heide drenthe

5-daagse fietsvakantie Drenthe

Drenthe, Nederland

  • 4 rondritten variërend van 41 tot 66 km
  • Bewegwijzerde fietspaden
  • Ontspannende fietstochten
  • Overnachten in gezellig familiaal hotel
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8

Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag. Let op: voor fiets- en wandelvakanties rekenen wij €40 reserveringskosten.
heide drenthe
Hunebedden te Drenthe
Landschap in Drenthe
Bekijk alle fotos (3)

Met de uitgestrekte bos- en heidegebieden, vennen en duinen is Drenthe dé natuurprovincie van Nederland waar de natuur nooit ver weg is. U zult volop genieten van de rust waarvoor meer dan voldoende ruimte is!  De toeristische slogan “Drenthe, waar rust ruimte krijgt” zou men ook kunnen omdraaien: waar ruimte is voor rust. U logeert in het gastvrije en pittoreske plaatsje Dwingeloo, een perfecte locatie voor een ontspannen verblijf in het gezellige, familiale hotel dat in twee historische panden is gevestigd. De lounge biedt uitzicht op het dorpsplein en is dé plek om te genieten van een koffie met appeltaart, of een biertje.

Dwingeloo is dus de vertrekplaats voor ontspannende fietstochten door de nationale parken Dwingelderveld en Drents-Friese Woud en door de watergebieden Beulakerwijde en Belterwijde. Meer dan 1000 kilometer bewegwijzerde fietspaden voeren u door dit unieke gebied. Drenthe is tevens een rijk cultuurgebied met tal van archeologische plaatsen en met hunebedden die ouder zijn dan de piramides van Egypte. Bezoek ook Giethoorn door de Nederlanders “het Venetië van het Noorden” genoemd.

Dag 1: Startpunt Dwingeloo of Dwingelderveld

Stap op de fiets en ontdek het Dwingelderveld.

Dag 2: Fietsen door het Drents-Friese Woud

Na een goede nachtrust en lekker ontbijt kunt u vandaag het Drents- Friese Woud gaan ontdekken. In Drenthe vindt u tal van fietsroutes en fietsknooppunten voor een mooie fietstocht.

Dag 3: Fietsen richting Giethoorn

Fiets via Uffelte, Havelte en Nijeveen richting de Beulakerwijde. Maak een mooie fietstocht terug via Giethoorn en geniet van 'het Venetië van het Noorden'.

Dag 4: Vrije keuze om Havelte, Orvelte of Hoogeveen bezoeken

Een vrije dag om te kiezen om richting Meppel, Hoogeveen, Appelscha of Orvelte te fietsen. De keuze om Drenthe te ontdekken is vandaag geheel aan u!

Dag 5: Terugkeer naar huis

Na het ontbijt kunt u zelf nog een mooie fietstocht maken in Drenthe rondom Dwingeloo of ervoor kiezen om terug te reizen naar uw woonplaats.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Drenthe.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
8.0
Alles was in orde
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
We hebben ervan genoten. De fietsinformatie was heel goed uitgelegd. Heel mooie fietsroutes Heel goed hotel met uitstekend diner. Alles was in orde