8-daagse fietsvakantie Grote Rügen tour

Oostzee, Duitsland

  • Fietsvakantie van eiland naar eiland langs de Oostzee
  • Inclusief de eilanden Hiddensee en Rügen, en de schiereilanden Mönchgut en Wittow
  • Een tour langs prachtige Nationale Parken, en adembenemende krijtrotsen
  • Dagetappes van 30 tot 45 km
Rugen Seelin
Kust Rugen
oostzee rugen
rugen fietsvakantie
rugen fietsvakantie
fietsvakantie rugen
Bekijk alle fotos (11 )

De grote Rügen tour!

Dit is de ideale fietsvakantie om het grootste eiland van Duitsland te verkennen: Rügen. Bezoek en geniet van het heuvelachtige centrum en de rustgevende westkant van Rügen. Ontdek het romantische schiereiland Mönchgut, de vakantieoorden Binz en Sellin, Prora, de majestueuze krijtrotsen, kaap Arkona en het schiereiland Wittow. Het eiland Hiddensee biedt een autovrije zone, ideaal om het eiland per fiets te verkennen. Fijne zandstranden, frisse zeelucht en indrukwekkende kustlandschappen maken deze fietsvakantie tot een unieke ervaring.

Niveau van de tour:
Gemakkelijke tour, met vlakke tot licht heuvelachtige routes. Hoogteverschillen tot ca. 150 m.

Dag 1: Individuele aankomst in Stralsund

Reizigers worden zelf geacht om vanuit Nederland naar Stralsund te reizen. U kunt deze vakantie met uw eigen fiets of met huurfietsen fietsen. Stralsund is een oude Hanzestad en heeft een prachtige architectuur, de stad heeft oude maar mooie herenhuizen. Stralsund is een geweldige plaats om rond te lopen om je voor te bereiden op de komende reis. Overnachting in Stralsund.

Dag 2: Stralsund - Bergen

Afstand ca. 47 km

Begin uw eerste fietsdag met een overtocht met de veerboot richting Altefähr. De etappe van vandaag brengt u door het zuidwesten van Rügen en deels langs het Nationale Park de Vorpommersche Boddenlandschaft – een paradijs voor inheemse vogels. U zult hierna uw reis vervolgen naar het midden van het eiland. Overnachting in of bij Bergen.

Dag 3: Bergen - Seebäder (Sellin/Binz)

Afstand ca. 32 km

De 3e dag zult u waarschijnlijk willen beginnen met een rustige wandeltoch door het mooie Bergen. Na deze tocht begint u uw reis over boomrijke straten en door mooie bossen tot u het dorpje Putbus bereikt. Putbus was een voormalige vakantieoord en woonpaleis. Na Putbus zult u uw tocht vervolgen langs de baai de Greifswalder Bodden, deze tocht brengt u naar de vakantieoorden Binz en Sellin. Overnachting in een vakantieoord.

Dag 4: Reis naar Mönchgut

Afstand ca. 30 km

Rust, stilte, fijne zandstranden, kliffen, dromerige vissersdorpjes en dennenbossen karakteriseren het schiereiland Mönchgut. De vissers en boeren van het schiereiland hebben dit gebied gemaakt en gevormd in het juweeltje dat het vandaag de dag is. Op deze reisdag verkent u het schiereiland Mönchgut en kunt u genieten van het prachtige landschap. De accommodaties van deze dag zijn hetzelfde als die van dag 3.

Dag 5: Seebäder - Sassnitz

Afstand ca. 30 km

Op de 5e dag vervolgt u uw reis door de gemeente Granitz, langs het beroemde jachtkasteel genaamd de: 'Jagdschloss Granitz' en gaat u verder richting Binz. Daarna fiets u langs de baai via Prora richting het Nationale Park: 'Jasmund'. De beroemdste bezienswaardigheid die u vandaag zult zien zijn de krijtrotsen die Caspar David Friedrich zo ongelooflijk geportretteerd heeft op doek. Overnachting in Sassnitz of omgeving.

Dag 6: Sassnitz - Krijtrotsen - Kap Arkona - Noord-Jasmund/Wittow

Afstand ca. 65 km

Vandaag gaat u de beroemde krijtrotsen verkennen, hèt herkenningspunt van het eiland Rügen. Breng een bezoekje aan het Nationaalpark Königsstuhl. Maak een wandeling door de uitgestrekte beukenbossen en geniet van het uitzicht op de Baltische Zee. Verderop langs het pad komt het uitzicht op Kap Arkona.

Overnachting op het schiereiland Noord-Jasmund (Glowe) of op het schiereiland Wittow (Breege/Juliusruh of omgeving).

