6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren

Mecklenburg Vorpommern, Duitsland

  • Fietsvakantie door het land van 1000 meren
  • Met standplaats Waren aan de Müritz
  • Overnachtingen in 4-sterren hotels
  • Ontdek het Mecklenburgse Merengebied en fiets door het Nationale park Müritz
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
Muritz
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Waren

De met meren zoals de Müritz, de Kölpin- en Tiefwarensee omgeven stad is voor de komende dagen uw gastheer. Hier treft u het Müritzmuseum als grootste zoetwater-aquarium van Duitsland aan. Typische noordelijke baksteengebouwen zoals de St. Marienkerk of Waren's oude stadshuis zorgen voor de rijke atmosfeer in de oude binnenstad. Restaurants, café's en barretjes nodigen uit voor een gezellige avond.

Dag 2: Fleesensee en Kölpinsee (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

"Land van de duizenden meren" wordt het Mecklenburgse Merengebied ook wel genoemd. U leert vandaag twee van de talrijke meren kennen en beleeft een maritime sfeer aan de oevers. Uw fietsroute leidt door uitgerekte dennenbossen en tot het bizonreservaat Damerower Werder. De leuke plaatsjes Klink, Malchow en Damerow markeren de etappe op uw weg naar Waren.

Dag 3: Müritz Nationaalpark en boottocht (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Met een beetje geluk ontdekt u meer- of steenadelaars in de hemel, tijdens uw huidige dagetappe door Müritz Nationaalpark. De natuur tekent zich sprookjesachtig en toont zich bijna zonder menselijke invloeden. Bij Boek neemt u de boot naar Röbel om vervolgens weer terug te gaan naar Waren. Als alternatief kunt u ook blijven zitten op de boot om Waren te bereiken.

Dag 4: Rond de Torgelower See (ca. 27 km)
Afstand ca. 27 km

De Torgelower See behoort tot het gelijknamige natuurgebied. Knoestige eiken en beuken domineren delen van het land in de oeverregio's. Een in het meer liggend en mer dan 150 jaar oud eiland dient voor aalscholvers als thuisbasis. Historische gebouwen zoals het Herenhuis Torgelow getuigen van menselijke bouwkunsten die het land vormen. In de Feldsteinkerk in treft u muurschilderingen uit de 13e eeuw aan.

Dag 5: Ludorf, rond om de Müritz (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Leer met de Müritz het grootste aansluitende, op Duitse bodem gelegen meer kennen. Uw tour voert voorbij aan vakwerk- en baksteengebouwen en langs de dopren Rechlin, Ludorf, Röbel en Klink. Naar wens gaat u bij Röbel terug naar Waren met de boot. Na het ontbijt kunt u huiswaarts keren of u verlengt uw fietsvakantie in Waren!

Dag 6: Vertrek naar huis of verlenging

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie. Wilt u hier nog wat langer verblijven? Geen probleem extra nachten zijn op aanvraag bij te boeken!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Mecklenburgse Meren?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid