6-daagse fietsvakantie Korte Rügen tour

Oostzee, Duitsland

  • Ontdek het eiland Rügen per fiets
  • Start- en eindpunt Stralsund
  • Nationale Park Jasmund met de beroemde krijtkusten
  • Bezoek Prora (Kraft durch Freude)
  • Dag etappes van ca. 35 tot 58 km
Korte Rügen tour
Ostsee - Rugen Seelin
fietsvakantie rugen
6-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
6-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
6-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
Bekijk alle fotos (14 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Stralsund

U start uw fietsvakantie in Stralsund. De middeleeuwse oude stad is een UNESCO Werelderfgoed en nodigt u uit om te ontspannen en te wandelen. U overnacht in Stralsund.

Dag 2: Stralsund - Trent / Wittow of omgeving (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

De fietsdag begint met het oversteken van de Rügendam naar het eiland Rügen. U fietst langs de westkant van het eiland naar het noorden. U kunt overnachten in Trent, Bohlendorf, Wiek, Breege, Juliusrug of omgeving. De ferry naar het schiereiland Wittow is niet inbegrepen.

Dag 3: Tour naar Kaap Arkona (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Vanuit uw hotel maakt u een tour naar Kaap Arkona. Kaap Arkona is een geliefde excursie en u heeft ruim de tijd om alles te bekijken. U overnacht weer in uw hotel in Trent / Wittow en omgeving.

Dag 4: Trent of Wittow - Sassnitz (ca. 59 km)
Afstand ca. 59 km

Via het "Lange Moor" gaat de fietstocht naar het noordoosten van Rügen. Hier voert de weg u door het Nationaal Park Jasmund met de mooie beukenbossen en de beroemde krijtrotsen zoals de "Königsstuhl". Uiteindelijk bereikt u Sassnitz voor de overnachting.

Dag 5: Sassnitz -Putbus of omgeving (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km

U fietst vanuit Sassnitz naar het zuiden en komt langs de kolos van Prora dat zich over ca. 5 kilometer uitstrekt alvorens u bij de badplaats Binz komt. Een stukje verder ligt Sellin. Dan gaat het verder in westelijke richting naar Putbus. U kunt vanaf Sellin rechtstreeks naar Putbus fietsen of een omweg maken langs het schilderachtige Mönchgut in het zuidoostelijke puntje van Rügen. In Putbus of omgeving overnacht u.

Dag 6: Putbus - Stralsund - terugreis of verlenging (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

De fietstour gaat verder naar het zuidwesten en via mooie paden en authentieke dorpen fietst u terug naar Stralsund waar uw fietsvakantie eindigt. Wij adviseren u een verlengingsnacht in Stralsund te reserveren om een bezoek te brengen aan het Ozeaneum.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 6-daagse fietsvakantie Korte Rügen tour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse fietsvakantie Korte Rügen tour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.4
Locatie/gebied: 8.6
Hotels: 7.9
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.6
Route: 8.1
Dag-tot-dagprogramma: 8.1
Bezienswaardigheden: 7.9
Reisbescheiden: 8.6
8.0
Alles prima verzorgd , ook communicatie met plaatselijke organisatie verliep prima. Wifi verbinding in aantal hotels liet te wensen over
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Prima vakantie gehad
10
Goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Mooie en verzorgde vakantie
8.0
Aan te raden fietsvakantie
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Juli 2023
ADE heeft alles goed georganiseerd. Routebeschrijving was onmiddellijk beschikbaar in het eerste hotel. Ook het bagagetransport was altijd heel keurig op tijd. Voor de wegbeschrijving is een GPS-app wel noodzakelijk. Enkel op basis van de beschrijving in het boekje, is de weg moeilijk te vinden. Met GPS is het wel heel makkelijk en goed volgbaar. Wat de route betreft: je komt heel mooie plaatsen tegen en meestal is de route heel mooi. Soms is het wel een eindje langs een grotere weg, dat is wel een beetje jammer. Maar zeker aan te raden!
Lees meer
9.0
Rondje Rügen is de moeite waard
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2023
Wat betreft langdurig parkeren op de startplek mag er iets meer duidelijkheid zijn. Dat hadden we niet helemaal goed begrepen maar is naar tevredenheid opgelost. Wij hadden een NL talige routeboek waar de routes duidelijk omschreven staan. Het werkt toch iets anders dan knoopunten in NL maar de reis is zeer de moeite waard! Westelijke kant wel om denken dat je niet zomaar ergens een terrasje hebt voor een bakkie onderweg. Afwisselend van rustiek aan de westkant naar toeristisch aan de oostkant. Mooie en grote verscheidenheid aan hotelaccommodatie, prachtige omgeving, bosrijk, al het water, de granenvelden, goede restaurants overal. Garantie voor heerlijke vakantie
8.0
Fijne vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Wij hebben het super fijn gehad In het kantoor was iemand die ons de route op onze fietscomputer heeft gezet Super blij mee. De afstanden waren prima te doen Mooie natuur Lekker gezwommen in zee Een tip koffie voor onderweg Wel overal lekker geluncht onderweg
8.0
Goed geregeld!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in April 2023
Alles was goed geregeld ik ben al weer op zoek naar deze vorm van vakantie houden op de fiets.
Lees meer
8.0
Prachtige en afwisselende fietsvakantie.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Het begon met een prachtige kamer in het hotel in Stralsund. Het plaatsje is erg leuk om doorheen te wandelen. De eerste dag fietsen aan de westkant is wat eentonig (maar wel mooie boerderijen), daarna werd de omgeving afwisselend. De extra overnachting, waardoor we twee keer 's middags aan het strand konden liggen, was voor ons een schot in de roos. De laatste overnachting was wat ver van de bewoonde wereld. Wel in een mooi natuurgebied mét een heel goede restaurant in het hotel. De laatste dag eindigde in Stralsund. Stralsund hadden we al verkend, daarom was het jammer dat we lang op onze koffers moesten wachten.
9.0
Ga voor electrisch :)
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Augustus 2022
Wij (redelijk sportief) hebben een fantastische vakantie op het prachtige Rügen gehad. Wat is het daar mooi! Eigenlijk zouden wij hier niet al te enthousiast over dit prachtige eiland moeten schrijven. Waarom niet? Omdat het in veel gebieden nog zo mooi en ongerept is. Lege strandjes, bossen waar je twee uur fietst zonder een mens tegen te komen, weilanden waar je je in een schilderij van van Gogh waant... Wij, wars van massatoerisme, hadden weinig moeite rustige plekken te vinden. Natuurlijk zijn er ook drukke toeristische plaatsen (bijvoorbeeld Kap Arkona en de Koningsstoel) , waar wij gillend zijn weggerend (gefietst). Er blijven genoeg mooie plekken over. Wij hopen oprecht dat Rügen de oude , soms vervallen, panden die overal op het eiland te vinden zijn , koestert. Het authentieke maakt Rügen juist zo bijzonder. Het zou zo jammer zijn wanneer men kiest voor de modernisering in de architectuur, iets dat wij op sommige plaatsen al zagen gebeuren. We dwalen af... Weet u nog dat wij deze beoordeling begonnen met 'redelijk sportief'? Met dit in ons achterhoofd kozen wij super stoer voor de normale fietsen (want :" we zijn hartstikke sportief dus geen electrische fietsen voor ons!") . Man oh man....wat hebben wij ons verkeken. Onze tip is dan ook: ga voor de electrische