Dag 7: Noord-Jasmund / Wittow - Hiddensee - Stralsund

Afstand ca. 30 km

Op de 7e dag van uw fietsvakantie zult u de landtong oversteken die tussen de zee en de baai loopt op uw weg naar het meest noordelijke deel van het schiereiland Wittow. Vanaf hier kunt u de veerboot nemen naar het eiland van Hiddensee. Het is het zeker waard om de excursie te nemen naar de vuurtoren genaamd: 'der Dornbusch', deze toren heeft een hoogte van 60 meter, waardoor u een prachtig uitzicht zult hebben over land en zee. In de middag zult u de veerboot nemen over de Strelasund naar Stralsund, waar u zult overnachten.

Dag 8: Terugreis of verlenging in Stralsund

Na het ontbijt is uw fietsvakantie ten einde en keert u huiswaarts. Het is mogelijk om verlengingsnachten in Stralsund toe te voegen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Grote Rügen tour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Grote Rügen tour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.4
Locatie/gebied: 8.8
Hotels: 7.8
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.1
Route: 7.9
Dag-tot-dagprogramma: 8.1
Bezienswaardigheden: 8.4
Reisbescheiden: 8.6
9.0
Uitstekend verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jun 2022
Wij hebben iedere dag genoten van de prachtige routes. De routebeschrijvingen waren duidelijk en goed aangevuld met eventuele alternatieven. De afstanden kwamen prima overeen met de beschrijving op de website. Mooie dag routes, niet te lang.
9.0
Zeer goed verzorgd
Op vakantie in Jun 2022
Fantastisch, perfect bagagevervoer, goede accommodaties, goede routebeschrijvingen en mooi kaartmateriaal erbij.
8.0
Bezorging was ook goed
Met vrienden
Op vakantie in May 2022
In Duitsland fietspaden slecht aangegeven gaan ineens naar de overkant of houden gewoon op Fietsen volgens route boekje soms slecht aangegeven Komen wel uiteindelijk op plaats van bestemming aan
Lees meer
8.0
Prima geregeld
Jong (echt)paar
Op vakantie in Sep 2021
Het is een leuke goed georganiseerde fietsvakantie. Veel te zien. Niet te lange afstanden fietsen en prima hotels. Ook fietsstalling bij (bijna) elk hotel prima in orde. Bij de overnachtinghotels was ook genoeg te zien en beleven in de omgeving. Dit was onze eerste fietsvakantie maar en die is zeer goed bevallen. Gaan we zeker vaker doen.
8.0
Goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2021
Prima verzorgde reis, niet altijd even duidelijke routebeschrijving. Maar dat laatste komt waarschijnlijk ook door de regelmatig onduidelijke staat van fietspaden in Duitsland. Fietspaden stoppen ineens, gaan van links naar rechts en mag je wel of niet als fietser op grotere wegen rijden als er geen fiets pad is.
8.0
Prima geregeld, duidelijk boekje, hotels en bagagevervoer prima
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
RUgen is een prachtig eiland om een fietsvakantie te houden. Goede fietspaden, soms met betonplaten en geschikt voor fietsers.
Lees meer
8.0
Niet echt een fietsgebied
Senioren (echt)paar
Op vakantie in May 2018
Het eiland zelf is zeer de moeite waard. Mooie, afwisselende gebieden. Het fietsen zelf valt tegen, omdat de fietspaden slecht tot zeer slecht zijn. Ook liggen in de verschillende plaatsen kasseien die het fietsen niet aangenaam maken. De routebeschrijving met name om uit een plaats te komen laat te wensen over. Wij vonden het in ieder geval erg lastig. Een Gps route zou uitkomst bieden. Wij hebben voor de comfort vakantie gekozen. De meerprijs zie ik niet zitten omdat onze hotels niet echt centraal gelegen waren. De hotels zelf waren prima in orde en ook het bagagevervoer is prima geregeld. Op de routes waren enkele stevige klimmetjes ( zelfs 14 %). Voor niet geoefende fietsers of zonder E-bike is het een uitdaging. Al met al een mooie vakantie en Rügen is een bestemming waar wij nog wel eens terug willen komen.
9.0
Mooie afwisselende fietsroute
Senioren (echt)paar
Op vakantie in May 2018
Leuke fietsroutes, met GPS gegevens ( bij ADE opvraagbaar) nog wat spannender te maken. Mooie fietsomgeving in voorjaar vol gele koolzaadvelden. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de restaurantjes. Hotels veelal voldoende. Bagage goed verzorgd via Mecklenburg Radtour. Goede reisinformatie met ook fietskaart en informatief boekje.
Lees meer