8-daagse wandelvakantie Hoogtepunten van Mallorca

Mallorca, Spanje

  • Kunstenaarsdorpjes Valldemossa en Deia
  • Prachtige westkust en boottocht Sa Calobra
  • Sinaasappel hoofdstad Soller
  • Sfeervolle Orientdal midden in de Serra Tramuntana
  • Levendig Palma de Mallorca
  • Charmante overnachtingen in boetiekhotels en finca's.
Mallorca kust van Deia wandelaars
Mallorca bewegwijzering
Mallorca Valldemossa
Mallorca kathedraal van Palma de Mallorca
Mallorca Kust Cala Tuent
Mallorca Pt Soller de tram
Bekijk alle fotos (11 )

Wandelvakantie op Mallorca!

Tijdens deze wandelweek beleeft u zondermeer het "Beste van Mallorca": elke dag een nieuwe, schilderachtige wandelroute, gevarieerde landschappen zover het oog reikt en typische Mallorcaanse dorpjes. Inderdaad van het ene hoogtepunt naar het andere! U zult versteld staan van de diversiteit van dit zonnige eiland in de Middellandse zee.
U start met het bijzondere bergdorp Valldemossa, geliefd bij vele beroemdheden. De ruige westkust biedt vanaf de wandelwegen heerlijke vergezichten over de kust en de zee. Sóller, de hoofdstad van de sinaasappels, staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes. Vooral in de vruchtbare Oriënt-vallei worden veel ingrediënten geteelt die u ook ter plaatse op geheel eigen wijze bereidt worden. De vallei kunt u bereiken tijdens een wandeling door het imposante berglandschap van de Serra de Tramuntana. De grote finale wacht u in de hoofdstad Palma, de moderne en tegelijkertijd traditionele eilandmetropool.

Tijdens deze wandelvakantie kunt u niet alleen prachtige wandelingen verwachten, maar overnacht u ook in bijzondere accommodaties. ADE heeft een prachtige selectie comfortabele boetiek- en finca-hotels voor u gemaakt. Ver weg van de grote vakantiehotels komt u hier helemaal tot rust. De meeste accommodaties hebben een prachtige tuin met een zwembad waar het heerlijk ontspannen is na de gemaakte wandelingen.

Karakter van de tour:
Tijdens de dagwandelingen ontdekt u de klassieke wandelroutes van Mallorca, waarvoor u in goede lichamelijke conditie moet zijn. U wandelt over goede, deels steenachtige wandelpaden. Voor de wandeling van Valldemossa naar Deia is een zekere tred vereist en u dient geen last te hebben van hoogtevrees.

Dag 1: Individuele aankomst in Valldemossa

Op eigen gelegenheid reist u naar het kunstenaarsdorp Valldemossa dat idyllisch ingebed ligt in de bergen van de Serra de Tramuntana. Treed in de voetsporen van Frédéric Chopin en George Sand door een wandeling te maken door de levendige straten met talloze cafés en galerieën. In de tuin van het beroemde Charterhouse is het heerlijk vertoeven.

Dag 2: Valldemossa - Deia

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 830 m

Met uitzicht op het prachtige silhouet van Valldemossa, wandelt u ontspannen door de olijfgaarden voordat u verder gaat over oude houtskoolbranderpaden dieper de bergen van de Tramuntana in. Vanaf deze paden kunt u genieten van adembenemende vergezichten op de kust helemaal tot aan Palma. Via hooggelegen paden en de spectaculaire aartshertog Johann Reitweg gaat het naar het volgende kunstenaarsdorp: Deia.
Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 3: Deia - Pt. Soller / Soller

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 430 m

Voordat u aan uw wandeling naar Sóller begint, adviseren wij u een omweg te maken naar de baai van Deia. Hier nodigt het kristalheldere, glinsterende water u uit een duik te maken. Nadat u lekker bent opgefrist klimt u door vruchtbare velden omhoog naar de oude postweg. Deze weg leidt u door aangenaam schaduwrijke steeneikenbossen naar Sóller, naar de vallei van de sinaasappels. Wandeltijd: ca. 5 uur.

Dag 4: Wandeling Sa Calobra

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 990 m

Een korte transfer brengt u naar de Mirador de ses Barques. Hier heeft u een mooi uitzicht op de baai van Pt. Soller. Ontspannen loopt u op uw gemak door het authentieke boerenland naar een finca, voor een glas vers geperste sinaasappelsap. Gesterkt kunt u dan de Cami Costera beklimmen waarbij u op de top wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Een van de mooiste kustpaden van het eiland voert u naar het kiezelstrand van Cala Tuent en vervolgens naar Sa Calobra, waar u de indrukwekkende Torrent de Parais kunt bewandelen. Een boottocht langs de kust brengt u terug naar Pt. Soller. Wandeltijd: ca. 4 tot 4,5 uur.

Dag 5: Pt. Soller / Soller - Orient/Alaró

Afstand ca. 13 km
Hoogteverschil ca. 990 m

Vandaag staat een van de wandelklassiekers op Mallorca op het programma. Onder begeleiding van de geur van sinaasappel verlaat u Sóller en al snel arriveert u in de koele canyon van Biniaraix. Op de terrasvormige pelgrimsroute met uitzicht op Sóller, klimt u omhoog naar de Pass de L`Ofre. Vanaf hier kunt het Cuber-reservoir en de machtige Puig Major zien. De afdaling vindt plaats over een oud herderspad naar de plaats Orient, ook wel de boomgaard van Mallorca genoemd. Wandeltijd: ca. 5,5 uur

Dag 6: Wandeling Castell d'Alaró

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 510 m

Tijdens een ontspannen rondwandeling verkent u de Oriënt-vallei met zijn boomgaarden en kuddes schapen. Over mooie terraspaden en vele trappen en met uitzicht op het schilderachtige landschap loopt u naar het Castell d`Alaró, een bekend bedevaartsoord. Ons advies: probeer zeker de lokale specialiteiten van Finca Es Verger voordat u terugkeert naar Orient. Details: ca. 4 uur

Dag 7: Orient/Alaró - Palma de Mallorca

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 680 m

De route voert u door dichte steeneikenbossen tot aan het hoogplateau van de Penyals d`Honor. Hier kunt u genieten van prachtige uitzichten op de groene vallei van Orient. Onderweg naar Bunyola kunt u al een glimp opvangen van de kust bij Palma de Mallorca. Maak een ritje met het nostalgische treintje "Red Lightning" om dan al snel te arriveren in Palma. Dompel uzelf onder in het levendige leven van de hoofdstad Palma. Een prachtige eindbestemming van uw wandelvakantie over Mallorca. Wandeltijd: ca. 5 uur

Dag 8: Individuele terugreis of verlenging

Uw wandelvakantie over Mallorca is ten einde. Op eigen gelegenheid reist u naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Nederland. Natuurlijk kunt u uw vakantie ook verlengen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Hoogtepunten van Mallorca?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.