8-daagse fietsvakantie Kastelen Loire

Loire, Frankrijk

  • Fietsen door het Loiredal
  • Cultuur snuiven, kunstschoon en historie
  • Vorstelijke fietsreis langs beroemde kastelen
  • Veel autovrije fietspaden
Kasteel Cheverney Loire
Kastelen aan de Loire Saumur
Kasteel Chenonceaux Loire
8-daagse fietsvakantie Kastelen Loire
8-daagse fietsvakantie Kastelen Loire
8-daagse fietsvakantie Kastelen Loire
Bekijk alle fotos (8 )

Vorstelijk fietsen in de Loire!

De Loir-et-Cher is een populaire fietsbestemming in Frankrijk en ligt in de regio Centre van Frankrijk. Het Loiredal wat loopt door de regio staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
De streek trekt bezoekers uit de hele wereld aan dankzij zijn historisch, architecturaal en artistiek erfgoed. De combinatie van kunstschoon en historie maakt de kastelen van de Loire zo aantrekkelijk. Daarbij de schitterende omgeving, de prachtige kasteeltuinen, de uitgestrekte landgoederen, de wijngaarden vallei en de machtige rivier. Het nodigt u uit op de fiets te springen!

Het wordt een vorstelijke fietsreis door jachtgebieden en natuurlijk langs beroemde kastelen. De fietsritten eindigen in hotels waar we ons de hoog aangeschreven streekkeuken laten welgevallen.

Dag 1: Aankomt Mont-Prés-Chambord

De eerste dag komt u aan in het kleine en leuke stadje Mont-Près-Chambord. De stad wordt doorkruist door fietsroutes om de mooiste bezienswaardigheden van de streek te ontdekken.

Dag 2: Rondrit naar Chaumont

Afstand ca. 66 km

We zetten onze reis verder met een onvergetelijke rondrit naar het kasteel van Chaumont en het wondermooie Parc de Beauregard. Het kasteel ligt hoog boven de stad en kijkt uit op de rivier de Loire. Overnachting in Chambord.

Dag 3: Rondrit Pontlevey

Afstand ca. 67 km

U fietst vandaag naar de indrukwekkende abdij van Pontlevoy, breng hier vooral een bezoek aan de kerk die op het terrein van de Abdij staat.

Dag 4: Chambord - La Ferte St. Cyr

Afstand ca. 55 km

Voor de volgende overnachtingen fietst u naar La Ferte St. Cyr. Onderweg komtu onder andere langs Chéméry, bekend door de stripverhalen van Kuifje en door Hergé gekozen als model voor Molensloot. In het centrum van de stad ligt het kasteel.

Dag 5: Rondrit Beaugency

Afstand ca. 75 km

De volgende rondrit volgt u de route langs prachtige paden en door de dichte bossen naar het historische centrum van Beaugency.

Dag 6: Rondrit Blois

Afstand ca. 71 km

In Blois kunt een bezoek brengen aan het Château Royal de Blois, hier hebben vele koningen en koninginnen gewoond. Neem de tijd om deze stad met een koninklijk randje te verkennen.

Dag 7: La Ferté-St. Cyr – Chambord

Afstand ca. 44 km

Fietsend langs de Loire arriveren we bij het grootste Loirekasteel, het kasteel van Chambord, een meesterwerk in renaissancestijl. Langs het terras van het kasteel biedt het zicht op duizenden dakkapellen, schouwen en torentjes, een adembenemend schouwspel. Overnachting in Chambord.

Dag 8: Vertrek vanuit Chambord

Het einde van uw fietsvakantie is aangebroken en u vertrekt terug naar Nederland.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Kastelen Loire?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Kastelen Loire.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.3
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.8
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.3
Reisbescheiden: 8.5
8.0
Alles héél goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Jun 2019
Fijne vakantie gehad, routes waren soms iets aan de saaie kant. Ook zijn de routers van bijna 70km te lang. Hoteliers en fiets verhuurder erg vriendelijk.
9.0
Prima vakantie
Op vakantie in Sep 2018
Het was een prima vakantie. 9 Een minpuntje was het ontbijt bij hotel Le Clos du Cher. Niet geschikt als je een eind moet fietsen. Werd er op aangesproken als je meer dan 1 yoghurtje nam.
8.0
Heel tevreden
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2018
Logies ok in t algemeen Heel goede logies in Noyers, maar heel mager ontbijt , alsook keuze en kwaliteit diner ontoereikend. Voorgerecht niet vers . Gastvrouw was wel heel vriendelijk, maar restaurant personeel afwezig en koel. Beste logies in la diligence alsook de maaltijden s morgens en s avonds. Uitbaters ok, eerder koele ontvangst, maar dit betert tijdens verblijf. De Florent is goed, gastvrouw echter niet vriendelijk, gastheer ook vrij koel. Restaurant biedt goede keuze, met vriendelijke kelner, maar overbelast , te weinig personeel. Roadboek goed. Mooi uitgeschreven, soms onduidelijk maar das eerder uitzondering. Info ook goed en beknopt. Alle hotels zijn duur voor consumpties. Lange ritten en kastelen bezoeken niet echt realistisch. Zou beter zijn de *must see *aan te duiden en tripafstand aan te passen. Meestal rustige en verkeersluwe wegen. Ok. Mooie landschappen en veel afwisseling.
Lees meer
9.0
Vorstelijk fietsen!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2017
Schitterende routes, duidelijk met liefde samengesteld, bijna altijd inderdaad heel autoluw. Goed te doen, zeker als je niet van veel klimmen en dalen houdt. Prima overnachtingen, goede tot superieure keuken, er werd uitstekend voor ons gezorgd op mooie locaties. Extra consumpties waren soms wel flink aan de prijs. Boekje met routebeschrijvingen was heel goed, verdwalen ging echt niet, maar wel raar dat er nog geen gpx-bestanden beschikbaar waren (anno 2017), zeker als je je als specialist in fietsvakanties presenteert.
Lees meer