7-daagse fietsvakantie Terceira in de Azoren

Azoren, Portugal

  • Fietsen op de Azoren, het eiland Terceira
  • Vulkanen, kraters en lavakusten
  • UNESCO stad Angra do Heroismo
  • Neem een duik in een natuurbad
  • Flora en fauna die u alleen hier kunt zien
Angra do Heroismo Terceira Portugal Azoren
Terceira Azoren Portugal
Angra do Heroismo Terceira Azoren Portugal
Terceira Azoren Portugal
Terceira Azoren Portugal natuurzwembad
Furnas-do-Enxofre-terceira Azoren Portugal
Bekijk alle fotos (13 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Terceira / Angra do Heroísmo

U arriveert onder eigen regie op de luchthaven. Vandaar heeft u een transfer naar de hoofdstad van het eiland Angra do Heroísmo. Hier heeft u een informatiegesprek met onze lokale partner waarbij u de routebeschrijving met gedetailleerde informatie, bijzonderheden langs de route, kaarten en de GPS-tracks ontvangt. Misschien heeft u nog tijd om de stad en de vele bezienswaardigheden te bezoeken. Vanwege zijn bijzondere karakter staat Angra do Heroísmo sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 2: Angra do Heroismo - Santa Barbara - Angra do Heroismo (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km
Hoogteverschil ca. 825 m

De fietsroute gaat over landelijke wegen langs de kust en brengt u naar het binnenland van het eiland. Het binnenland wordt gedomineerd door dichte bossen met de typische vegetatie van de Azoren archipel. U komt langs het informatiecentrum van het nationale natuurpark Santa Bárbara, waar u ook een aantal vulkanische gebieden kunt bezoeken, zoals de lavagrotten Gruta de Natal en het vulkanisch meer Lagoa das Patas. Optioneel bestaat de mogelijkheid deze fietstocht met gids te reserveren. Zie optionele excursiemogelijkheden.

Dag 3: Angra do Heroísmo - Serreta (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 497 m

's Ochtends verlaat u Angra do Heroísmo in westelijke richting. U fietst evenwijdige aan de prachtige kust en langs de kleine dorpjes São Mateus, Santa Barbara en Doze Ribeiras. U overnacht in Serreta.

Dag 4: Serreta - Praia da Vitória (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km
Hoogteverschil ca. 789 m

U fietst vanuit Serreta langs de noordkust van het eiland. Stop even bij Biscoitos, beroemd om de natuurlijke zwembaden. Hier kunt u zwemmen tussen de zwarte lavarotsen in een van de grootste natuurlijke poelen van de regio. De volgende stop is het wijnmuseum van Biscoitos. U komt meer te weten over het maken van wijn en natuurlijk kunt u de lokaal geproduceerde wijnen proeven. Vervolg uw route naar Praia da Vitória.

Dag 5: Praia da Vitória naar het midden van het eiland of vrije dag (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km
Hoogteverschil ca. 866 m

U heeft vandaag de keuze om een fietstocht te maken of een rustdag in te plannen. Tijdens de fietstocht bezoekt u de vulkanische kuil Algar do Carvão en de fumaroles en kratermeren Furnas do Enxofre, Gruta de Natal, Lagoa do Negro en Mistérios Negros. Neem een pauze bij het Lagoa das Patas. Indien u liever een rustdag neemt dan zijn er ook tal van mogelijkheden die u kunt ondernemen in Praia da Vitória. Bijvoorbeeld walvissen spotten en zeekajakken (zie optionele excursies), zwemmen, windsurfen, wandelen of zelfs golf spelen. Eventueel kunt u per fiets ook naar Forte de Santa Catarina en Porto Martins gaan.

Dag 6: Praia da Vitória - Angra do Heroísmo (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km
Hoogteverschil ca. 485 m

Er staat een vlakke en eenvoudige fietstocht op het programma. Onderweg kunt u Porto Martins en Porto Judeu bezoeken. Bij mooi weer heeft u ook een fantastisch uitzicht op het vulkanische eiland Ilhéu das Cabras dat voor de kust ligt. Vervolgens fietst u verder naar Angra do Heroísmo.

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Het einde van uw fietsvakantie over Terceira. Een transfer brengt u vanaf uw hotel naar de luchthaven Lajes Airport voor uw terugvlucht naar Nederland. Natuurlijk is het mogelijk uw verblijf te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Terceira in de Azoren?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.