8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden

Elbe, Duitsland

  • Het begin van de Elberadweg
  • Vanuit het mooie Praag naar Dresden
  • Fietsen langs de Elbe en de Moldau
  • Ruim de tijd om Praag en Dresden te ontdekken
  • Overwegend vlak met enkele lichte stijgingen
8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden
Bekijk alle fotos (6 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Praag - Individuele aankomst

Reizigers met auto wordt aangeraden om aan te reizen in Dresden en vervolgens onze transfer naar Praag nemen. Deze dag neemt u een avondwandeling over de Karelsbrug.

Dag 2: Praag - Stadswandeling

In de "Gouden Stad" zijn talrijke bezienswaardigheden waar u van kunt genieten. Bezoek de Praagse burcht met het Koninklijk Paleis, het beroemde Wenceslausplein of neem een duik in het uitgaansleven van Praag, met zijn rijke culturele aanbod.

Dag 3: Praag - Melnik (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De tocht voert u langs de rivier de Moldau. Vanaf de kasteelheuvel in Melnik geniet u van een prachtig uitzicht op de samenvloeiing van de Moldau en de Elbe. Melnik is het centrum van de Boheemse wijnbouwregio.

Dag 4: Melnik - Leitmeritz (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Via Roudnice bereikt u de vestingstad Terezin (Theresienstadt). Vanaf hier is het slechts een paar kilometer naar de bestemming van Litomerice (Leitmeritz) met zijn prachtige herenhuizen.

Dag 5: Leitmeritz - Decin (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Ongeveer 20 km is het van Usti nad Labem (Aussig). Onderweg kunt u de ruïnes van Schreckenstein op de rechteroever van de Elbe op een 100 meter hoge klif bewonderen. In de namiddag bereikt u Decin, in de buurt van de Duits-Tsjechische grens.

Dag 6: Decin - Pirna (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U passeert de grens naar Duitsland en al snel ziet u de schilderachtige kliffen van de Elbzandsteengebergtes. De rivier de Elbe leidt u langs de vesting Königstein. Bezoek de indrukwekkende burcht van August de Sterke en geniet van het betoverende uitzicht op de Elbe-vallei.

Dag 7: Pirna - Dresden (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

Na het passeren van kasteel Pillnitz fietst u naar Dresden. U passeert het "Blauwe Wonder" en de kastelen langs de Elbe. Vanwege de korte afstand is er tijd om de oude binnenstad van Dresden te bezoeken.

Dag 8: Terugreis of verlenging

Terugreis of verlenging in Dresden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Praag - Dresden.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.4
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 7.4
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.2
Route: 8.8
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 8.8
Reisbescheiden: 8.6
9.0
We hebben ervan genoten!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
We hebben een hele fijne vakantie gehad, ook geluk met het weer (geen regen onderweg). We hadden ook nog extra dagen in Dresden, de combinatie stad, landelijk gebied en natuur is een goede combinatie. De tour was prima te rijden. Een enkele keer een lastig stukje, bijv. over een drukke weg met auto’s. Maar dat is dan maar kort. Vantevoren dachten we dat je maar een paar uurtjes per dag fietst: dat is alleen de laatste dag zo. Verder ben je de hele dag onderweg. Je bent ook tijd kwijt met het zoeken van de weg (van en naar de hotels), ook soms verkeerd rijden, plekken zoeken voor eten en drinken (er was veel dicht in de dorpjes in Tsjechië). Maar dat is verder niet erg. De fietstocht is heel leuk. Alleen beetje jammer dat er dan ‘s avonds weinig tijd over is om de dorpjes te verkennen. Zorg wel voor een goede Nederlandstalige navigatie-app, bijvoorbeeld Komoot. Het is niet te doen om de weg te vinden vanuit het dikke boekwerkje dat je krijgt (dat ook gedateerd is), met heel veel tekst en kleine lettertjes. Ook heb je een navigatie-app nodig om het hotel te vinden, of de volgende ochtend weer het fietspad. De beschrijving is vaak onvoldoende. Niet elk hotel was goed, bijv. Ludmila was echt ondermaats qua ontbijt, uitstraling en locatie. Jammer is dat we niet op tijd een gastenpas hebben gekregen bij een hotel, waarmee we gratis of met korting de veerpontjes konden gebruiken, die op de route lagen. Die kregen we pas in het hotel in Pirna, toen hadden de we pontjes al gehad. Vergeet verder niet om Tsjechisch geld mee te nemen, hier geldt de euro niet en met een pinpas betalen kan op weinig plaatsen. Dit was niet vermeld in de reispapieren. Alles bij elkaar: deze reis is echt een aanrader, maar zorg voor de goede voorbereiding.
6.0
De fietsvakantie is goed voorbereid
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Het is een mooie fietstocht; qua afstanden goed te doen; de informatie is helder. Ik was minder tevreden over de locatie en service van hotel Expo in Praag. Te ver van de stad en vanaf 22 uur 's avonds niets meer te verkrijgen....ook geen automaat. Dat vind ik niet van deze tijd. Het hotel Ludmila in Melnik mag m.i. niet meer op de lijst. De mensen super aardig maar zowel locatie als verzorging erg beroerd. De vloerbedekking vies en bobbelig vanwege vochtproblemen; gordijnen zonder haken, gaten in de deur, de hitte niet weg te krijgen, ramen kunnen open maar is onwenselijk vanwege de ligging aan de grote drukke weg en stank van een tankstation naast de deur. Dikke onvoldoende!!!! Daarom waardeer ik de reis met 2 punten minder dan ik normaal zou hebben gedaan. De andere hotels waren prima.
9.0
Afwisselend en mooi!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
De afwisseling tussen de stedentrips Praag en Dresden en de mooie fietsroute hiertussen heeft gemaakt dat we veel gezien en ervaren hebben. Eigenlijk meerdere vakanties in één vakantie. Prima beoordeling krijgt deze reis van ons.
Lees meer
9.0
Een goed voorbereide reis
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2022
Van de deelnemers welke aan deze fietsvakantie deelnamen, totaal 8 personen, waren wij de enigen , via uw organisatie, de een compleet pakket informatie hadden.
9.0
Plezierig en uitstekend geregeld
Op vakantie in Augustus 2019
Praag is erg toeristisch, er is veel te zien. Wij hebben genoten van de fietstocht, de eerste dag was een regendag, maar dat vergeet je bij aankomst in het hotel. Ons eerste hotel van de fietstocht was erg apart, de tijd had daar stilgestaan (en de stofzuiger was er nooit ontdekt). De andere hotels waren uitstekend, ook qua ligging in het centrum van de stadjes. Wij hebben genoten van onze reis, de afstanden zijn ook op een stadsfiets goed te doen. Toch zou ik de volgende keer een fiets huren, i.p.v. zelf meenemen. De huurfietsen zagen er super uit en andere reizigers waren er positief over. De rivier kabbelde mooi, veel natuurschoon om te bewonderen. Dresden is een gezellige stad, heeft een open en gemoedelijke sfeer.
Lees meer