5-daagse fietsvakantie Drenthe

Drenthe, Nederland

  • 4 rondritten variërend van 41 tot 66 km
  • Bewegwijzerde fietspaden
  • Ontspannende fietstochten
  • Overnachten in gezellig familiaal hotel
heide drenthe
Hunebedden te Drenthe
Landschap in Drenthe
Bekijk alle fotos (3 )

Met de uitgestrekte bos- en heidegebieden, vennen en duinen is Drenthe dé natuurprovincie van Nederland waar de natuur nooit ver weg is. U zult volop genieten van de rust waarvoor meer dan voldoende ruimte is!  De toeristische slogan “Drenthe, waar rust ruimte krijgt” zou men ook kunnen omdraaien: waar ruimte is voor rust. U logeert in het gastvrije en pittoreske plaatsje Dwingeloo, een perfecte locatie voor een ontspannen verblijf in het gezellige, familiale hotel dat in twee historische panden is gevestigd. De lounge biedt uitzicht op het dorpsplein en is dé plek om te genieten van een koffie met appeltaart, of een biertje.

Dwingeloo is dus de vertrekplaats voor ontspannende fietstochten door de nationale parken Dwingelderveld en Drents-Friese Woud en door de watergebieden Beulakerwijde en Belterwijde. Meer dan 1000 kilometer bewegwijzerde fietspaden voeren u door dit unieke gebied. Drenthe is tevens een rijk cultuurgebied met tal van archeologische plaatsen en met hunebedden die ouder zijn dan de piramides van Egypte. Bezoek ook Giethoorn door de Nederlanders “het Venetië van het Noorden” genoemd.

Dag 1: Startpunt Dwingeloo of Dwingelderveld

Stap op de fiets en ontdek het Dwingelderveld.

Dag 2: Fietsen door het Drents-Friese Woud

Na een goede nachtrust en lekker ontbijt kunt u vandaag het Drents- Friese Woud gaan ontdekken. In Drenthe vindt u tal van fietsroutes en fietsknooppunten voor een mooie fietstocht.

Dag 3: Fietsen richting Giethoorn

Fiets via Uffelte, Havelte en Nijeveen richting de Beulakerwijde. Maak een mooie fietstocht terug via Giethoorn en geniet van 'het Venetië van het Noorden'.

Dag 4: Vrije keuze om Havelte, Orvelte of Hoogeveen bezoeken

Een vrije dag om te kiezen om richting Meppel, Hoogeveen, Appelscha of Orvelte te fietsen. De keuze om Drenthe te ontdekken is vandaag geheel aan u!

Dag 5: Terugkeer naar huis

Na het ontbijt kunt u zelf nog een mooie fietstocht maken in Drenthe rondom Dwingeloo of ervoor kiezen om terug te reizen naar uw woonplaats.

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Drenthe?

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Drenthe.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.6
Locatie/gebied: 9.3
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.3
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 8.3
Reisbescheiden: 8.3
10
EEN AANRADER!!!
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2020
Wij hebben enorm genoten, alles was voorzien en goed in orde. Wij keren zeker terug. Volgende zomer zijn we er zeker weer. Heel erg fijn, alles netjes geregeld! Top hotel, top fietsverhuur, ... ADE helemaal TOP!
9.0
Alles perfect voor elkaar
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2020
Alles goed verzorgd. Het kon niet beter. Jammer van het corona-gebeuren maar daar kan uw organisatie niets aan doen. We moesten er aan wennen dat wij de naam van het hotel pas kregen nadat er betaald was. De gekregen documentatie was 100%.
8.0
Gezellig
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2020
Fijn familiehotel! Goede fietsen.
Lees meer
8.0
Zoals verwacht.
Met vrienden
Op vakantie in Sep 2020
Jammer van het weer maar verder zeer goed.
8.0
Alles was in orde
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
We hebben ervan genoten. De fietsinformatie was heel goed uitgelegd. Heel mooie fietsroutes Heel goed hotel met uitstekend diner. Alles was in orde
Lees meer