11-daagse fietsvakantie Weserradweg

11-daagse fietsvakantie Weserradweg

Weserbergland, Duitsland

  • Fietsen over de Weserradweg
  • Van Hann. Münden naar Cuxhaven
  • Met vele vakwerkparels en hanzesteden
  • Over licht begaanbare fietspaden
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8

Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag. Let op: voor fiets- en wandelvakanties rekenen wij €40 reserveringskosten.
11-daagse fietsvakantie Weserradweg
11-daagse fietsvakantie Weserradweg
11-daagse fietsvakantie Weserradweg
11-daagse fietsvakantie Weserradweg
11-daagse fietsvakantie Weserradweg
11-daagse fietsvakantie Weserradweg
Bekijk alle fotos (7)

De Weser is één van de bekendste en mooiste Duitse rivieren. Uitgangspunt van deze fietsvakantie is de vakwerkstad Hann.Münden, daar waar de Werra en Fulda samenvloeien tot de Weser. Juist in deze kleine stad wordt u getuige van indrukwekkende Weserrenaissance met zorgvuldig gerestaureerde vakwerkhuizen. Een optisch genot.

Vanuit hier volgt u fietsend de wendingen van de rivier door het Weserbergland, dat met talrijke bosgebieden en kleine schilderachtige dorpjes prachtig is. Onderweg treft u middeleeuwse vakwerksteden zoals Höxter, Rinteln of Hamelen. U komt in Bodenwerder de Leugenbaron Münchhausen tegen en de Rattenvangerstad Hamelen zal u betoveren met een heerlijke oude binnenstad. Nienburg maakt tevens indruk door het mooie centrum, de plaats Verden met de Dom en de stad Bremen met de stadsmuzikanten. Een onvergetelijke fietsreis door een interessant en cultureel landschap. Vanaf Bremen en Cuxhaven heeft u de mogelijkheid naar Hamburg te reizen of de Elberadweg te fietsen.

Karakter van de fietsvakantie
Licht. De Weser-Radweg verloopt overwegend over verkeersarme straten evenals verkeersvrije, geasfalteerde fietspaden. Er zijn alleen geringe hoogteverschillen, dus ook ideaal voor families met kinderen.

Reisperiode: Dagelijks aankomst mogelijk in de periode van medio april t/m medio oktober.

Dag 1: Individuele aankomst in Hann. Münden

Het gemoedelijke Hann. Münden, vroeger Hannoversch Münden genoemd, ontdekt u als eerst te voet door schilderachtige steegjes en de mooie oude binnenstad met veel vakwerk en sluizen bij de Fulda en Werra.

Dag 2: Hann. Münden - Bad Karlshafen

Afstand ca. 45 km

Uw fietsvakantie start bij de Weserstein. Dus exact daar waar de Werra en Fulda in elkaar samensmelten. Via Hemeln en voorbij aan het voormalige Benedictijnse klooster Bursfelde voert de weg u naar het barokke Bad Karlshafen.

Dag 3: Bad Karlshafen - Holzminden

Afstand ca. 35 km

Via Fürstenberg met haar porselein en de oude hanzestad Höxter met meer dan 160 monumenten naar Holzminden, bekent door de productie van parfumoliën.

Dag 4: Holzminden - Hameln

Afstand ca. 50 km

Het romantische stadje Bodenwerder werd bekend door de wereldwijd beroemde leugenbaron von Münchhausen. De Rattenvangerstad Hamelen valt op door de oude binnenstad, wonderschone vakwerkhuizen en gebouwen in typische renaissance stijl uit de jaren 1600.

Dag 5: Hameln - Minden

Afstand ca. 50 km

De stad Rinteln uit het jaar 1300 heeft talrijke gebouwen uit de Weserrenaissance. Minden was ooit in de middeleeuwen een bloeiende handelstad, maar werd in de 2e wereldoorlog verwoest.

Dag 6: Minden - Nienburg

Afstand ca. 65 km

Na het middelgebergte overweegt vandaag een romantische, beschutte waterlandschap: de Mittelweser. Voor Nienburg waren de sterke vestingsmuren karakteristiek en ook vandaag nog is het centrum bezienswaardig.

Dag 7: Nienburg - Verden

Afstand ca. 60 km

Door de geschiedenisrijke regio van de Mittelweser, graafschap Hoya, fietst u vandaag. Het kenmerk van verden is de Dom. Verden staat nu vooral bekend als ruiter- en paardenstad.

Dag 8: Verden - Bremen

Afstand ca. 55 km

Afgelegen van de straten en door parkachtige gebieden voert de fietsroute autovrij naar Bremen. De stad heeft als één na grootste Noordzeestad grote betekenis voor de scheepsvaart. Breng een bezoek aan Schnoorviertel, de Roland en het monument van de Bremense stadsmuzikanten.

Dag 9: Bremen – Elsfleth

Afstand ca. 40 km

Van Bremen volgt u de weg naar Lemwerder. In Elsfleth waren en zijn traditionele werven, rederijen en scheepsleveranciers aanwezig. Bezienswaardig is het indrukwekkende Hunte-Sperrwerk.

Dag 10: Elsfleth – Bremerhaven

Afstand ca. 55 km

Langs de Weser voert de route verder over Brake naar Nordenham. Met de Blexenveerpont gaat u naar Bremerhaven. Hier wacht u het Auswanderhuis, het Klimahuis en de uitgebriede havenfaciliteiten.

Dag 11: Bremerhaven – Cuxhaven

Afstand ca. 55 km

Op geasfalteerde wegen en straten gaat u door het land Wursten naar de duinen van Cuxhaven. De stad heeft een havenmuseum en de grootste vissershaven van Europa. In de namiddag is uw fietsvakantie ten einde. Wij raden u aan hier nog een nachtje te blijven.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 11-daagse fietsvakantie Weserradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
8.0
Goed verzorgd
Op vakantie in Aug 2018
We hadden een goed verzorgde vakantie. Goede reisbeschrijving en goede hotels. Het was alleen jammer dat de mijnheer die uitleg kwam geven aan het begin van de reis totaal geen moeite nam om zich voor ons verstaanbaar te maken. Het enige waar hij interesse voor had was het bedrag voor de taxibus wat betaald moest worden. Dat wist hij heel goed duidelijk te maken.