8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg Lübeck - Stralsund

Oostzee, Duitsland

  • Cultuurrijke stad Lübeck
  • Talrijke bezienswaardigheden langs de route
  • Handelsstad Stralsund
  • Darsser, romantisch strand gelegen aan de wilde bossen
Ostseeradweg Rerik
Ostseeradweg - Ruegen
Ostseeradweg Wustrow
Ostseeradweg - Prerow stand
Ostseeradweg - Kuehlungsborn
Ostseeradweg - Darss
Bekijk alle fotos (29 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Lübeck

De eerste dag van uw vakantie is aangebroken en deze dag brengt u door in Lübeck, een prachtige grote hanzestad waar u zich niet zult vervelen door de vele mogelijkheden en bezienswaardigheden.

Dag 2: Lübeck - Hohen Schönberg / Boltenhagen (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U reist door het wonderbaarlijke mooie natuurreservaat naar Boltenhagen. U fietst kort langs de steile kust waar u een werkelijkwaar prachtig uitzicht heeft over de baai. U zult overnachten in uw hotel in Boltenhagen of Hohen Schönberg

Dag 3: Boltenhagen - Wismar (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U fietst langs de kust naar de hanzestad Wismar. Vanaf hier loont het zich om een excursie naar het eiland Poel te maken, hier kunt u genieten van prachtige zandstranden.

Dag 4: Wismar - Bad Doberan (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

Op de weg naar Kühlungsborn zult u mooie steile kusten tegen komen die bestaan uit lekkere luierstranden. U kunt wandelen door het Engelse park of een stukje over het strand Molli wandelen. Met mooi weer kunt u eventueel lekker een duik nemen in de Oostzee. Kiest u voor de Comforttour, dan fietst u vandaag van Wismar naar Kühlungsborn of Warnemünde.

Dag 5: Bad Doberan - Wustrow / Ahrenshoop (ca. 60 km)
Afstand ca. 60 km

In Warnemünde zult u op het breedste strand van de Oostzeekust een pauze inlassen. U zult op het schiereiland Fischland arriveren, de voormalige grens tussen Mecklenburg en Pommeren en tevens eindpunt van deze dag. U zult overnachten in uw hotel in Wustrow of Ahrenshoop.

Dag 6: Wustrow / Ahrenshoop - Barth / Zingst (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag heeft u genoeg tijd om het Darßer oerwoud en het wilde en romantische Weststrand te verkennen, dat tot de mooiste stranden ter wereld kan worden gerekend. Vanuit Prerow is het alleen te voet, per fiets of per bus bereikbaar. Via Zingst fietst u terug naar het vasteland en het voormalige Zweedse Barth.

Dag 7: Barth - Stralsund (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vanuit de verte kunt u de bekende hoge 3 torens uit Stralsund al zien. Stralsund is van vroeger uit bekend als handelsstad en dit valt nog steeds goed te zien. Geniet tijdens de laatste avond van uw fietsvakantie van de oude stad vol met UNESCO-werelderfgoed.

Dag 8: Individuele terugreis

De laatste dag van uw vakantie is aangebroken en u vertrekt naar huis, het is ook mogelijk uw reis te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg Lübeck - Stralsund?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Ostseeradweg Lübeck - Stralsund.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.9
Locatie/gebied: 8.9
Hotels: 8.8
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.1
Dag-tot-dagprogramma: 8.8
Bezienswaardigheden: 8.4
Reisbescheiden: 8.5
10
Top geregeld en fantastische hotels. Alles klopte.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Voor ons wat het de eerste keer om een georganiseerde fietsvakantie te beleven. Wilden graag Noord Duitsland langs de Oostzee beleven. Van de ontvangst in Lübeck tot Straslund klopte de organisatie. De mensen waren super vriendelijk. De route stond goed aangegeven en de bij aankomst afgegeven informatiemap. Goed kaarten, duidelijk en fijn te lezen soort van handboek reis. Als bonus hadden we prachtig weer. Al met al fantastisch en boeken snel weer een fietsreis bij ADE.
8.0
Prachtige route
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
We hebben een heerlijke fietsvakantie gehad met prachtig weer. We hebben genoten van de mooie route en het zwemmen in zee! Echt een hele sportieve vakantie. De hotels hadden op 1 na geen airco en waren vrij warm. Toch vaak beetje ‘tweede tanga kamers’ in hotel terwijl we bewust voor de luxe hotels gekozen hadden. Prijs- kwaliteit klopt niet helemaal. De routes waren vaak niet goed aangegeven en zeker ook niet actueel. We moesten regelmatig hulp vragen en googlemaps raadplegen. Dat had ik niet helemaal verwacht van de reisbeschrijving.
9.0
Prima verzorgd en leuke reis!
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Onze vakantie was prima. Goede hotels en fietsen. Alles duidelijk. Mooie route, vooral tijdens de laatste dagen. Ook toen we in nood waren doordat we alles kwijt waren (de boekjes met vouchers) stond ADE reizen ons goed te woord en werden we goed geholpen.
Lees meer
9.0
Was zeer goed verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Positief: prachtige reis. Goede hotels en ligging van de hotels was zeer goed. Gebruik van de GPX coordinaten file was goed. Negatief: De reisbescheiden (boekje) hebben we gekregen in het eerste hotel wat veel te laat was. Was gevraagd aan ADE naar ons huis te sturen maar was niet mogelijk, daardoor was het niet mogelijk de reis goed voor te bereiden.
8.0
Uitstekend verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2022
Precies zoals beloofd. Bijna de gehele route via fietspaden en bospaden. Uitstekende unieke hotels. Goede fietsenstallingen bij de hotels. Minder goed punt zijn de bewegwijzer bordjes. Het goed lezen van het routeboekje is een must.
9.0
Topper
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2022
Echt leuk zo vlak langs zee te fietsen Afwisselend en prachtige hotels Wel moeilijk om terug te komen met de trein naar Lubeck want je kan je fiets niet boeken met de trein 2x waren de restaurant gesloten van het hotel vanwege personeel te kort Dat in Bart en Dorint hotel Het hele dorp Bart had personeel te kort Uiteindelijk toch iets gevonden Maar dat mocht de pret niet drukken
Lees meer
9.0
Heerlijke fietstocht !
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
TOP : hotels waren prima
9.0
Fietsen van cultuur naar natuur
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Wat een feest deze fietsvakantie. De prachtige Oostzee met strandhuisjes op strand afgewisseld met cultuur snuiven in Lubeck, Wismar en stralsund. Alles perfect geregeld!
Lees meer