Wandelen in Groot-Brittannië!

Een wandelvakantie in Groot-Brittannië is een echte aanrader. Niet alleen vindt u hier een een grote variatie aan natuur en cultuur maar ook de gastvrijheid van de bevolking maakt uw wandelvakantie tot een ware belevenis. Misschien is het weer niet altijd zonnig maar de gematigde temperaturen zijn ideaal voor een wandelvakantie. Er zijn vele wandelroutes en paden die prima worden onderhouden en de bewegwijzering is er heel goed.

ADE "Actief door Europa" heeft voor u enkele wandelvakanties geselecteerd in het mooie Schotland. Hier wandelt u langs lochs (meren) en door glens (valleien) met vaak zicht op de bergtoppen van de Schotse Hooglanden. De bekendste wandelroute van Schotland is de West Highland Way. De wandelroute van de Great Glen Way is een stuk rustiger evenals die van het Fife Coastal Path. Vooral bij de Fife Coastal Path lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De wandelvakanties varieren qua niveau maar zijn nooit zwaar. En natuurlijk is bagagevervoer tijdens de wandeldagen inclusief.

Geniet van een wandelvakantie in Groot-Brittannië met ADE "Actief door Europa" !

St. Andrews Schotland
beinglas-farm Schotland
Fife Coastal Path Schotland
Bekijk alle fotos (4 )

Wandelvakantie Groot-Brittannië!

Een actieve vakantie in Groot-Brittannië is absoluut een aanrader. ADE "Actief door Europa" heeft gekozen voor de volgende wandelvakanties in Schotland.

West Highland Way
De West Highland Way is de bekendste wandelroute van Schotland. U loopt van het zuiden naar het noorden vanaf Milngavie bij Glasgow en eindigt in Fort William. De West Highland Way is in totaal 154 km lang. De route loopt door het Loch Lomond National Park, de wildernis van Rannoch Moor en eindigt vlak bij Ben Navis Mountain. Deze populaire route is goed bewegwijzerd en wordt door vele wandelaars bezocht. U zult dus zeker niet alleen zijn. U verblijft in goede 3 sterren hotels of B&B's en natuurlijk is bagagevervoer inclusief.

Great Glen Way
De Great Glen Way is een lichtere, iets gemakkelijkere wandelroute, die van Fort William naar Inverness gaat. De wandelroute is in totaal ca. 127 km lang en begint bij het Oude Fort van Fort William. Dan loopt u langs het het Caledonisch Kanaal. Onderweg passeert u Loch Lochy, Loch Oich, en Loch Ness. De route eindigt bij Kasteel Inverness. Tips voor onderweg zijn: beklimming van Ben Navis Mountain en beklimming van de trap van Neptunus bij het Caledonisch Kanaal. Na een vrij gemakkelijk begin zijn er halverwege een aantal steile hellingen en u loopt door bossen. Ook hier verblijft u in goede 3 sterren hotels of B&B's en ook hier is bagagevervoer inclusief.

Fife Coastal Path
Het Fife Coastal Path is een van de officiële Great Trails van Schotland en ca. 183 km lang. Het Fife Coastal Path verbindt de riviermondingen Forth en Tay met elkaar. U loopt door de gevarieerde landschappen van het schiereiland en provincie Fife. De route verbindt enkele van de meest pittoreske voormalige vissersdorpjes van Schotland en de thuisbasis van golfmekka St. Andrews ook bekend om zijn oude universiteit. Daartussen liggen kilometers aan goudgele stranden, aantrekkelijke bossen en natuurreservaten, zoals Cullaloe Nature Reserve in Burntisland, het Dumbarnie Nature Reserve, en het Kilminning Coast Nature Reserve (achter Crail) en het Tentsmuir Nature reserve (voorbij St Andrews en Leuchars). De geschiedenis is overal, van voormalige kolenmijnen tot verwoeste kastelen en de pictische en prehistorische gravures in de Wemyss-grotten. U start in de industriestad Leven. Ook hier verblijft u in goede 3 sterren hotels of B&B's en is bagagevervoer inclusief. De route is over het algemeen licht met af en toe een helling maar desondanks verrassend contrastrijk en soms voelt het zelfs afgelegen.