9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg, Dresden - Maagdenburg

Elbe, Duitsland

  • Het meest klassieke gedeelte van de Elbe-Radweg
  • Van Dresden naar Maagdenburg
  • Bauhaus architectuur in Dessau
  • Grotendeels door voormalig Oost Duitsland
Elbe Radweg Klassiek Dresden overzicht
Wittenberg-centrum Elbe
fietsvakantie elberadweg foto
Elbe Radweg Klassiek Moritzburg
Basteibrug Sächsiche Schweiz-© TMG Sachsen
Elbe Radweg Klassiek Torgau
Bekijk alle fotos (17 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Dresden

Uw start van de fietsvakantie is in de historische stad Dresden. In de namiddag ontvangt u uw huurfietsen (indien gereserveerd) en krijgt u belangrijke informatie. Benut u tevens de tijd om de prachtige stad Dresden te verkennen. Bekende bezienswaardigheden zijn natuurlijk Zwinger, Frauenkirche en Semperoper.

Dag 2: Dresden - Rondrit Sächsische Schweiz (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Direct langs de Elbe voert de Elberadweg u naar het barokke kasteel Pillnitz en verder stroomopwaarts naar de ruige rotsen van het Ertsgebergte. Een korte omweg over de Bastei-rotsen wordt beloond met een heerlijke uitzicht over het gebergte en de Elbestroming. Vanaf Bad Schandau is het mogelijk om per trein terug te reizen naar Dresden (niet inclusief).

De dagafstand is ca. 45km wanneer per trein teruggereden wordt naar Dresden.

Dag 3: Dresden - Meissen (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

In de schilderachtige steegjes van de historische binnenstad van Meissen is het heerlijk struinen. De Albrechtsburcht of de wereldberoemde Meissner Porseleinkunst zult u ongetwijfeld bezichtigen. In een romantisch Elbedal fietst u door langs het wijngebied van Saken. En in Radebeul herinnert men zich de geschiedenis van Karl May.

Dag 4: Meissen - Riesa (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Aan de Elbe-oever voert de Elberadweg u verder door het Saksische wijngebied. Probeert u onderweg de regionale wijnen uit en struin door het slotpark van het barokke Diesbar-Seusslitz Slot.

Dag 5: Riesa - Torgau (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Stroomafwaarts gaat het verder naar de Elbestad Mühlberg met het voormalige Sixtijner klooster. Het Treblitzscher Bomenpark met flora uit wel 5 continenten zult u niet snel vergeten. Niet veel verder ligt de stad Torgau met het kasteel Hartenfels, het Renaissance-Gemeentehuis en de oudgothische St. Marien Kirche, waarin Katharina Luther begraven is.

Dag 6: Torgau - Wittenberg (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Onderweg naar Wittenberg ontmoet u de kastelen Lichtenberg en Pretzsch. In de Lutherstad Wittenberg volgt u de sporen van Martin Luther. De Lutherhal herbergt de grootste verzameling ter wereld uit de geschiedenis van de Reformatie. De oude binnenstad is liefdevol gerestaureerd en temidden van de charmante winkeltjes en restaurants voelt u de magie van deze stad.

Dag 7: Wittenberg - Dessau (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Vanaf Wittenberg fietst u verder richting het noorden. Na een paar kilometers duikt u in het Wereldcultuurerfgoed van het Wörlitzer Tuinenrijk - een enorm parklandschap in Engelse stijl. Vervolgent lonkt Dessau met de in de 20er jaren door Walter Gropius opgerichte Bauhaus stroming. Breng een bezoek aan de academie en de Bauhaus villa's.

Dag 8: Dessau - Maagdenburg (ca. 85 km)
Afstand ca. 85 km

De etappe voert door beschermde natuurgebieden met een rijkdom aan flora en fauna. U passeert de zoutstad Schönebeck en bezoekt in Bad Salzelmen de oudste zoudwaterbronnen van Duitsland. Uiteindelijk arriveert u in de Domstad Maagdenburg, tegenwoordig een van de belangrijkste binnenhavens van oostelijk Duitsland. Bezoek ook de Dom, het Rathaus en de groene citadel Friedensreich Hundertwassers.

