5-daagse fietsvakantie Bayeux en de D-day landingsstranden

Normandië, Frankrijk

  • Een fietsvakantie langs de landingsstranden
  • Van Utah Beach tot Juno Beach
  • Fiets langs de kliffen van Normandië (Gold Beach)
  • Bezoek Bayeux en bewonder het beroemde tapijt
Utah Beach Normandie
terras in Normandie
fiets
Fietsen in Picardië
Bekijk alle fotos (4 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Bayeux

Voordat u richting de D-day stranden gaat heeft u tijd om de middeleeuwse stad Bayeux te verkennen. In Bayeux kunt u de oude kathedraal en het oorlogsmuseum bezoeken, beide gebouwen staan in het midden van de stad. Ook kunt u het wandkleed van Bayeux opzoeken, op het wandkleed is te zien hoe Willem de Veroveraar van Normandië met zijn leger het Kanaal overstak en Engeland veroverde. De stad Bayeux is zeer goed bewaard gebleven. De Geallieerden hebben Bayeux namelijk niet hebben gebombardeerd en de Geallieerde troepen hebben geen weerstand van de Duitse troepen gehad toen zij de stad binnen trokken. Bayeux is de verwoesting van de 2e Wereld Oorlog daarom bespaard gebleven.

Dag 2: Bayeux – Bayeux (ca. 61 km)
Afstand ca. 61 km

Op de eerste fietsdag gaat u via de zuidelijke oever van de Seulles naar Courseulles bij Juno Beach. Op deze plezierige fietsroute zult u vele mooie kerken en chateaus tegenkomen. Ook komt u langs de Canadese begraafplaats. Wanneer u bent aangekomen in Courseulles kunt u in de haven genieten van de zeevruchten waar Courseulles bekend om staat. Vanaf Courseulles fiets u langs de kust van Gold Beach om Arromanches te bereiken. Arromanches heeft een indrukwekkende kunstmatige haven en een prachtig museum. Na Arromanches fietst u langs de Aure terug naar Bayeux voor de overnachting. U heeft vandaag de keuze uit een korte en een lange variant. Bij de korte variant fietst u ca. 28 km en bij de lange variant ca. 61 km.

Dag 3: Bayeux – Carentan (ca. 76 km)
Afstand ca. 76 km

Vandaag fietst u door een mooie stukjes van de Bessin regio om bij Omaha Beach en de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats te komen. Vanaf hier fietst u langs de kust richting La Pointe du Hoc, La Pointe du Hoc was een zwaar bewapende deel van de Atlantikwall. Het gebied rondom La Pointe du Hoc is tot op de dag van vandaag nog steeds een gebied vol kraters door de bombardementen van de Geallieerden. Nadat u het oorlogsmonument heeft bezocht fietst u via een rustige route zuidwaarts waarbij u langs de Duitse begraafplaats bij La Cambe komt. Na het bezoek van de begraafplaats fietst u naar Carentan voor de overnachting. U heeft vandaag wederom de keuze uit een korte en een lange variant. Bij de korte variant fietst u ca. 62 km en bij de lange variant ca. 76 km.

Dag 4: Carentan – Carentan (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Uw dag begint met een fietstocht door het moeraslandschap, gebied wat gewonnen is op de zee, dat omgezet is in weilanden om Isigny en Carentan de reputatie van topkwaliteit boter en camembert kaas te geven. Het gebied is zeer plat en heeft veel grachten/riviertjes. De fietstocht door het gebied is zeer eenvoudig en vermakelijk. Langs Utah Beach bereikt u Sainte-Mère-Eglise vanwaar u terug fietst naar Carentan.

Dag 5: Vertrek vanuit Carentan

Het is vandaag alweer de laatste dag van uw fietsvakantie. Nadat u lekker heeft ontbeten in uw hotel in Carentan is uw reis ten einde. U kunt uw verblijf eventueel verlengen in Normandië of u kunt terugreizen naar Nederland.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse fietsvakantie Bayeux en de D-day landingsstranden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Bayeux en de D-day landingsstranden.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.2
Locatie/gebied: 9.2
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.7
Reisbescheiden: 5.7
8.0
Heel prettig om ontzorgd te worden!
Op vakantie in Augustus 2023
Zeer goede fietsen, fijne hotels en prima vervoer van bagage. (Eerste hotel erg mooi en prima verzorging. Helaas zaten wij in bijgebouw met iets benauwde kamer, ramen open geen optie ivm rookplek precies daarvoor; 2e hotelkamer ruim, prima openslaande deuren, echter zeer klein bed 140 breed en veel te kort voor iemand van bijna 2 meter lang ;) ontbijt en ontbijtruimte in 2e hotel niet geweldig) Fietscomputer/vooraf ingevoerde route afentoe kuren waardoor extra kilometers werden gemaakt. Bleef terug sturen naar bepaald punt waardoor eigen inbreng of net iets afwijken van de route moeilijk werd ;) Meegeleverd boekje met acties/routeplan per dag niet geheel correct.
8.0
Indrukwekkend en prachtig
Op vakantie in Juni 2023
Normandië is een prachtig en indrukwekkend gebied met mooie fietsroutes over het platteland. Wij vonden de routebeschrijvingen niet duidelijk en niet handig (A-4). Ook de algemene informatie, die wij in het eerste hotel kregen, was rommelig. Een routebeschrijving via app (bv Toscane) is ons veel beter bevallen.
8.0
Goed geregeld
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2019
Routes verder goed samengesteld. Wel graag wat duidelijker. Vaak moeten zoeken. In Nederland zijn wij natuurlijk verwend met goede en duidelijke fietspaden en bewegwijzering.
Lees meer
8.0
Leuke, actieve vakantie.
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juli 2019
Toffe hotels onderweg. Netjes in orde, vriendelijke gastvrouwen, goed ontbijt. Spijtig dat ons niet meegedeeld was dat bagage mee op de fiets moest bij terugkeer naar onze auto. Dit zou ook bij bagagevervoer moeren horen. Routebeschrijving was in het Engels, beetje jammer.
8.0
Goed verzorgd
Alleen reizend
Op vakantie in Juni 2019
Een prima vakantie gehad. Goed weer een veel te zien. Op dingetjes ter verbetering: In het pakket, dat ik bij het eerste hotel kreeg, ontbrak de uitgebreide beschrijving van de lange route Carentan - Carentan (dag 4). Met behulp van de kaart heb ik dat toch goed kunnen afleggen. Verder was de route op enkele plaatsen niet duidelijk aangegeven en dat heb ik doorgegeven aan normandierando.com.
9.0
Niet simpel maar hele fijne herinnering aan !
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2019
De vakantie was een geweldige ervaring . Nadeel de routes zijn te lang om alles te bezittingen . Wij hadden veel wind en soms regen dat gaaf ons een goede op kijk wat deze mannen hadden doorstaan ( afzien en doorzetten ) .
Lees meer