Reisverhaal: 8x Hotspots aan de Côte de Nacre

Fijne zwembaden, indrukwekkende invasiestranden en een enthousiast animatieteam: vakantiegaste Carolien Visschers beleefde met haar gezin een heerlijke strandvakantie in Frankrijk op camping Côte de Nacre. Deze week tipt Carolien haar favoriete hotspots aan de kust van Normandië!

Reisverhaal ViaLora Cote de Nacre
Mont Saint-Michel Reisverhaal ViaLora
Normandië Reisverhaal ViaLora

Omaha Beach

Over de ideale vakantiebestemming hoefde het gezin van vier niet lang na te denken. ,,Onze zoon van acht heeft veel belangstelling voor historische gebeurtenissen als D-Day. Door alle verhalen was hij enorm benieuwd naar de invasie en wilde hij – net als de rest van de familie - de stranden wel eens met eigen ogen zien. Toen wij de ondergrondse bunkers, grote tanks en hoge caissons voor ons zagen, waren we diep onder de indruk. Op deze plek liepen de geallieerde soldaten, met gevaar voor eigen leven, het strand op...”

Mont Saint-Michel & Saint-Aubin-sur-Mer

,,Natuurlijk brachten we ook een bezoek aan de Mont Saint-Michel, een rotsachtig eiland waar elke veertien dagen het springtij plaatsvindt. Omdat we van alles over het eiland en het kerkje wilden weten, gingen we op pad met een gids. Een interessante excursie, die heel leuk was voor de kinderen! Wat we zoal zagen? Hoge golven, steile kliffen en het beeld van de heilige Michaël, dat boven het eiland uittorent. Een schitterend gezicht! In de stad Saint-Aubin-sur-Mer liepen we over de boulevard en aten we een hapje in een strandtent. Een echte aanrader: het uitzicht over de Atlantische Oceaan is fantastisch!”

Fossielen

,,We reden met onze kids naar een locatie toe waar ze prehistorische vondsten konden bekijken: ‘Les Falaises des Vaches Noires’ aan de noordkust in Normandië. Eén van onze kinderen is gek op fossielen en alles wat daarmee te maken heeft. Tijdens het strandjutten hebben we dan ook goed gespeurd naar schelpen en resten van vissen en reptielen! Het waren mooie stranden, de omgeving is prachtig! Of we nog gezwommen hebben? Het was op dat moment nét iets te koud om te zwemmen.”

Houlgate

Op een zonnige vakantiedag bezochten de avonturiers de charmante badplaats Houlgate. Daar vergaapten ze zich aan een schitterend zandstrand, gekleurde vakwerkhuizen, groene heuvels en elegante villa’s uit de 19de eeuw. ,,Omdat je overal statige gebouwen tegenkomt, kan je in Houlgate nog altijd genieten van de goede, oude tijd. Toen de zon scheen, hebben we er heerlijk in een T-shirt op een terras gezeten. We reden door tot de havenstad Honfleur en gingen vervolgens terug naar de camping." Daar gingen ze - bij hun ruime stacaravan - gezellig barbecueën met hun vrienden. ,,Onze vrienden waren - net als wij - met hun kids op vakantie. Het mooie was dat de kinderen geweldig met elkaar konden spelen. Al met al was het een fantastische dag!”

Pegasus Bridge & Juno Beach

,,Tijdens onze vakantie hebben we ook het invasiestrand Juno Beach en de Canadese begraafplaats bezocht. Daar liggen honderden Canadese soldaten begraven. We waren diep onder de indruk.” Vervolgens gingen ze het Juno Beach Centre in en kregen ze uitleg van een vrijwilliger. ,,Die kon heel beeldend vertellen. Zijn verhaal maakte veel indruk, want de rillingen liepen over onze ruggen. In Ranville bekeken we de Pegasus Bridge, de brug die tijdens D-Day het eerste doelwit was van de geallieerde landing. Beslist de moeite waard!"

Zwemmen & ravotten

,,Vanuit Nederland reden we in zeven à acht uur naar onze camping Côte de Nacre toe. Het binnenzwembad was heerlijk warm en niet heel groot. Voor onze ‘zonnige’ vakantiedagen was het buitenzwembad ideaal, als de zon zich niet liet zien, was het bad vaak nét iets te koud. Wel zag het bad er netjes uit en hield het badpersoneel goed toezicht."

Fantastische tijd

,,Overdag gingen de kinderen vaak naar het animatieteam, dat in de recreatieruimte allerlei activiteiten organiseerde. Zo mochten ze zich voor de kinderdisco verkleden en een pruik opdoen. "Ze zongen met z’n allen Franse liedjes, daar kijken ze heel leuk op terug!”

Dit jaar viert het gezin van vier vakantie op camping Les Alicourts. ,,We zijn allemaal erg benieuwd naar de camping, want deze ligt in de Loirevallei en daar zijn we nog nooit geweest. We kunnen niet wachten om de rivier en de mooie kastelen te bekijken!”

Fietsen camping le Petite Camargue

Fietsen in Normandië

Als tip geeft Carolien mee: ,,Neem goede wandelschoenen mee, zodat je gemakkelijk over het strand kunt lopen. Een fiets is ook handig, de omgeving van de Normandische kust is schitterend!”