8-daagse fietsvakantie 1e deel Donau

Donau, Duitsland

  • Fietsen langs het 1e deel van de Donau
  • Van Donaueschingen tot Donauwörth
  • Langs Ulm met prachtige binnenstad
  • Licht niveau fietsroutes
Donau - Obermarchtal
Donau - Ulm
Donau Donaueschingen
Donau - Ulm
Donau - Mühlheim
Donau - Obermachtal
Bekijk alle fotos (20 )

Fietsen langs de jonge Donau

Fietsen langs de rivier de Donau is echt een plezier. Voornamelijk vlakke routes leiden u door idyllische rivierlandschappen en pittoreske dorpjes. De ene culturele bezienswaardigheid volgt na de andere langs deze zeer goed ontwikkelde fietspaden. Traditionele dorpen met een middeleeuws karakter en baroksteden langs de Donau zorgen voor de unieke romantische sfeer van deze tour.

In het eerste deel van de fietstour kunt u fietsen vanaf de bron van de Donau in Donaueschingen richting Ulm, met haar prachtige binnenstad en de hoogste kerktoren van de wereld aan de gotische kathedraal. Het tweede deel brengt u naar Regensburg en Passau. Uw bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed van de oude stad Regensburg is zeker zo gedenkwaardig als de grootse afsluiting in de St. Stephan kathedraal, tussen de Donau, Inn en Ilz gelegen stad Passau. De Donau kent een heerlijke afwisseling voor fietsers. De drie routes tussen Passau en Donauschingen zijn ideaal te combineren in een 14-daagse fietstour.

Niveau van de fietstour:
Grotendeels vlak parcours, voornamelijk op fietspaden. Er zijn enkele korte stijgingen/dalingen. Er zijn ook langere stukken op verdichte onverharde wegen en kleinere gedeeltes door bossen. Zelden fietst u over wegen met minder of meer verkeer. De tussenstops liggen vaak op hoger gelegen gedeeltes, beschut tegen hoog water. Goede bewegwijzering is aanwezig.

Dag 1: Donaueschingen – individuele aankomst

Volgens de Romeinen gold de bron in het park van het kasteel Fürstenberg als de bakermat van de Donau. Een indrukwekkend kasteel in de stijl van de Belle Epoque met een belangrijke historische collectie en moderne werken van schilder- en beeldhouwkunst.

Dag 2: Donaueschingen – Mühlheim/Fridingen

Afstand ca. 50 km

De tour gaat vlotjes door naar de Baar-plateau richting Pfohren (Entenburg), in de Immendingen Donauversinkung - hier wordt de rivier verzonken tot poreuze kalksteen. Tussen Fridingen en Beuron verstoren noch de auto, noch de trein uw fietsplezier.

Dag 3: Fridingen - Scheer/Sigmaringen

Afstand ca. 50 km

De adembenemende Donaubres. De beroemde benedictiënabdij nodigt u uit om te rusten. Tussen torenhoge kalkstenen kliffen slingert de rivier en het fietspad naar Sigmaringen. In het bewoonde paleis wacht u een fascinerende rondleiding.

Dag 4: Sigmaringen - Ehingen/Obermarchtal

Afstand ca. 55 km

U fietst langs de Donau tot aan Zwiefaltendorf. Het is de moeite waard een omweg te maken naar het benedictijnse klooster Zwiefalten met mooie barok en Rococo architectuur. In Obermarchtal wacht het volgende barokklooster.

Dag 5: Obermarchtal - Ulm

Afstand ca. 50 km

U verlaat de Donau en fietst door het dal van de Ur-Donau tot Blaubeuren. Achter het klooster bevindt zich het beroemde Blautopf, het begin van een groot grottensysteem. Uw doel is Ulm met de hoogste kerktoren van de wereld, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft.

Dag 6: Ulm - Lauingen

Afstand ca. 50 km

Tussen Ulm en Lauingen fietst u van stad naar stad, allemaal wonderschoon behouden. In Elchingen vindt u de Wallfahrtskerk, Günzburg biedt de Liebfrauenkirche in Rococostijl.

Dag 7: Lauingen - Donauwörth/Wörnitzstein

Afstand ca. 45 km

Vertrek naar Höchstädt (Pfalzgravenkasteel). Het nationale park Donau-auen en het pittoreske Donauwörth bij de Wörnitz-uitmonding. De ooit zo belangrijke handelsroute Nürnberg - Augsburg laat prachtige openbare gebouwen achter en zeker de moeite waard is het Käthe-Kruse-poppenmuseum.

Dag 8: Donauwörth - Individuele terugreis

Einde van uw fietsvakantie. U kunt natuurlijk ook verlengen naar Passau!

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie 1e deel Donau?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.