8-daagse fietsvakantie 2e deel Donau

Donau, Duitsland

  • Het 2e deel van de beroemde Donauradweg
  • Van Donauwörth tot Passau
  • Met prachtige dalen en historische steden
  • Licht niveau fietsroutes
Donau - Passau
Donau - Kelheim
Donau - Passau
Donau Weltenburg
Donau - Kelheim
Donau Regensburg
Bekijk alle fotos (13 )

Het tweede deel van de Donauradweg!

Fietsen op de rivier de Donau is echt een plezier. Voornamelijk vlakke routes leiden u door idyllische rivierlandschappen en pittoreske dorpjes. De ene culturele bezienswaardigheid volgt na de andere langs deze zeer goed ontwikkelde fietspaden. Traditionele dorpen met een middeleeuws karakter en baroksteden langs de Donau zorgen voor de unieke romantische sfeer van deze tour.

In het eerste deel van de fietstour kunt u fietsen vanaf de bron van de Donau in Donaueschingen richting Ulm, met haar prachtige binnenstad en de hoogste kerktoren van de wereld aan de gotische kathedraal. Het tweede deel brengt u naar Regensburg en Passau. Uw bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed van de oude stad Regensburg is zeker zo gedenkwaardig als de grootse afsluiting in de St. Stephan kathedraal, tussen de Donau, Inn en Ilz gelegen stad Passau. De Donau kent een heerlijke afwisseling voor fietsers.

Niveau van de tour:
U fietst door een vlak landschap met de Donau naast u.

Dag 1: Donauwörth/Wörnitzstein – Individuele heenreis

Startpunt is bij Donauwörth. Dit was één van de belangrijkste handelswegen tussen Nürnberg en Augsburg die de Donau kruist. Tot op de dag van vandaag herinneren prachtige herenhuizen aan het belang en de rijkdom van de stad.

Dag 2: Donauwörth/Wörnitzstein - Ingolstadt

Afstand ca. 65 km

U fietst richting Neuburg, waar een wandeling door de prachtige oude binnenstad of een bezoek aan het kasteel dat boven de stad troont, zeker de moeite waard is. De bestemming van vandaag is Ingolstadt met de oude vestingwerken, waar de Beierse bierzuivelheidswet meer dan 500 jaar geleden werd uitgevaardigd.

Dag 3: Ingolstadt - Abensberg

Afstand ca. 50 km

U fietst door de Donau-Auen, grotendeels langs de rivier, naar Bad Gögging. Vanaf hier is het nog maar een paar kilometer naar Abensberg. Hier is een liefdevol gerestaureerde historische oude stad. Vergeet u, wanneer u hier bent, niet de biertuin van de Hundertwasserbrouwerij Kuchlbauer te bezoeken?

Dag 4: Abensberg - Regensburg

Afstand ca. 35 km

U fietst langs de Abens en de Donau naar het kasteel Weltenburg, waar u een heel bijzonder natuurspektakel wacht: de Donaukloof, waar de Donau zich een weg heeft gegraven door een massieve Jurarots. Vandaag vaart u per schip door de Donaukloof naar Kelheim en vandaar reist u verder naar Regensburg.

Dag 5: Regensburg - Straubing

Afstand ca. 55 km

De Donau kronkelt door de wijde vlakte en u fietst er rustig langs. Neem een korte pauze in het walhalla, dat Koning Ludwig I heeft gebouwd, voordat u aankomt in Straubing, de belangrijjkste stad in de regio Gäuboden, de etappebestemming van vandaag. Hier vindt iedere zomer het Gäubodenfest, een populair volksfeest, plaats.

Dag 6: Straubing - Deggendorf

Afstand ca. 40 km

Al snel bereikt u vandaag Bogen, dat bekend staat om de vondst van een beeld van de zwangere Madonna. De reis gaat verder door Pfelling en Mariaposching en uiteindelijk bereikt u de poort naar het Beierse woud: Deggendorf, waar gotiek en barok de oude stad kenmerken.

Dag 7: Deggendorf - Passau

Afstand ca. 55 km

Onderweg komt u langs de historische plaats Vilshofen, die u misschien kent van de Aswoensdagtoespraak. Al snel bereikt u vandaag uw bestemming, de stad met de drie rivieren en de voormalige bisschoppelijke residentie van Passau. Sluit uw reis af met een wandeling door de oude stad.

Dag 8: Passau - Individuele terugreis

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, dan adviseren wij u verlengingsnachten te boeken of één van onze vakantiewoningen te huren.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie 2e deel Donau?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.