fiets. Het gebied is werkelijk fantastisch maarrrrrr redelijk heuvelachtig. Gevoelsmatig geniet je met de electrische variant nóg meer van de omgeving. Wij moesten namelijk regelmatig even uitpuffen en elkaar wijsmaken dat dit toch echt de juiste keuze was geweest (not) om vervolgens weer de strijd aan te gaan tegen de heuvels. Eigen schuld.... Hebben we verder niets te zeuren? Nou ... een beetje. Wij kozen voor het standaard hotel pakket en 3 van de 4 hotels waren prima. Het hotel in Sassnitz was helaas wat minder. Authentiek, daar houden we van. Maar dit hotel was daarin iets te ver doorgeschoten (lees; oud/geen werkende stopcontacten/een kamer die zich het best laat omschrijven als 'voorraadkast' zonder de voorraad). Jammer. Wel leuk om vanuit Sassnitz een boottocht te maken. Wij deden dat met onze fietsen (van Sassnitz naar Binz) en hebben zo een stukje fietsroute afgesneden. Niet doorvertellen hè? Nog een tip; boek nog een extra nachtje in Stralsund op de laatste dag. Los van het feit dat het een prachtige stad is , hoef je niet eerst 50 km te fietsen om bij je voertuig te komen om vervolgens dezelfde dag nog aan de terugreis te beginnen naar het (vlakke) Nederland. Dit om te voorkomen dat je extra vakantiedagen op moet nemen om bij te komen. Uw chef zal mij dankbaar zijn voor deze tip. Onze beoordeling is wat langer dan gepland. We hadden het ook kort kunnen houden; Resumé: Fantastisch mooi eiland ! Niet twijfelen met boeken; DOEN! (wel electrisch)
8.0
Prima verzorgde reis
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Goede hotels en mooie routes. Wij hebben een fijne vakantie gehad. Klimmetjes zijn op een gewone fiets soms wel pittig, redelijk conditie wel nodig.
Lees meer
8.0
prima verzorgd
Op vakantie in Mei 2022
We hebben het erg leuk gehad. We vonden het heel leuk om van hotel naar hotel te fietsen. De routes waren soms niet zo goed aangegeven maar omdat we het adres hadden van het volgende hotel, kwam het helemaal goed. Een min puntje vonden dat we 2 overnachtingen hadden in een hotel. Het is toch leuker om elke dag een ander hotel te hebben.
8.0
als eerste kennismaking een goede ervaring, mooie tour in mooie streek
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
geslaagde vakantie, met mooie fietstochten in een zeer mooi landschap. Meer info wat de eetgelegenheden betreft is wel wenselijk, zeker wanneer het restaurant van hotel op die dag gesloten is. ook moglijkheid om reeds op voorhand te reserveren in hotel open laten.
9.0
Prachtige omgeving om te fietsen
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2020
De reis per fiets is de perfect manier om van de wisselende landschappen te genieten. De afstanden zijn niet te lang zodat je ook tijd onderweg hebt om uitstapjes te maken of ergens wat te gaan eten of te drinken. Let wel op dat op vele locaties de deuren pas om 11 uur open gaan. De route is het beste via een gpx route bestand te fietsen zodat je extra van de omgeving kan genieten. Je hoeft niet constant op de kaart te kijken bij elke afslag. Wij hebben zelfs twee fietsdagen gecombineerd om nog een dag uitstapje te kunnen maken naar Hiddensee om aldaar te wandelen. De accommodaties zijn goed ingericht op een kort bezoek van de fietsers en hebben de juiste faciliteiten. De omgeving kent verschillende landschappen die soms doen denken aan een eiland en soms ook meer aan het licht glooiende van Limburg. De krijtrotsen zijn het beste te zien vanaf de zee. Via wandelroutes kan je dan op de mooiste rustige plaatsen komen. Zelfs in een tijd dat er meer afstand gehouden moet worden is dit de perfecte vakantie om van de natuur te genieten en het comfort te ervaren dat de bagage automatisch verhuisd wordt.
Lees meer
8.0
Mooie reis!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2019
Alles was goed verzorgd, qua infomapje, kaarten etc. De papieren werden naar ons hotel gebracht terwijl wij bij het kantoor waren. gemiste informatie wellicht. De aanzet van onze vakantie was wat verwarrend, de hotels klopten niet zoals in de fietsvakantie stond, maar dat is uiteindelijk goed opgelost. Het antwoord liet wel wat lang op zich wachten.
9.0
Heerlijk fietsen op een rustig eiland
Op vakantie in Juli 2019
Het is lekker en afwisselend fietsen op Rugen. Net alle wegen zijn geasfalteerd, er zitten aardig wat min of meer off road paden in. Ook kom je nog wel eens een helling tegen. De natuur is prachtig en de zee lekker, als hij diep genoeg is om te kunnen zwemmen. De westkant is meer vissersdorp en de oostkant meer badplaats. De sfeer is die van jaren terug, gemoedelijk en alles in een lager tempo, precies wat prettig is op vakantie. En de bevolking is erg vriendelijk en weet nog wat gastvrijheid is. De hotels zijn eenvoudig, maar schoon en, op het eerste in Stralsund na, stil en met een redelijk tot zeer goed ontbijt. We hebben een fijne vakantie gehad, zijn er helemaal uit geweest en als extra hadden we prachtig weer. Reis was goed georganiseerd, niets op aan te merken.
Lees meer