8-daagse fietsvakantie Kastelen Loire

Loire, Frankrijk

  • Fietsen door het Loiredal
  • Cultuur snuiven, kunstschoon en historie
  • Vorstelijke fietsreis langs beroemde kastelen
  • Veel autovrije fietspaden
Kasteel Cheverney Loire
Kastelen aan de Loire Saumur
Kasteel Chenonceaux Loire
8-daagse fietsvakantie Kastelen Loire
8-daagse fietsvakantie Kastelen Loire
8-daagse fietsvakantie Kastelen Loire
Bekijk alle fotos (8 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst Mont-Près-Chambord

De eerste dag komt u aan in het kleine en leuke stadje Mont-Près-Chambord. De stad wordt doorkruist door fietsroutes om de mooiste bezienswaardigheden van de streek te ontdekken.

Dag 2: Rondrit naar Chaumont (ca. 66 km)
Afstand ca. 66 km

We zetten onze reis verder met een onvergetelijke rondrit naar het kasteel van Chaumont en het wondermooie Parc de Beauregard. Het kasteel ligt hoog boven de stad en kijkt uit op de rivier de Loire. De overnachting is in Chambord.

Dag 3: Rondrit Pontlevoy (ca. 67 km)
Afstand ca. 67 km

U fietst vandaag naar de indrukwekkende abdij van Pontlevoy, breng hier vooral een bezoek aan de kerk die op het terrein van de Abdij staat.

Dag 4: Chambord - La Ferté St. Cyr (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Voor de volgende overnachtingen fietst u naar La Ferté St. Cyr. Onderweg komt u onder andere langs Cheverny, bekend door de stripverhalen van Kuifje en door Hergé gekozen als model voor Molensloot. In het centrum van de stad ligt het kasteel.

Dag 5: Rondrit Beaugency (ca. 75 km)
Afstand ca. 75 km

De volgende rondrit volgt u de route langs prachtige paden en door de dichte bossen naar het historische centrum van Beaugency.

Dag 6: Rondrit Blois (ca. 71 km)
Afstand ca. 71 km

In Blois kunt u een bezoek brengen aan het Château Royal de Blois. Hier hebben vele koningen en koninginnen gewoond. Neem de tijd om deze stad met een koninklijk randje te verkennen.

Dag 7: La Ferté-Saint Cyr – Mont-Près-Chambord (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km

Fietsend langs de Loire arriveren we bij het grootste Loirekasteel, het kasteel van Chambord, een meesterwerk in renaissancestijl. Langs het terras van het kasteel biedt het zicht op duizenden dakkapellen, schouwen en torentjes, een adembenemend schouwspel. Vandaag is de overnachting in Chambord.

Dag 8: Vertrek vanuit Chambord

Het einde van uw fietsvakantie is aangebroken en u vertrekt terug naar Nederland.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Kastelen Loire?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Kastelen Loire.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.2
Locatie/gebied: 8.2
Hotels: 7.6
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.6
Route: 7.8
Dag-tot-dagprogramma: 7.8
Bezienswaardigheden: 8.4
Reisbescheiden: 8.6
9.0
In alle opzichten voldaan aan onze verwachtingen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Heerlijke vakantie wat betreft organisatie, verzorging, locatie, fietsroute's
7.0
Goede vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Voor ons was het de eerste keer via deze organisatie; vandaar dat we ons toch een beetje hebben laten misleiden door de titel '8-daagse kastelenroute'. Het bleek een zesdaagse fietstocht. De fietstochten waren goed te doen, veel autovrije (grind)paden of autoluwe wegen. Mooie omgeving, redelijk wat afwisseling. Op de site stonden op het kaartje ca 5 locatie-aanduiders (druppels), maar het bleek dat we slechts 2 hotels hadden. De hotels waren goed, zeker het ene met het zwembad. Na het diner was er bij het andere hotel geen mogelijkheid om nog wat te blijven drinken.
8.0
Alles héél goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2019
Fijne vakantie gehad, routes waren soms iets aan de saaie kant. Ook zijn de routers van bijna 70km te lang. Hoteliers en fiets verhuurder erg vriendelijk.
Lees meer
9.0
Prima vakantie
Op vakantie in September 2018
Het was een prima vakantie. 9 Een minpuntje was het ontbijt bij hotel Le Clos du Cher. Niet geschikt als je een eind moet fietsen. Werd er op aangesproken als je meer dan 1 yoghurtje nam.
8.0
Heel tevreden
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2018
Logies ok in t algemeen Heel goede logies in Noyers, maar heel mager ontbijt , alsook keuze en kwaliteit diner ontoereikend. Voorgerecht niet vers . Gastvrouw was wel heel vriendelijk, maar restaurant personeel afwezig en koel. Beste logies in la diligence alsook de maaltijden s morgens en s avonds. Uitbaters ok, eerder koele ontvangst, maar dit betert tijdens verblijf. De Florent is goed, gastvrouw echter niet vriendelijk, gastheer ook vrij koel. Restaurant biedt goede keuze, met vriendelijke kelner, maar overbelast , te weinig personeel. Roadboek goed. Mooi uitgeschreven, soms onduidelijk maar das eerder uitzondering. Info ook goed en beknopt. Alle hotels zijn duur voor consumpties. Lange ritten en kastelen bezoeken niet echt realistisch. Zou beter zijn de *must see *aan te duiden en tripafstand aan te passen. Meestal rustige en verkeersluwe wegen. Ok. Mooie landschappen en veel afwisseling.
Lees meer