze wandelvakantie is uw standplaats het Fichtelberghaus met een voortreffelijke panoramische ligging op ca. 1.215 m op de Fichtelberg, daarboven is slechts de hemel…. 
De unieke ligging van dit moderne 3-sterrenhotel, in 1999 op de oorspronkelijke plaats herbouwd, biedt u met de liefdevol ingerichte kamers, werkelijk hemelse rust. Het is sfeervol ingericht met onder andere de open haard kamers in de gastenlounge en een heerlijk gourmetrestaurant. In de keuken wordt met veel inheemse producten traditioneel, lokaal en Boheems gekookt. Geniet in de gemoedelijk ingerichte vertrekken van een traditioneel biertje uit Saksen en Bohemen. De wellness-oase met sauna, whirlpool en solarium, massage en andere wellness toepassingen biedt ontspanning na een fraaie wandeling.

Karakter van de wandelvakantie:
Niveau 2. Lichte stijgingen en soms geen, m.u.v. de laatste etappe.

Dag 1: Individuele aankomst in Oberwiesenthal

Aankomst in Oberwiesenthal en transfer naar het hotel op de Fichtelberg.

Dag 2: Natuurpad Hochmoor

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 150 m

Wandeling over een natuurpad door het Hochmoor en vervolgens naar Klinovec (Keilberg), met zijn 1244 meter de hoogste berg van het Erzgebergte. Van daar naar beneden naar Oberwiesenthal en met de kabelbaan de Fichtelberg op. Alternatief: ophalen op de Keilberg, dan slechts 11 km zonder afdaling.

Dag 3: Kammweg

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 150 m

De wandeling brengt u over de Kammweg naar het Talsperre Cranzdal en op de Bärenstein. De Kammweg is een van de nieuwste kwaliteitswandelroutes van Saksen, voluit de Kammweg Erzgebirge-Vogtland geheten. Aan het einde van de route van vandaag transfer naar uw hotel.

Dag 4: Annaberg-Bucholz

Met het openbaar vervoer reist u naar Annaberg-Bucholz, waar een stadsbezichtiging volgt. De ca. 7 km. lange stadsrondleiding voert u langs de Annenkirche, het Erzgebirgsmuseum en Silberbergwerk. Aan het eind van de middag reist u met het openbaar vervoer weer terug naar het hotel.

Dag 5: Bozi Dar

Afstand ca. 19 km

Wandeling naar Bozi Dar ('het Godsgeschenk') en van daaruit verder over de Christkindlweg, een vermakelijk route en niet alleen voor kinderen.

Dag 6: Tellerhäuser

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 330 m

Vandaag brengt de wandeling u naar Tellerhäuser en na aankomst op de Anton-Günther-Weg keert u weer terug. Naar keuze kunt u worden opgehaald in Tellerhäuser, dan is de wandeling slechts 8 km en zonder stijging.

Dag 7: Oberwiesenthal

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 440 m

Met de kabelbaan gaat u naar Oberwiesenthal en met de historische stoomtrein naar Neudorf. Op de rondweg geniet u van prachtige uitzichten. Hierna keert u weer terug naar het startpunt, met de smalspoor- en kabelbaan terug naar het hotel. Naar keuze kunt u worden opgehaald in Neudorf, de wandeling kan ingekort worden.

Dag 8: Oberwiesenthal - individuele thuisreis

Helaas, het einde van uw wandelvakantie is aangebroken. Na het ontbijt keert u op eigen gelegenheid huiswaarts.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Erzgebirge?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.