7-daagse fietsvakantie Toscaanse Kust

Toscane, Italië

  • Fietsen door het indrukwekkende Toscaanse landschap
  • Culturele hoogtepunten zoals Pisa en Livorno
  • Prachtige Middellandse Zeekust
  • Dagtocht naar Elba
  • Culinaire verleidingen
  • Heerlijke stranden
Toscaanse Kust
Toscaanse Kust
Toscaanse Kust
Toscaanse Kust
pisa italie
7-daagse fietsvakantie Toscaanse Kust
Bekijk alle fotos (9 )

Fietsen langs de Toscaanse kust!

Deze bijzondere fietstocht combineert het indrukwekkende heuvelachtige Toscaanse landschap, met zijn verbazingwekkende mix van kleuren en geuren en het opvallende landschap van de Etruskische kust. Prachtige fietspaden leiden tot culturele hoogtepunten als Pisa, Livorno, Piombino en verschillende archeologische opgravingen. U ademt de warme zeewind van de Middellandse Zee in, terwijl u langs de mooie witte stranden en steile kliffen fietst.
De tour geeft u ook de gelegenheid kennis te maken met de heerlijke culinaire streekgerechten en daarbij te genieten van een heerlijk plaatselijk wijntje. Mooie wijngaarden en zilverkleurige olijfbomen typeren de wijnroute van de Costa degli Etruschi. De kroon en hoogtepunt van deze fietsroute is de tocht over Elba. Ontspanning en plezier zijn de belangrijkste punten van deze fietstocht langs de indrukwekkende kust van Toscane! Hoe kan iemand dit weerstaan en niet worden verleid door al deze verleidingen....

Niveau van de tour:
De fietsroute bestaat uit overwegend vlakke etappes en hier en daar lichte heuvels. In het binnenland liggen twee zwaardere steigingen op u te wachten. De wegen waarover uw fiets zijn overwegend geasfalteerd of zijn goed begaanbare landwegen.

Dag 1: Aankomst in Pisa

Aankomst in uw hotel in Pisa. U ontvangt de tour informatie in de avond en kunt alvast een eerste indruk opdoen van deze mooie stad.

Dag 2: Tocht naar de kust

Afstand ca. 30 km

Vanaf de Piazza dei Miracoli, het plein van de scheve toren, lopen mooie fietspaden door het nationaal park Macchia Lucchese naar de kust. Langs de kust vindt u de charmante stad en spa Viareggio. Het verfrissende water zal u verleiden om een duik te nemen! U gaat met een korte treinreis terug naar Pisa.

Dag 3: Pisa – Castiglioncello

Afstand ca. 40 km

De ochtend begint met een korte treinreis naar Livorno. De historische haven heeft veel te bieden, waaronder de bekende wijk, Venezia Nuova, met zijn vele grachten. Eenmaal voorbij de Belle Epoque villa's langs de promenade, gaat de fietstocht richting het achterland. Een uitgebreide klim leidt u door het nationaal park Monti Livornesi door tradiotionele Toscaanse dorpjes. En dan langzaam afdalend met prachtige uitzichten over zee. Dichtbij de steile kliffen is het hotel voor de overnachting, waar het prachtig rondwandelen is. De palmbomen stralen een echte mediterrane sfeer uit.

Dag 4: Castiglioncello – Marina di Castagneto

Afstand ca. 50 km

Vandaag ontdekt u de Etruskische kust. Via de beroemde witte zandstranden van Vada fietst u door enkele van de meest mooie dennenbossen van heel Italië. Een koel fietspad in de schaduw leidt u door het natuurpark Tomboli's en vervolgens naar Bibbona. Vanaf daar brengt de reis u naar de bekende wijnstreek van Bolgheri. Hier worden de top Toscaanse druiven geperst! Na het passeren van de langste Italiaanse laan met cipressen, is de zee wederom niet ver. Marina di Castagneto is een klassieke Italiaanse stadje met zijn vele strandcafés en promenades.

Dag 5: Marina di Castagneto – Piombino

Afstand ca. 60 km

De dag begint met een klim naar het middeleeuwse stadje Castagneto Carducci. Een welverdiende pauze met een kopje cappucino en een prachtig uitzicht volgt. De tocht gaat verder naar boven via een bochtige bergweg door romantische bossen met kurkeiken. Een paar onderbrekingen in kleine traditionele dorpjes met de karakteristieke stenen huizen zullen voor altijd in uw geheugen staan. Een comfortabele afdaling door olijfgaarden brengt u naar het bekende strand, Golfo di Baratti met Etruskische opgravingen en al. Dan is het nog slechts een paar kilometer tot Piombino, een indrukwekkende havenplaats waar u direct kunt ontspannen op de Piazza aan de zee.

Dag 6: Dagtrip naar Elba

Afstand ca. 35 km

De veerboot brengt u in ongeveer een uur naar Portoferraio op het eiland Elba. Vanaf de boot vangt u een eerste glimp op van het prachtige landschap van het eiland. Een kort fietspad langs de panoramische route leidt u tot afgelegen baaien en inhammen. De langere tocht voert u door het heuvelachtige achterland met zijn karakteristieke eiland vegetatie van de Macchia Mediterranea. Op de terugreis naar Piombino zal een schilderachtige en prachtige zonsondergang op zee de perfecte afsluiting zijn van deze dag.

Dag 7: Vertrek of verlenging

Einde van uw verblijf of het begin van uw verlenging.

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie Toscaanse Kust?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Toscaanse Kust.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 6.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 6.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Goed georganiseerd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2021
Erg leuk, mooie routes, sommige hotels wat gedateerd, maar alles bij elkaar prima reis.
Lees meer