Dag 9: Terugreis vanaf Maagdenburg

Einde van uw fietsvakantie. U kunt uiteraard uw fietsvakantie verlengen langs de Elbe richting Hamburg of blijf nog een paar dagen in de mooie stad Maagdenburg!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg, Dresden - Maagdenburg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg, Dresden - Maagdenburg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.3
Locatie/gebied: 7.7
Hotels: 8.2
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.2
Route: 7.8
Dag-tot-dagprogramma: 7.5
Bezienswaardigheden: 7.3
Reisbescheiden: 7.3
8.0
Een heerlijke reis
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Het was een prachtige tocht. Wel hadden we vaak moeite , om de weg te vinden (ondanks de bewegwijzering) en moesten we heel vaak hulp van inwoners vragen. Vooral een stadje in- of uitkomen van of naar het hotel , was soms lastig. De te rijden afstanden waren soms erg kort en een paar keer (aan het begin en het eind) wel weer erg lang. De tocht van Dessau naar Magdeburg was , omdat we verschillende keren verkeerd waren gereden, bijna 100 km. De plaatsjes waar we logeerden, waren niet altijd even interessant, zoals Riesa, Torgau of Dessau, wellicht zou er iets aan de fietsafstanden kunnen worden gedaan. Het gebeurde wel dat we om 2 uur al in het hotel waren, terwijl er in het stadje niet veel te bekijken was. De hotels waren zonder uitzondering prima met een heerlijk ontbijt. De gehuurde fietsen waren ook uitstekend. En dan het weer, we hebben geboft, het was alle dagen "Kaiserwetter".
8.0
Voldeed aan de verwachtingen.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
De hotels voldeden aan onze verwachtingen. De fietstocht konden wij zonder problemen maken dankzij onze GPS-tracker. Zonder dit hulpmiddel was het lastiger geworden. Het informatieboekje (van bikeline) verkregen van Rückenwind is veel te gedetailleerd. Wij geven en de voorkeur aan 1x a4 per dag met bv: neem de rechter Elbeoever. Onderweg ziet u vandaag .... Na 20 km kunt u met de pont oversteken en daar uw weg vervolgen. Het is daar wel heuvelachtiger etc. etc. Wij hadden onze eigen fietsen mee en moesten met de trein terug van Magdeburg naar Dresden. Geen probleem. Alleen wisten wij niet dat je de fietsen VER van te voren moet reserveren anders kunnen ze niet mee in de trein. Een tip voor anderen dus. De verdeling over de week kan evenwichtiger. De ene dag 30 km en de andere dag 85 km. In Riessa is werkelijk niets te beleven.
7.0
Fijne vakantie maar geen spectaculaire omgeving
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
1e dag was veruit de mooiste in de omgeving van Dresden. Verder naar het noorden valt de omgeving tegen (Stadje Meißen is wel prachtig). Vrij vlak en eentonig landsxhap. 2 Laatste dagen richting Magdeburg waren wel mooi. Onderweg nog veel dorpjes met primitieve infrastructuur en slechte wegen. Hotels waren prima op 2 na, die waren echt ondermaats (3 sterren?). Voorlichting voorafgaand aan de trip was zinvol en prettig. Routes zijn goed te volgen middels de bordjes van de Elberadweg. We hadden geen hotels met balkon of terras waar we buiten konden zitten of ontbijten, dit viel wat ons betreft tegen.
Lees meer
8.0
Mooie route
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Prima fietsroute erg rustig.
10
Alles verliep heel soepel en was goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Was onze 1e fietsvakantie. Is heel goed bevallen, prima e-bikes. Fietspaden waren over het algemeen goed en heel rustig
9.0
Super verzorgd en geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2020
We vonden het een mooie en goed verzorgde vakantie. Prachtige natuur, plaatsen onderweg en accommodates. Het personeel van de hotels was erg aardig , je voelde je thuis. Het was ook spannend om iedere dag naar een nieuw onderkomen uit te kijken. Het eten was over het algemeen erg goed, lustte je van een dagmenu iets niet, dan was dit geen probleem. Een paar opmerkingen die we (iets) minder fijn vonden. De op de site en in de gekregen brochure aangegeven (ca) kilometers klopten al de eerste dag niet, verder ook nooit. Je moest iedere dag 10-15 km erbij tellen. Daarom had je soms minder tijd om onderweg ook meer bezienswaardigheden op te zoeken. Het zou ook fijn zijn als je het Elberadboek al thuis gehad had. Om alles iedere avond weer voor de volgende dag te bekijken en de route uit te zoeken kostte soms veel tijd. Je was namelijk al de hele dag onderweg geweest en moe. Dit zou je al thuis voor (voorlopig) kunnen bereiden. Al met al een mooie vakantie!
Lees meer
8.0
Alles was goed verzorgd en geregeld !
Op vakantie in Juli 2019
Perfecte route beschrijvingen naar de hotels en alle behorende administratieve handelingen en hotel documenten ! De steden waren goed gekozen qua afstanden onderling , en de ELBE radweg was ook overal goed aangegeven met logo ! Alle hotels in de fiets - steden waren zonder meer goed , en makkelijk te vinden . Met name DRESDEN :: ons laatste hotel MARITIM aldaar was echt zeer luxe en had ook een perfecte ligging aan de ELBE !! Een minpuntje toch : door de extreme hitte buiten , het was overdag tegen de 40 gr, vooral de eerste 3 dagen :: waren de hotelkamers ook warm ---omdat er geen airco was , of die niet goed werkte. Slechts in een hotel ( in Wittenberg ) was een ventilator in de kamer, terwijl deze eigenlijk in alle hotelkamers bij deze hoge temperaturen toch wel aanwezig had moeten zijn !
Lees meer