8-daagse fietsvakantie 1e deel Donau

Donau, Duitsland

  • Fietsen langs het 1e deel van de Donau
  • Van Donaueschingen tot Donauwörth
  • Langs Ulm met prachtige binnenstad
  • Licht niveau fietsroutes
Donau - Ulm
Donau - Obermarchtal
Donau eerste deel
Donau - Ulm
Donau Donaueschingen
Donau - Fridingen
Bekijk alle fotos (20 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Donaueschingen – individuele aankomst

Volgens de Romeinen gold de bron in het park van het kasteel Fürstenberg als de bakermat van de Donau. Een indrukwekkend kasteel in de stijl van de Belle Epoque met een belangrijke historische collectie en moderne werken van schilder- en beeldhouwkunst.

Dag 2: Donaueschingen – Mühlheim/Fridingen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

De fietstour gaat vlotjes door naar de Baar-plateau richting Pfohren (Entenburg). Immendingen kunt u met het kwelwater van de Donau een uniek natuurspektakel waarnemen. Hier verdwijnt de rivier een groot deel van het jaar in de kalksteen. Bij Tutllingen wordt het dal smaller en fietst u richting uw eindbestemming van vandaag.

Dag 3: Fridingen - Scheer/Sigmaringen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag begeleidt u de Donau door de indrukwekkend schilderachtige Donauvallei die deze in de loop van de tijd heeft gecreëerd. Kalkstenen kliffen van meer dan 100 meter hoog, waarop je altijd een kasteel of ruïnes kunt zien, begeleiden vandaag uw fietstocht. In Sigmaringen wacht u een stukje levende geschiedenis met kasteel Hohenzollern. Het wordt nog steeds bewoond door de koninklijke familie.

Dag 4: Sigmaringen - Ehingen/Obermarchtal (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Rustig volgt u de loop van de rivier tot net na Hundersingen, waar u zeker een stop moet maken bij openluchtmuseum Heuneburg om u onder te dompelen in de wereld van de Kelten. Kort voor uw etappebestemming, Riedlingen, passeert u de historische hangende tuin van Neufra. Als het open is, is het een bezoek waard!

Dag 5: Obermarchtal - Ulm (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

U volgt de Donau of besluit de omweg via Blaubeuren te maken. Daar ontspringt een bron in de Blautopf, die tevens het begin markeert van een groot grottenstelsel. De intense kleur van het water lijkt alsof het geverfd is. De Blau neemt je mee naar de Zwabische stad Ulm met de hoogste kerktoren ter wereld. De klim over de 768 treden is lang, maar wordt beloond met een fantastisch uitzicht op de Alpen.

Dag 6: Ulm - Lauingen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag fietst u tussen Ulm en Lauingen van stad naar stad, allemaal wonderschoon behouden. In Elchingen ontdekt u de bedevaartkerk, Günzburg biedt de Liebefrauenkirche in Rococostijl.

Dag 7: Lauingen - Donauwörth/Wörnitzstein (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vertrek naar Höchstädt (Pfalzgravenkasteel). Het nationale park Donau-auen en het pittoreske Donauwörth bij de Wörnitz-uitmonding. De ooit zo belangrijke handelsroute Nürnberg - Augsburg laat prachtige openbare gebouwen achter en zeker de moeite waard is het Käthe-Kruse-poppenmuseum.

Dag 8: Donauwörth - Individuele terugreis

Einde van uw fietsvakantie. U kunt natuurlijk ook verlengen naar Passau!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie 1e deel Donau?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid