9-daagse fietsvakantie Allgäu Fietsroute

Beierse Alpen, Duitsland

  • Uitdagende fietsreis door het Voor-Alpenland
  • Vanaf de Bodensee tot aan Füssen en terug
  • Bezoek de kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau
  • Door een heuvelachtig landschap
Allgäu Fietsroute
8-daagse fietsvakantie Allgäu Fietsroute
Allgäu Fietsroute
Allgäu Fietsroute
Allgäu Fietsroute
Allgäu Fietsroute kaart
Bekijk alle fotos (14 )

Uitdagende fietsvakantie rondje Lindau!

Voor degene die iets meer uitdaging zoeken in een fietsvakantie raden wij deze 9-daagse fietsreis door de Allgäu aan. U start vanaf de Bodensee in de rijksstad Lindau en maakt een onvergetelijke rondrit door de Allgäu. U volgt goed uitgestippelde fietsroutes door het Voor-Alpenland en u zult genieten van de lokale keuken zoals de Allgäuer Kässpatzen en Nonnenfürzle om sterk aan de volgende etappe te starten.

Laat u betoveren door de wereldberoemde kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau bij Füssen en het meer Forggensee. Een rustdag inplannen in deze streek is geen overbodige luxe.

Karakter: De fietstocht loopt grotendeels over rustige wegen en deels over onverharde fietspaden. Omdat de tocht door het heuvelachtige Voor-Alpenland gaat worden vlakke stukken afgewisseld door stukken met lichte en sterke stijgingen en afdalingen. Om gemakkelijk te fietsen raden wij een e-bike aan. Een goede basisconditie wordt aanbevolen.

Dag 1: Individuele aankomst in Lindau

De fietsvakantie begint in Lindau aan de Bodensee. Beleef het historische centrum van de havenstad met de vuurtoren en de Beierse leeuw.

Dag 2: Lindau - Oberstaufen

Afstand ca. 55 km

De eerste fietsdag gaat over de Bodensee-Königssee-Radweg. Deze tocht gaat langs grazige Alpenweiden met vrolijke koeien waar u zult genieten van het panoramische uitzicht op de Allgäuer Alpen.

Dag 3: Rondtour in Oberstaufen

Geniet van een prachtige dag in de Allgäu. Laat de fiets een dagje staan en neem de bergtrein naar de berg de Hochgrat. Vanaf bijna 1800 meter geniet u van een panoramisch uitzicht over de Allgäu. Als u liever ontspant, trakteer uzelf dan op een welnessdag in het waterpark Aquaria. Met de Oberstaufen-Card zijn er vele attracies inclusief tijdens uw verblijf. Beleef de zonnige Allgäu op een ontspannen manier!

Dag 4: Oberstaufen - Nesselwang

Afstand ca. 50 km

Door het dal van de Konstanzer Ach fietst u naar de grote Alpsee welke mooi is gelegen tussen glooiende heuvels. Neemt u hier even een verfrissende duik! Hierna fietst u langs de Grünten, die door de opvallende ligging ook als bewaker van de Allgäu bekend staat. Tevens komt u vandaag op het hoogste punt van de fietsvakantie, op 1000 meter bij Oy-Mittelberg. Kort hierna bereikt u Nesselwang.

Dag 5: Nesselwang - Füssen

Afstand ca. 40 km

U bereikt bijna de Forggensee, het grootste stuwmeer van Duitsland. In Füssen bezoekt u het Hohe Schloss, de voormalige zomerresidentie van de Augsburgse prins-bisschoppen. Als alternatief kunt u een uitstapje maken naar het sprookjeskasteel Neuschwanstein, het beroemde kasteel van Ludwig II.

Dag 6: Füssen - Kempten

Afstand ca. 70 km

Vandaag ondervindt u een paar stijgingen op de route door het Kemptener Wald, maar onderweg kunt u goed uitrusten bij diverse restaurants. Kempten werd als Cambodunum door de Romeinen gesticht en behoort tot de oudste steden van Duitsland. De abdij van Kempten moet u zeker gezien hebben.

Dag 7: Kempten - Isny - Wangen im Allgäu

Afstand ca. 65 km

Vandaag doet u het Württembergse deel van de Allgäu aan. De fietsroute verloopt langs een stilgelegde spoorlijn, waardoor de stijging naar de Europese waterscheiding tussen Rijn en Donau makkelijk te fietsen is. Over de Oberschwäbische barokstraat fietst u verder naar Wangen.

Dag 8: Wangen im Allgäu - Lindau

Afstand ca. 45 km

Halverwege de laatste dagetappe belandt u in één van de belangrijkst hopteeltgebieden in Duitsland. Kort hierna verandert het landschap in appelbomen en fruitplantages. In Kressbronn komt u aan bij de Bodensee, waarvan u de oever volgt tot aan eilandstad Lindau.

Dag 9: Terugreis vanaf Lindau

Na het ontbijt is het einde van ue fietsvakantie. U kunt ook verlengen in Lindau.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 9-daagse fietsvakantie Allgäu Fietsroute?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie Allgäu Fietsroute.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.7
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.3
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.7
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.3
Bezienswaardigheden: 8.3
Reisbescheiden: 7.0
10
Een waardevolle herinnering
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2022
Wij hebben een geweldige vakantie gehad. Er is niets op aan te merken. Hele mooie routes gefietst, de hotels waren helemaal goed en schoon, de plaatsen waar we aankwamen waren heel leuk om te bezichtingen, die hadden we zelf nooit gevonden. Wij hebben genoten. En het smaakt zeker naar meer. Bedankt voor de organisatie.
8.0
Leuke vakantie
Jong (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
GPS-route stemt niet altijd overeen met de wegbeschrijving. Dat brengt soms verwarring, zonder gps zal het trouwens moeilijk zijn om de juiste weg te vinden. Hotels waren ok.
8.0
Goed verzorgd enkel sommige hotels konden beter ( slaap gelegenheid )
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
Onze vakantie was prachtig met zeer mooie uitzichten en mooie meren waar ge een frisse duik in kunt nemen wij hadden prachtig fietsweer ( aanrader ) Enkel de routes vonden wij dat deze beter mochten bewegwijzerd zijn vorig jaar hadden wij met ADE de fietsvakantie aan de Chiemsee gedaan deze was goed bewegwijzerd met stikkers in kleur dit hadden wij nu ook verwacht maar al bij al zijn toch tevreden PS: deze route is zeker 2 fietsjes waard en voor senioren zeker aanraden met E bikes .
Lees meer