werratal

7-daagse fietsvakantie Werra-Radweg

Hessen, Duitsland

  • Fietstour langs de Werra
  • Van Meiningen tot Hann.Münden
  • Inclusief Eisenach met de Wartburg
  • Keuze uit 3 categorien overnachtingen
Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag. Let op: voor fiets- en wandelvakanties rekenen wij €40 reserveringskosten.
werratal
7-daagse fietsvakantie werra meiningen
hannover munden
7-daagse fietsvakantie Werra-Radweg
7-daagse fietsvakantie werra eschwege
7-daagse fietsvakantie Werra-Radweg
Bekijk alle fotos (11)

Bloembollen, zoudwinning en culturle hoogtepunten staan centraal in deze fietsvakantie langs de Werra in Hessen en Thüringen. Vanaf het hogere Rennsteig gebied in Thüringen slingert de Werra, schilderachtig ingebed tussen de Rhön en het Thüringer Woud. Op uw weg naar de Drie-Rivieren-Stad Hannoversch Münden, waar u zich met de Fulda en Weser verenigd, doorkruist u pittoreske vakwerkjuwelen, kuuroorden, residentie- en beroemde cultuursteden.

Geniet vanaf Meiningen van zo'n 250 kilometer goed uitgeschilderde fietspaden met slechts en paar stijgingen en uniforme, duidelijke bewegwijzeringen. Een goede basisconditie is aan te raden. U kunt de fietsreis iedere zondag starten, andere dagen op aanvraag. U heeft een gratis parkeerplek bij uw starthotel in Meiningen.

Wilt u eens bijzonder overnachten tijdens uw fietsvakantie? Dan kunt u naast de standaard of comfort categorie hotels ook kiezen voor unieke Charmehotels. Hierbij kunt u denken aan varkwerkhotels, romantische hotels, kasteelovernachtingen, bijzonder ingerichte hotels of met een historische sfeer. U overnacht in Meiningen in Hotel Sächsischer Hof, Bad Salzungen in het Hurhaus am Burgsee, in Dankmarshausen in het Waldschlösschen, in Eisenach Hotel Kaiserhof, in Eschwege het bijzondere Schloss Wolfsbrunnen en Hann. Münden Hotel Alte Windmühle.

Dag 1: Individuele aankomst in Meiningen

Start van uw fietsvakantie in Meiningen met haar mooie vakwerkhuizen en de Bertholdsburg. Uw hotel in de historische Theaterstad Meiningen biedt u een uitstekende uitgangspositie.

Dag 2: Meiningen - Bad Salzungen

Afstand ca. 43 km

U start uw fietsvakantie met het fietsen langs de Werra langs Wasungen met zijn verdedigingsmuren omringde vakwerk-binnenstad tot in de kuurstad Bad Salzungen. Beleef de vitaliserende werking van de in Duitsland unieke Keltische baden en laat u de avond met een wandeling door de bezienswaardige binnenstad uitluiden.

Dag 3: Bad Salzungen - Dankmarshausen

Afstand ca. 40 km

U fietst verder tussen de zuidhellingen van Thüringen en de indrukwekkende toppen van de Rhön. Gun uzelf een pauze in de historische binnenstad van Vacha. Al snel bereikt u Heringen, beroemd door het Werra-Kalibergbaumuseum. Hier kunt u toeren op de "Monte Kali", de van ver zichtbare zoutwinningberg. Uw hotel in Dankmarshausen bevindt zich aan de voet van deze zogenaamde Zuckerhutes.

Dag 4: Dankmarshausen - Eisenach

Afstand ca. 37 km

Vele meren en natuurgebieden liggen langs uw fietsroute naast de bochtrijke Werra, en al snel is Eisenach bereikt. Neemt u hier voldoende de tijd voor het bezichtigen van de beroemde Wartburg en bezoek ook de highlights van de stad zoals het Bachhaus en het Lutherhaus.

Dag 5: Eisenach - Eschwege

Afstand ca. 58 km

Lievelijk slingert de rivier sich door een heerlijk middelgebergte, voorbij aan rechtop staande kalkkliffen en middeleeuwse dorpen en steden. In Creuzburg en Treffeurt zult u zeker een wandeling moeten maken door de romantische steegjes van de gedenkwaardige binnensteden. Zeer bijzondere vakwerkkunst toont zich in Eschwege, uw huidige dagdoel.

Dag 6: Eschwege - Hann. Münden

Afstand ca. 59 km

Kunst langs de fietsroute: Sculpturen van bekende kunstenaars staan op de oevers in het Werra-Meissner-Land. Plan een verfrissende tussenstop in het Sole-Bewegungsbad van Bad Sooden-Allendorf. Door het land van de kersen bij Witzenhausen fietst u verder naar Hann.Münden, met een gesloten middeleeuws stadsbeeld en het kasteel. Luidt uw dag uit met een stadswandeling.

Dag 7: Terugreis vanaf Hann. Münden

Vandaag eindigt uw fietsvakantie na het ontbijt. U kunt uiteraard verlengen in Hann.Münden of u fietst verder langs de Weserradweg!